Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   wasp or bear (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139188)

Arcymag 12-07-2007 22:19

wasp or bear

No właśnie, z czego szybciej mi wyleci 50 honeycomb? i mniej więcej, nie biorąc pod uwage szczęścia co ile waspów/bearów wypada jeden?

Ancient900 12-07-2007 23:30

Ja 50 honeyów wylootowałem w sumie w ok. 7h:) leciało różnie, raz z 3 waspów pod rząd, a raz przed 40 minut żaden.

Dezintegrator 12-07-2007 23:42

Ja uważam że częsciej wylatują z wasp i nie trzeba sie dlugo meczyc okolo 10 na godzine mialem.Co do bear to jeszcze nigdy nie wyleciał mi honeycomb z niego mimo iż zabiłem już dużo niedzwiadków:] Polecam wieże wasp koło ab'dendriel

Arcymag 12-07-2007 23:50

właśnie zabiłem ok 40 misiów i taki wałek... -.^ ide zobaczyć na waspy... napisze jak poszło...

btw. macie jakis dobry sposób na te małe bestyjki?

Testament 13-07-2007 00:06

Sposób? A to zależy jaką profesją grasz...
Jeśli rycerzem to nie ma problemu...
Paladyn - waste (chyba że sprzedajesz płaty miodu :p)
Druid i Czarodziej - na niskim poziomie - 40 lat minęło...
Druid i Czarodziej - na wysokim poziomie - tak samo jak u paladyna

Ja zgarnąłem 5 płatów miodu i ze zrezygnowaniem kupiłem całą resztę u innych graczy....

Arcymag 13-07-2007 00:10

ugh.... sorry zapomniałem dodać, ze to na rooku ;\ normalnie to bym sie nie zastanawiał, bo miałbym waspa na shota, ew. 2-3 z wanda/roda :/ chodzi mi o ta wierze na północy rooka

PS: narazie 20 waspów, red hp, poison i brak honey...

Goldscorpion 13-07-2007 00:10

Moim zdaniem waspy. Dlatego, że jeżeli za beary te "rare" itemki leca tak samo to masz dwukrotnie mniejszą szansę, że wypadnie ci honeycomb. Na 10 wasp 2 honeye. Na 10 bearów 1 honey i 1 bear paw (tobie nie potrzebny).

EDIT: Jak chodzi ci o rook to zdecydowanie wasp tower!!

Testament 13-07-2007 00:16

Jeśli to ma być na rookgardzie, to najwazniejsze by atakował Cię 1 wasp, uzyj skrzynek, lub honey flower.

Duch Guardi 13-07-2007 00:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Testament (Post 1546477)
Sposób? A to zależy jaką profesją grasz...
Jeśli rycerzem to nie ma problemu...
Paladyn - waste (chyba że sprzedajesz płaty miodu :p)
Druid i Czarodziej - na niskim poziomie - 40 lat minęło...
Druid i Czarodziej - na wysokim poziomie - tak samo jak u paladyna

Ja zgarnąłem 5 płatów miodu i ze zrezygnowaniem kupiłem całą resztę u innych graczy....

byłeś kiedyś na waspach ?? :p bo wg mnie lvl nie gra roli na waspach (chyba że na rooku)
wystarczy weźmiesz morning stars i lejesz możesz przy okazji robić runki to samo u palka możesz zabrać spears lub small stones przynajmniej shielding wyrobisz ;p

Arcymag 13-07-2007 00:29

suuux... zabiłem po 40 tego i tego [waspow nawet ok 50] nie poleciało nic, na waspach non stop red hp + lurowany sperman... spadam na beary, trenie dista, wbijam lvl... po prostu outfit będę miał trochę później ;/

Testament 13-07-2007 00:39

Cytuj:

byłeś kiedyś na waspach ?? bo wg mnie lvl nie gra roli na waspach (chyba że na rooku)
wystarczy weźmiesz morning stars i lejesz możesz przy okazji robić runki to samo u palka możesz zabrać spears lub small stones przynajmniej shielding wyrobisz ;p
No patrz.... nie wziąłem pod uwagę że inne profesje również mogą używać broni do walki wręcz :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:29.