![]() |
Życie sorca po update - brak perspektyw i możliwości zdobywania doświadczenia.
Jak każdy wie, albo i nie wiem Letni update 2007 pogrążył postacie magiczne (w tym mnie). Jakie są moje odczucia związane z updatem? Całkowicie negatywne. Dlaczego? Tak to prawda, update ma swoje dobre strony, jednak nie dla postaci magicznych. Jeżeli CipSoft trąbi o balansacji niech ją zrobi, proszę bardzo, jednak mogli by zrobić prawdziwą balansację. Nie będę poruszał sprawy Rookgaardu, bo o tym się wypowiadałem gdzie indziej, więc tą kwestię pozostawię w spokoju.
Jak widać CipSoft dobitnie pokazuje nam, że z każdym updatem popełnia coraz więcej błędów. Rok temu znacząco ułatwili grę postaciom magicznym. W tym roku większość tego co mieliśmy nam po prostu odebrano. Co będzie w zimowym/letnim update? Czy CipSoft zabierze to co dał paladynom i rycerzom? Tego nie wie nikt, jednak już na TS widać było jak CipSoft przesadził z balansacją (hity po 800 z gwiazdek). Co do samej balansacji - Tibia ma już 10 lat, w tym czasie przeprowadzono masę aktualizacji, a mimo to - te najważniejsze aktualizację z przeciągu 2 lat nie wyszły im zbyt dobrze. Jeżeli coś się dało w jednym updacie w drugim nie powinno się tego zabierać. Po tym update widać jak CipSoft przewidział to co stanie się po updacie ulepszającym postacie magiczne. Teraz żeby dobrze wyjść w oczach rycerzy i paladynów większość rzeczy po prostu nam zabrał. Co zrobi w kolejnym updacie gdzie podobno ma balansować postacie magiczne... Jeżeli kolejny update ma być dla sorców kolejnym pogromem 50% postaci magicznych podziękuje za grę (jeśli te 50% nie zrezygnowało po tym updacie). Na koniec nasuwa mi się jedno pytanie. W związku z update wzrosła liczba rycerzy i paladynów. Ich siła nie zatrzyma ich teraz przed niczym. Wiąże się to z tym iż większość expowisk postaci magicznych zostało im zabrane. Co w tej sytuacji mamy robić, gdy widzimy na tombie nie jednego lub 2 paladynów jak było dotychczas a 10? Jeżeli ktoś zna dobre miejsce na 40 sorca druta niech się wypowie w tym temacie. Jeżeli ktoś ma odmienne przemyślenia niech zachowa je dla siebie. Po prostu opisałem spojrzenie na życie sorca po updacie (bo głównie o niego mi chodzi) oraz na kolejne aktualizację tibii. |
moze i jest w tym troche prawy ale co mial powiedziec ek ktory jak zrobil w dzien 1kk expa byl dumny z tego a ms w tym czasie zrobil z 3kk expa bez przesady, po update sorc dalej ma duze mozliwosci i z tego co widze wiekszosc dalej gra. Jak ek byl dupny nikt nic nie mowil a jak ms taki sie stal to afera ;) ...
-CipSoft przesadził z balansacją (hity po 800 z gwiazdek). : hity zostaly zmniejszone, zeby kupic taka gwiazdke treba miec full assasin outfit, wartosc jednej wynosi 400 gp. Czekajcie na next update moze cos przyniesie ciekawego |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Xambler Cytuj:
Druga sprawa, moj char ma 3 lata, grałem nim przed świetnością druidów/sorców, w czasie jej i teraz też. Nie wiem, co zrobią, ale i tak nie zmienię voca, bo mało mnie to obchodzi czy zrobie 5 mln, czy 100k expa. Cytuj:
Widzę, że z tym swoim żalem masz jakiś problem - #we.care na ircu. : P |
zaaalllllllll
@up chesek
Żal mi ciebie. Jesteś żałosny, ciekawe jak byś się wypowiadał gdybyś grał ms/ed!? Jak znowu udupiął knighta będziesz beczał;( Cytuj:
Zastanów się co piszesz bo jeżeli chcesz komuś tylko dop***olic to lepiej wcale się nie odzywaj. żal.br |
Wiesz dlaczego ten update dotyczy także mnie? Nie zostały zmniejszone moje hity, ani nic - po prostu brak miejsc do expienia. Opisywałem tutaj nie tylko siebie. Poza tym dlaczego miałbym nie mieć innego chara?
