Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Magic level u palka po upie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=140595)

balmora 21-07-2007 21:06

Magic level u palka po upie

Witam!
Mam pytanie czy po update opłaca się trenować magic level u palka??
(przed upem robiłem bardzo dużo hmm).Mam level 40 i obecnie 11 m level i cały czas się zastanawiam czy podszkolić to czy nie gdyż sd juz się nei opłaca używać.A wy jak myślicie?:)

Johanes19 21-07-2007 21:18

lolz na 40lvl 11mlvl?
ja na 25lvl mialem prawie 11mlvl
ale jak najbardziej oplaca sie robic mlvl palem!!

Szybki'lols 21-07-2007 21:18

Czym lepszy m lvl tym lepiej sie leczysz więc trenimy :) [mniejsze waste no tyc,tyci]

PzDr!

ja na 30 pallkiem miałem 11mlvl gdyby nie z 5 dedów to by był z 12 może 13:)

UNholy90's 21-07-2007 21:21

Jezeli robiles duzo hmm a na 40 lvl masz 11 mlvl to nie jest to dobry magic lvl. Na tym levelu conajmniej moglbs miec 13mlvl, a ludzie maja tez 15 juz na 40 lvl. (Co oznacza ze nie za wiele tych BP hmm zrobiles).
A co do tematu to oczywiscie ze oplaca sie trenowac mlvl. (w sumie mi przy expieniu dobrze wchodzi, a jak mam full mane to spalam zeby zostalo tak na 2 vity). I czemu uwazasz ze sd juz sie nie oplaca uzywac? Tak czy siak na wojne zawsze sie przydaja palkowi.

Przemysl to i zdobadz jak najwyzszy mlvl (lepiej miec 21 mlvl na 100 niz 17-18 co nie? )

---hail Furora---

Pyro Aris 21-07-2007 21:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez UNholy90's (Post 1562044)
Jezeli robiles duzo hmm a na 40 lvl masz 11 mlvl to nie jest to dobry magic lvl. Na tym levelu conajmniej moglbs miec 13mlvl, a ludzie maja tez 15 juz na 40 lvl. (Co oznacza ze nie za wiele tych BP hmm zrobiles).
A co do tematu to oczywiscie ze oplaca sie trenowac mlvl. (w sumie mi przy expieniu dobrze wchodzi, a jak mam full mane to spalam zeby zostalo tak na 2 vity). I czemu uwazasz ze sd juz sie nie oplaca uzywac? Tak czy siak na wojne zawsze sie przydaja palkowi.

Przemysl to i zdobadz jak najwyzszy mlvl (lepiej miec 21 mlvl na 100 niz 17-18 co nie? )

---hail Furora---

sd dla palka to juz legenda :D
przy mnie 97 rp walil 3 hity ,47 ,48 ,49 na wojnie to sie raczej nie przyda

Darkneress 21-07-2007 21:56

Boże weź nie słuchaj ich , bo nie mają pojęcia o tym .
SD legenda tak jak kolega wyżej powiedział , m lev u palka po uptade w góle prawie nie jest już przydatny taki jak masz na 40 jest jak najbardziej ok , w ogóle go nie trenuj , z levelem sam urośnie . Po tym uptade zrobiłem sobie palka ma on 20 dni i 40 lev 12 m lev 68/43 i m lev wogóle mi się nie przydaje dragi cisne sobie jak chce bez dużego waste ( troszke manasów ) , a i co do tego , że sd palka na wojnie sie przydaje to chyba kawał ma być ? Kiedyś m lev u palka ćwiczyło się tylko na SD i większe hity od tej runy , a teraz po co ? Pal i jego sd na wojnie to śmiech na sali ; ) takie jest moje zdanie teraz można srać na m lev paladyna i tyle .
@DOWN
Powiem ci tyle , że level jest ważniejszy niż m lev u palka ( teraz ) wyższy level : więcej expowisk , szybszy exp , bardziej się ciebie boją takie 40 + xD , a na m lev zawsze jest czas a , jeżeli chodzi o uhanie to wiesz .. pare punkcikow życia w tą czy w tą .. zresztą napewno np. na dragach nie będziesz używał uhów , a nawet e vity tylko sama e-gran , a jak ja mówie na swoim przykładzie mam takie małe waste na dragach na takim lev to na wyższym .. Dobra rada dla ciebie exp , exp , exp olej m lev ; )

balmora 21-07-2007 22:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Darkneress (Post 1562103)
Boże weź nie słuchaj ich , bo nie mają pojęcia o tym .
SD legenda tak jak kolega wyżej powiedział , m lev u palka po uptade w góle prawie nie jest już przydatny taki jak masz na 40 jest jak najbardziej ok , w ogóle go nie trenuj , z levelem sam urośnie . Po tym uptade zrobiłem sobie palka ma on 20 dni i 40 lev 12 m lev 68/43 i m lev wogóle mi się nie przydaje dragi cisne sobie jak chce bez dużego waste ( troszke manasów ) , a i co do tego , że sd palka na wojnie sie przydaje to chyba kawał ma być ? Kiedyś m lev u palka ćwiczyło się tylko na SD i większe hity od tej runy , a teraz po co ? Pal i jego sd na wojnie to śmiech na sali ; ) takie jest moje zdanie teraz można srać na m lev paladyna i tyle .

