![]() |
O co chodzi z dym defem broni?
Powiedzcie o co chodzi z tym defem broni na plus lub minus?
np. Dreaded Cleaver ma ataku 40 i defa 19-3:baby: |
tzn ze ma "-3" do defa shielda
|
z DYM defem ?!?!??!?!?!??
|
:D
Cytuj:
@topic tez sam nie wiem ale juz sie dowiedzialem :D |
Przykladowo
Bron 31 Atk, Def 19+3 +3 dodaje do tarczy a z minusem to wiadomo, na odwrót.. |
Cytuj:
a i jeszcze ty , bo przeciez tez bezsensowne posty piszesz? |
Fakt faktem, [D] nie znajduje się obok [T], lecz przy nieco szybszym pisaniu na klawiaturze również takie pomyłki sie zdarzają i odległość, jaka dzieli te dwie litery na klawiaturze, nie ma jakiegokolwiek znaczenia w tym przypadku. Może i ty kiedyś dojdziesz do takiej prędkości pisania, że uda ci się to zrozumieć. Jeśli chodzi o posty bezsensowne, to twój także do tych najsensowniejszych nie należy.
Sprawa jest prosta. Liczba, która widnieje przy plusie lub minusie, zależnie od znaku, reguluje def tarczy zwiększając go lub obniżając. |
to po kiego grzyba dawają przykładowo 19 -3 zamiast napisać odrazu 16? o.O
|
Cytuj:
|
a przypadniekm nie jest to tak że to odejmuje nie od tarczy robi -3 tylko od skilu shielding np -3
|
No ale mi sie wydaje ze te -3 to jest do tarczy a nie do defa broni. czyli jak miecz ma 19 defa i -3 to np demon shield ma wtedy 32 defa.
|
Jezeli masz sama bron bez shielda to nic nie odejmuje, ale jezeli zalozysz shield to jego def maleje o np 3
|
I po co pisać 2 strony o tym samym? wystarczyła 1 odpowiedż.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
odp Avallacha jest najbardziej precyzyjna chyba :P |
Cytuj:
|
Mnie gryzie tu co innego.
atak/def + x x - tyle dodaje się do defa tarczy Dzięki temu knight częściej ma na sobie dymki niż bloodhity lub "promienie". Ale Cytuj:
Wymaga 40 lvla, chociaż na 35 lvlu można używać headchopka, który ma więcej ataku i obrony. Jak dla mnie, to ktoś poszedł na łatwiznę i bezmyślnie skopiował to z tibiawiki. Ps. I to by była jedyna broń 2-ręczna, która ma modyfikator do obrony (bo jeżeli nie można trzymać tarczy, to po co jest modyfikator?). |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:56. |