Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   red spell wand (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=13920)

dymas 11-10-2004 15:55

red spell wand

ile jest warta czerwona rozdzka[red spell wand - to nie ta swiecaca:D]?? wypadla mi z fire devila a wiem ze do niczego nie zluzy...wiec przy pierwszej okazji sprzedalem ja za 400gp twierdzac ze to itak dobze.... pozniej ten human ktoremu sprzedalem napisal ze jestem n00b i ze ona jest warta 4k...czy to prawde??:P odp plz [gram na titani]

Ashlon 11-10-2004 17:06

Dla przykladu na eternii red spell wand jest warte od 8 do 10k. Wypada ona z fire debili, a fd rzadko kto huntuje, wiec automatycznie cena rosnie.Zamiast sprzedawac ja za 400gp mogles popytac sie na help channelu albo kumpli ;)

snajper007 11-10-2004 19:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Dla przykladu na eternii red spell wand jest warte od 8 do 10k. Wypada ona z fire debili, a fd rzadko kto huntuje, wiec automatycznie cena rosnie.Zamiast sprzedawac ja za 400gp mogles popytac sie na help channelu albo kumpli ;)

Ehh, przesadzasz, red spell wand za 8k? Nikt tyle za to nie da, ten kolo co za 400 kupił to jaki¶ ***** był, to nic nie daje, a ja blue spell wand(to samo ale niebieskie, nic nie robi)miałem prolbemy by za 50 gp sprzedać.......

Olorion. 12-10-2004 12:05

OMG, czlowiek ktory gra 4 lata (jak sam mowil) mial problemy ze sprzedaniem bsw za ... 50 gp? ;]
Ehh wiesz ze mozna to wystawic w domq? np tez po co ludziom teddy bear, niech dadza mi za darmo bo to i tak nic nie daje...

Gremlin 12-10-2004 14:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez snajper007
Ehh, przesadzasz, red spell wand za 8k? Nikt tyle za to nie da, ten kolo co za 400 kupił to jaki¶ ***** był, to nic nie daje, a ja blue spell wand(to samo ale niebieskie, nic nie robi)miałem prolbemy by za 50 gp sprzedać.......

08:16 Alexander: Do you want to sell a blue spell wand for 600 gold?
(Alexander to NPC).

Btw jak bys mial inne niepotrzebne itemy w stylu pluszowego misia, zielonego/zoltego spellwanda to zglos sie do mnie, z przyjemnoscia dam ci znacznie wiecej niz 50gp. Na Secura misio warty ~500k, zielony wand ~40k, zolty wand bezcenny (w sensie ze jesli by byl jakis to byla by wielka aukcja).
A jak bys sprzedawal greey thome to tez moge ci dac troche wiecej niz 50 gp (wlasciciel jedynego odrzucil niedawno oferte 350k).
Wsrod pierscieni tez jest kilka takich bajerow: Ring of the Sky na ogol jest warty blisko 100k, golden ring kilka-kilkanascie tysiecy.

Kolekcjonezy sa w stanie zaplacic naprawde duze pieniadze za coniektore rzeczy.

Btw.
Blue spell wand zdaje sie mozna kupic za 1200 w sklepie na Edron.
Red spell wand wypada z FD i jest zwykle warty kilka tysiecy.
Green spell wand wypada z behemota i jest warty kilkadziesiat-kilkaset tysiecy (zalezy od swiata)
Yellow spell wand jest ciezki/niemozliwy do zdobycia.

snajper007 12-10-2004 17:43

taa, blue spell wand jest do kupienia na edron, ale chyba za 1400, nie jestem pewien. Ehh, ja go wywaliłem a tu 600 gp mogło się zwrócić. Dzieki :P
@ UP UP
Niezwracałem uwagi na wandy i inne ozdoby. Np. dziwi mnie że ludzie chca kupić golden mug. wypada only from demon ale nic nie daje, ja tam bym 100 gp nie dał za gm :P
@Down
Srx, musiałem go przeoczyć, ale widzialem napis na trade, BUY GOLDEN MUS(150K). Więc wiesz...

Matfiej 12-10-2004 18:26

Cytuj:

taa, blue spell wand jest do kupienia na edron, ale chyba za 1400, nie jestem pewien. Ehh, ja go wywaliłem a tu 600 gp mogło się zwrócić. Dzieki :P
@ UP UP
Niezwracałem uwagi na wandy i inne ozdoby. Np. dziwi mnie że ludzie chca kupić golden mug. wypada only from demon ale nic nie daje, ja tam bym 100 gp nie dał za gm :P

Golden mug wypada również z DL, i ostatnio wywalałem takie ^^

ghiron 12-10-2004 18:29

osttanio w dp zobaczylem cos!!!
Wziolem patrze golden mug ;)
Przyda sie jak bedzimey opijali co¶ w gildi ;)
heheh
18:28 You see Kapitan Popo (Level 31). He is an elite knight. He is Black Blokers of the Hooligans Team.
Hail Hooligans!

Ashlon 12-10-2004 20:35

Cytuj:

@Down
Srx, musiałem go przeoczyć, ale widzialem napis na trade, BUY GOLDEN MUS(150K). Więc wiesz...

Nie zwracaj dalej. I sprzedawaj za 50gp xD.Golden mug za 150k?! Przeciez to jest bardzo czeste z dli, napewno te 150k to byla podpucha...A moze gold nuggets a nie mug? To bylaby inna sprawa. A co do red spell wanda - na eternii chodzi po 8k, green spell wand ~30.
@Gremlin : Blue spell wand kosztuje 1600gp na edron :)

Gremlin 13-10-2004 06:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta
@Gremlin : Blue spell wand kosztuje 1600gp na edron :)

Przeczytaj pierwsze kilka slow w skopiowanej wypowiedzi.

Btw. Golden Mug nie wypada z demona, z demona wypada golden sickle (jak narazie wypadl mi 1 na ~150 demonow), a z DL wypada Golden Mug (co 5-10).

zwiastun ciemnosci 15-10-2004 08:55

Omg!!!

czlowieku na red spell wand ja poluje od tygodnia zabijajac fd na w pewnym miejscu gdzie ok. 25 fd naraz jest ! i gucio niezdobylem jeszcze. zdobylem juz 2 guardian shield
,5 amethystow i ok. 1 bp blank runs
(nie powiem jakie to miejsce quest spoling eh...)

Abdul 15-10-2004 09:40

I o to chodzi Red Spell Wand jest strasznie zadkie jak reszta wiec tak predko ci ta rozdzka nie wypadnie :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:34.