Właśnie... mój char ma 15 dni xD, wiec z tymi hmm to mi chodziło o innego chara przed upem:>.A czy DUŻO daje magic level w uhaniu się czy ważniejszy jest sam level(analogicznie z exurą vita)??

Surphyre 21-07-2007 23:03

Czym wiekszy masz mlvl tym lepiej sie leczysz i to chyba jedyny + mlvl u palka

I jeszcze mam takie pytanie, czy hity z exori con zaleza od skilla,lvla,mlvl?

Magik van Kamikadze 22-07-2007 00:28

Zaprawde zaprawde powiadam Wam iz lvlm polaca sie cwiczyc bo moze cip... sie zachciec powiekszyc atak niktorych run i jest 2 strona np na 60~lvl nie exur'niesz sie na maxa jesli nie bedziesz miec odpowiedniego lvl magicznego

WIEC POWIADAM WAM CWICZCIE LVL MAGICZNY <hmm tez sie sprzydaja>
Amen

Ps.Odbija mi strasznie xD

Sandrzysko 24-07-2007 00:53

Mlvl zawsze jest wazny(nawet u Knighta).Pisalo,ze P Bolt go zastapi,ale nie jest tak do konca...Bywaja potwory z duzym pancerzem i na ktorych bardziej oplaci nam sie uzyc runy niz marnowac na to amunicje.

eMPeA 24-07-2007 02:08

Mi i tak zwisa mlvl :D trenilem go jedynie do 5mlvl ;]
a tak to spalajac mane mi rosnie :D i nic wiecej :)

=Pekin= 24-07-2007 03:34

nie przejmuj sie mlvlem teraz, daj mu samemu rosnac i tak Ci sie nie przyda- 9mlvl do m wala reszty nie trzeba ;p

ripper 24-07-2007 19:08

Ta, opłaca się, żebyś mógł używać najpierw mw a potem paralyze. Swoim palkiem 15 mlvl wbiłem dopiero koło 60 lvla (nie pytajcie, dlaczego, bo to aż głupie), ale i tak przed 60 lvlem sdki wiele krzywdy nikomu nie zrobią, demonów/wrli się nie hunci. ATM trenowanie mlvla 'na sd' to głupota.

Korye 27-07-2007 17:09

NIe oplaca sie. !!

Co da ci mlvl skoro z sdkow bedziesz walil strasznie slabo.
Jedynie poprawi ci to nieznacznie leczenie

Massterralph 27-07-2007 17:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pyro Aris (Post 1562062)
sd dla palka to juz legenda :D
przy mnie 97 rp walil 3 hity ,47 ,48 ,49 na wojnie to sie raczej nie przyda

to fajny palek bo ja na 50 walnalem za 49...

PO upie sie nie oplaca trenic
Jak pisali pbolce zastepuje sdki, a one od 55lvl, wiec warto cisnac lvl a nie mlvl. Ten drugi sam wskoczy z lvlem

wlasnie walnalem testa w 92 ek za 50...

lalusssss8 28-07-2007 21:45

Ja Mam 25 palka i mam 7 magiczny nie chce mi sie trenic magicznego ale postacie z PAccem mogly by go troche potrenic bo przecierz tez Jest TAki Czar Jak Exori Con a JEgo sila tez zalezy od Magicznego i po zatym na wiekszym magicznym wiecej sie leczymy;););););)

spacyjka1 28-07-2007 22:01

Cytuj:

Backpacks of Heavy Magic Missile created in this time: 28.2 (280 mana per rune)
- od mlvla 0 do mlvla 11 zrobisz 28.2bp hmm
ile to trwa? - Time needed to regenerate @ 2 mana per 4 sec (unpromoted): 3d 15h 45m 28s
3 dni 15 godzin 45 minut 28 sekund (bez promocji, life ring, roh, soft boots)
jak dużo zrobiłeś tych hmm to chyba inaczje mlvla nie treniłeś -.- jak ma się pełną manę to najlepiej zawsze kliknąć jakiś hotkeys choćby jak masz 100lvl to utevo lux

Meferot 28-07-2007 23:41

palek po update jest zarąbisty, jak zawsze biegały sorce i drute z 8 lvl po mainie na epvp to teraz same palle :P

Mimo-vader 29-07-2007 01:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Massterralph (Post 1572386)
to fajny palek bo ja na 50 walnalem za 49...

PO upie sie nie oplaca trenic
Jak pisali pbolce zastepuje sdki, a one od 55lvl, wiec warto cisnac lvl a nie mlvl. Ten drugi sam wskoczy z lvlem

wlasnie walnalem testa w 92 ek za 50...

Zauważ że tera hity zależą w większości od m lv ;). Wasze m lv różniły się o 2-3 więc to wielkiej różnicy nie robi.

Imo, nie opłaca się trenić. Kiedyś też nie opłacało się trenić, no bo i tak na 60 lv sam wpadał, a wcześniej te sd to co najwyżej do zabawy :).

Sunray 29-07-2007 02:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sandrzysko (Post 1565714)
Mlvl zawsze jest wazny(nawet u Knighta).Pisalo,ze P Bolt go zastapi,ale nie jest tak do konca...Bywaja potwory z duzym pancerzem i na ktorych bardziej oplaci nam sie uzyc runy niz marnowac na to amunicje.

roznica pancerza miedzy dragiem a demonem wynosi okolo 25 pkt obrazen.. wiec "uzyc runy" sie nie oplaci tak czy siak =]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:32.