![]() |
Pytanie do moderatorów
Mam małe pytanko: Jeśli stworzę własną stronę o Tibii to czy mogę na niej umieścić poradniki luźno bazujące na poradnikach z serwisu tibia.pl?
|
O ile podasz źródło i autora prac z których korzystałeś. Wypadało by też uzyskać zgodę autora, ale to nie jest konieczne w świetle prawa.
|
To nie do modów, tylko do autorów konkretnych poradników się zwróć. W końcu nie tylko modowie je piszą.
edit: o, jednak nie trzeba do autorów? ;o 'trochę' się spóźniłem > afk po otwarciu okienka pisania posta ^^' |
Jeżeli skopiowałbyś poradnik który ma : "zakaz publikowania na innych serwisach/bez zgody autora" bez uprzedniego zapytania, a co gorsza napisałbyś że jest twój, mógłbyś być posądzony o plagiat. Plagiat to nic innego jak naruszenie praw autorskich i grozi za to nawet sąd.
Pozdro |
Cytuj:
Gdy piszesz jakąkolwiek pracę naukową(praca maturalna, magisterka etc.) masz obowiązek umieszczenia bibliografii która zawiera wszelkie dane źródła z którego korzystałeś, lecz nie musisz prosić autorów o zgode na użycie ich pracy. Inaczej się mają prawa autorskie dot. muzyki. @Thor Racja, o tym zapomniałem :D |
podkreślam że chodzi mi o poradniki LUŹNO BAZUJĄCE oczywiście jeśli trzeba by było to bym podał linki do tych poradników na tibia.pl
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:27. |