Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Wyrównanie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=138461)

Rossi 09-07-2007 15:00

Wyrównanie

Na rooku używałem cluba i teraz używam sworda na mainie i shielding wyprzedza sword figting o 2. Wyrówna sie? Sądze, że wyrówna się jak będę używac two handed.

Argen 09-07-2007 15:03

Bij 1handed, to że masz większy shielding, to nic złego. Wyrówna się.

Jalokowy_ 09-07-2007 15:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rossi (Post 1539380)
Na rooku używałem cluba i teraz używam sworda na mainie i shielding wyprzedza sword figting o 2. Wyrówna sie? Sądze, że wyrówna się jak będę używac two handed.

offtop: Rossi jestes z Ostródy? ^^ W takim razie ziomek ;d

@Topic: Tak, skill sworda ci sie spokojnie wyrowna... wiem to z doswiadczenia :)

Rossi 09-07-2007 15:32

Nom z Ostródy na jakiej ulicy mieszkasz? Ja na Piłskudskiego mam 14 lat xD

Rosi 10-07-2007 03:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rossi (Post 1539434)
Nom z Ostródy na jakiej ulicy mieszkasz? Ja na Piłskudskiego mam 14 lat xD

Ładnie kraść nicki?

@Topic: Wyrówna się, ale jeśli taki uparty chcesz i koniecznie chcesz równo, żeby było to wal np z czegoś innego i miej tarcze. ^^

@Down : No rzeczywiście ; <

Voon 10-07-2007 09:50

@rosi: popatrz na date dołączenia :)

powinno sie wyrównać

Ancient900 10-07-2007 22:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rossi (Post 1539434)
PiłsKudskiego mam 14 lat xD

haha xD own3d

@topic
Wyrówna się.

Kup.Se.Musk 10-07-2007 22:54

Ja miałem/mam taką samą sytuację.Zrobiłem to umyślnie ,ponieważ chciałem ,aby shielding był wyższy.Jeżeli będziesz trenować cały czas na dwóch potworach to shielding nie zrówna się.Może być taki przyapadek,że jeszcze bardziej wzrośnie :) .Ja wychodząc z rooka miałem 14 shielda,10 sworda.Aktualnie mam 65/65.8 .Czyli shielding wyższy.Teraz dlaczego obrona lepsza?Później zacznie używać się broni dwuręcznej czyli wyrówna się ze swordem ,lub z inną bronią.Ja uważam ,że skille powinny być równe :) .Pozdrawiam

Mutilator 11-07-2007 13:28

Po 1. lepiej mieć skile 92/90 niż 90/90 tracąc na trening tyle samo czasu, więc nie ma sensu wyrównywać.
Po 2. jak skilujesz, to szybciej rośnie shielding, bo cały czas bije Cie matka slima, a na klona musisz poczekać aż przyjdzie, czyli shielding rośnie z 1/2 prędkości przez ten czas a melee w ogóle (zakładamy trening na slimach :P ).
Po 3. wyrówna się (nawet expiąc bronią jednoręczną!), ponieważ aby rosły równo shielding i melee trzeba "brać na klate" 2 potwory cały czas, a jak expisz, to nie zawsze taka sytuacja ma miejsce.

Vil 11-07-2007 14:54

Przy treningu na czymkolwiek oprocz monka mamy tendencje szybszego wzrostu shieldingu, ze wzgledu na to, ze shielding rosnie zawsze jesli tylko nie ma blokady licznika ( czyli jesli odpowiednio czesto zadajemy obrazenia bedzie nam rosl non stop ). Melee fighting natomiast nie rosnie / nie rosnie z pelna szybkoscia jesli nie zadajemy bloodhitow ( to jest do sprawdzenia w bardzo latwy sposob, nie bede tutaj rzucal gotowymi tezami bo sam nie jestem tego w 100% pewien ) wiec automatycznie im mniejszy procent naszych uderzen jest trafionych tym roznica shielding/ melee wieksza.

Wyrownuje sie to podczas expienia z tarcza ( oczywiscie bez tarczy jeszcze bardziej ), bo z reguly bijemy pojedyncze potworki, do tego czesc ich ciosow jest nieblokowana. Dodatkowo ( co wcale pewne nie jest ) skill wydaje sie rosnac minimalnie szybciej gdy zadajemy mocniejsze hity. Zreszta nawet gdyby sie nie wyrownalo wazniejsze jest posiadanie odpowiedniego skilla ( ze wskazaniem na melee - im wiecej tym lepiej ) niz skilla wyrownanego z obu stron.

Elioos 12-07-2007 11:45

Skille

Ja mam low lvl knighta, i na wyjsciu z Rookgardu mialem skille 16/17 a potem mialem problemy z treningiem bo skille byly 46/41 - potwory bilem za mocno, a na mocniejsze nie moglem isc, bo one mnie laly za duzo ;)

spokojnie - wyrowna sie

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:22.