Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   knight (pytanie) pacc (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=140468)

lowcaCieni 20-07-2007 22:15

knight (pytanie) pacc

no wiec chciałbym sobie zakupic pacca i chciałbym grac knightem

wczesniej tez gralem kiloma innymi profesjami ale mi sie nie pasowały ;)

no to wiec

Głównie mi chodzi o expowiska dla knighta(pacc)

MaciekFromKlan 20-07-2007 22:16

S.z.u.k.a.j

lowcaCieni 20-07-2007 22:18

nie nabijaj sobie postów... jak chcesz mi pomóc to poprostu

powiedz co gdzie i jak ??

Withord 21-07-2007 00:41

Niesamowity, niepowtarzalny, wszystkowyjaśniający poradnik gdzie ekspić!!!!!
Znajdziesz go
---->TUTAJ<----

TyranozaurII 21-07-2007 00:52

Powiem ci tak , myśle , że przedewszystkim to roty tak do 20 lvla , poźniej poszukasz przycisku SIRCZ i sobie znajdziesz nie lubimy leni na forum .

@Autor

Pacca nie kupuj nie oplaca sie .

@up i co uwazasz ze jestes taki mondry ze powiedziałes szukaj ? To forum shodzi na psy.
@down i po co sie wymondrzasz? skad ty to mozesz wiedziec ... chyba nie byles nawet w ankrahmuncie wiec jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj.

Withord 21-07-2007 01:07

Cytuj:

@up i co uwazasz ze jestes taki mondry ze powiedziałes szukaj ? To forum shodzi na psy.
Tack! JEstem Mondry ze powiedziałem szukaj! Hau Hau Hau!!

Jest od tego specjalny temat, kupa poradników, pozatym można by pomyśleć samodzielnie....

@down
A po twojej ortografii mozna wywnioskować, że masz braki ze szkoły. A wogle to wiesz, że nie wolno się naśmiewać z upośledzonych umysłowo? :>

Noozoo 21-07-2007 18:02

Konan ty jestes jakis inny czy co wiesz ile zajmuje wbicie skilli 90/90
750 hours and 42 minutes tyle wg calculatora tibiacity

pierw pomyśl zanim napiszesz

Slythia 21-07-2007 18:17

Eh..
Na poczatek dla najta dobre sa na larvy (ankh oczywiscie), goblinki (edron) roty (edron, darashia, liberty bay), dworce (z ringiem, port hope). Nastepnie mino (znow dara), orki (edron), scaraby (ankh), cyklopolis (edron), zolwie oraz niektore tomby (ankh). I oczywiscie smoczki :P. Na malpach jeszcze nie bylam, lizardach tez... Wiec sie nie wypowiem. Ale jakos mnie na nie nie ciagnie na razie.

@konan_barbazynca
Skille 90/90 facc?? No to sam wbij, powodzenia. Jak Noozoo napisal - to prawie 751h. A to jakis miesiac skillowania bez przerwy (bez spania, wylogowywania sie...omijaniu ss).

http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=1807
Polecam poszukac. Juz chyba zostaly wypisane tam wszystkie mozliwe miejsca.

Thero 21-07-2007 18:33

@konan_barbazynca
Chyba też muszę cię z lekka opierdzielić. ;)
Wbijanie 90/90 zanim zaczniesz expić to głupota i strata czasu. 80/80 to maximum. Oczywiście dobrze na 80lvlu podskoczyć z 85/82 na 90/88, ale na niższych lvlach skillowanie jest nieopłacalne (zbyt duże straty przy śmierci + ilość czasu spędzonego na treningu nie jest współmierna do ilości zdobytego doświadczenia dzięki skillowi 90, zamiast np. 75).