|
załosny jestes koleś, easy mode off to w płacz... mi sie update w mier podoba i ostatnio zrobilem sobie nowego chara na nowym serwie - sorca, i wcale nie zaluje i nie widze zebym byl jakis pogrązony...
|
Cytuj:
Update zostało przesadzone mowia nawet o tym najci i paladyni ;) |
Prawda, może i troche żal sorców, bo mam paladyna i bije wiecej z burstów niż sorc, który ma 10+lvli więcej odemnie...:(
Ale jestem paladynem:baby::blazen: |
Cytuj:
|
Dobra przesadzili z sorcami i drutami ale czy każdy musi zakładac temat i sie żalic ...? Przestańcie już :S
|
Cytuj:
Wszystkie dzieciaki placzace po update da sie uciszyc 1 zdaniem: learn2play, jesli ktos jest za glupi zeby styl gry dostosowac do warunkow to powinien przestac grac. |
Musze chyba pierwszy raz się zgodzic z Vil'em...
|
Znajdź 150+ sorca/druida który uważa, że profesje są teraz zbilansowane.
|
Ale co, kurwa, z tego? To była pierwsze faza balansowania postaci. Jeśli na razie ci się nie podoba - nie graj. Jednego mniej na expowiskach. Poczekaj, aż profesje będą równe. Płakanie na forum ci easymode'a nie włączy. Poza tym - ja nie odczułem tego, żeby expowiska zajmowali cześciej. W Tibię gra tyle osób, że jeśli chce się zająć dobre expowisko (Ven D Lair, Edron D Lair, Cyclo, PoH itd.), to trzeba wstać koło 5-6 rano.
|
W tej grze nie chodzi o to zeby miec jak najwyzyszy lvl.Chodzi o to zeby dobrze sie bawic i milo spedzac czas, poznawac ludzi, dyskutowac.Dlatego kazdy kto uwaza ze ten up jest bez sensu, jest dziwny przynajmniej dla mnie.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Placzecie z powodu gry....Mamo zabrali mi mocne esdeki i sie kuffa nie oplaca :[..
Grajcie tym kim sie podoba a nie patrzcie na cyferki... tak w ogole to wakacje sa pasuje odejsc od monitora czasem :) |
Widocznie powstała tu jakaś cheroiczna dyskusja. Po 1. Sorc/Druid narzekają bo diametralnie zmienily im sie dmg zadawanych obrazen nie dziwcie sie (knighty, palki) temu bo to jest normalne hmm. podam przykład. Teraz 100 knight z 100 swordem (przyklad) wali hity z SoVa po okolo 300 fajnei sie expi na hero bk dl a nawet demony zalozmy ze za rok ulepszaja sorcow i druidow co byloby ironia ale zalozmy ze tak sie dzieje a knighta i palka dmg zminiejszaja o 200 - 300 % nie narzekalibyscie jakby wasze hity z 300 zeszly na 100? i bilibyscie potowora 5 x dluzej? pomyslcie...
|
Cytuj:
Zauwaz, ze sytuacja profesji magicznych przybliza sie do tego co bylo przed updatem z tania mana, biezacy update przycial troche to, co zostalo dane niesprawiedliwie i nieprzemyslanie a nie perfidnie oslabil profesje. Gdyby przyszedl do ciebie Misztal i pozwolil ci sie powozic przez 1 dzien maybachem, odczuwalbys prawo do plucia sie gdy tego maybacha by ci zabierano, czy cieszylbys sie ze mogles sie nim pobawic, chocby przez 1 dzien ? |
I dobrze zrobili ten updated.Jak Sorcowie i druidzi górowali latami nad palladynami i knightami to wszysko było ok?Myśle że w nastepnym update znow zrobia z pallow i knightow noobow,bo jakies 100 lvl sorcowie będą im płakać że oni teraz są słabsi niż knigtowie i nie walą z sd po 1000
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:17. |