@Topic
Co prawda było to trochę czasu temu, kiedy ja rozwijałem swojego knighta (było pewno z dwa razy mniej wartych uwagi miejscówek), ale i tak Ci powiem jak grałem : P.
Do 20 lvlu roty i larwy (Darama), następnie Kazo. Zależnie od skilli wybierasz fajowską jaskinię i tłuczesz do 35 lvl. Teraz: albo zostajesz na Guardach, albo idziesz na Scaraby (ja wybrałem to drugie). Przy dobrych skillach (ja miałem ok 80/80, ale po update na pewno lepiej bym bił) wyciągasz bardzo fajny exp, z tym, że musisz się nastawić na brak zarobku z tych bardziej zielonych (nadrabiałem huntami na Dragi). Przy 45 lvlu wybieramy się na FACC Area i gnamy na Mint zarobić kasy, że o w mordę jeża i jeszcze trochę. Dalej już liczy się Twoja inwencja, ponieważ dla lvli 50+ jest miejscówek, że hoho (polecam Cycopolis i Dragi).
Co prawda nie wszystko, co podałem jest na PACC Area, ale taki już nędzny lajf prowadziłem. Na siłę można by jeszcze gdzieś po środku zasmakować Tombów, których ja unikałem jak ognia (ni chuya nie wiem czemu).

Goorny 25-07-2007 00:52

std

przechodzisz rooka na wolfach dla pacc, robisz jakies skille, najlepiej do 60 poskilluj, to zajmie Ci max 2 tygodnie jak grasz tak średnio, w tym czasie masz juz prawie 4 mlvl i 20 lvl jesli trenowales na dwarfach, minosach. dalej lejesz roty/larvy na ank, jak skręcisz lepszy mieczyk to możesz iśc na tomby np na 30 lvlu, na poziomy z skeletonami, ghulami, mumiami pojedynczymi, pokleopiesz troche tam i kolo 40 lvla mozna klepac scaraby, troszke pozniej moze guardy, zeby sie oplacalo ladnie. Jak zrobisz z 70 lvl już (w co watpie, żeby się udało na tym 1 pacc) to klepiesz sobie dragi i wlasciwie starczy Ci już ;p

Argen 25-07-2007 00:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TyranozaurII (Post 1560709)
chyba nie byles nawet w ankrahmuncie wiec jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj.

Haha leże. Kocham to forum, odrazu ide spać w lepszym nastroju :d

Daspario 28-08-2007 00:13

Zrob sobie szybko questa na wyspe zolwi (po kupnie pacca)
Tu masz stronke dokladnie opisana jak go wykonac
http://tibia.org.pl/static/out/quest...ore_Quest.html
Po wykonaniu tego Questu masz dostep na wyspe zolwi :>
zacznij tylko normalnych zolwiach, potem bedziesz mogl sie przezucic na lepsze;]
To najlepsze expowisko dla Knightow;]
http://wiki.hunted.pl/images/Laguna.JPG
Nie zapomnij o skillowaniu :>
MAM NADZIEJE ZE POMOGLEM

Stolec 28-08-2007 03:10

@up

No gratuluje inteligencji. Jeśli chcesz iść na żółwie to wbij skille po 70 minimum, a gdy bedziesz wbijal 50/50 to zapisz sie w grafiku expienia w tym miejscu xD

Cruss 30-08-2007 00:15

8-20 trolle edron dobij skille 70/70
20-40 roty liberty, albo jesli nie chce ci sie trenic do 70/70 to gs tomb
40-50 turtles surface albo mozesz meczyc scaraby
teraz powinienes wbic 80/80
i mozesz ganiac na -2 turtles albo dalej meczyc scaraby tyle ze na -3
70-100 lvl turtle hell, cyclopolis -1,-2,-3,-4, barbarian camp, ice witch tower etc

Stolec 30-08-2007 05:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cruss (Post 1630071)
8-20 trolle edron dobij skille 70/70
20-40 roty liberty, albo jesli nie chce ci sie trenic do 70/70 to gs tomb
40-50 turtles surface albo mozesz meczyc scaraby
teraz powinienes wbic 80/80
i mozesz ganiac na -2 turtles albo dalej meczyc scaraby tyle ze na -3
70-100 lvl turtle hell, cyclopolis -1,-2,-3,-4, barbarian camp, ice witch tower etc

Bez przesady zeby do 40 lvla na rotach siedziec. Na 40 lvlu to powinien juz biegac po cyclopis ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:03.