Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   najlepszy exp magiem (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=140690)

Ancient900 22-07-2007 20:22

najlepszy exp magiem

Witam!
Olali mnie w przyklejonym więc zapytam tutaj:
Mam 45 sorca (niedługo znowu pacc) 43 m lvl. Gdzie można robić najwięcej expa/h na FACC (oprócz guardów!) Area oraz PACC Area? Może być i z mega waste ale żeby exp był porządnyB)

Szopen123 22-07-2007 20:43

Moze DS'y na ghostlandzie ? Mint~~ ? Wyv na OF ? Dragi na D lair hmmm jak guardy odpadaja to nie wiem (chociaz zajebisty exp :D)

Duch Niespokojny 22-07-2007 20:55

Jeśli może być mega waste, to kup masę gfb i idź do grobowców (za teleportem oczywiście) albo ewentualnie na małpy. Możesz też spróbować vampire hell albo demon skeletony w Drefii.

=Pekin= 22-07-2007 21:13

vamp hell jest przereklamowany ;p
z paccem kupujesz manaski i idziesz na stone tomb >> strona i w dol \/ duzo vampow mumi szamblerow scarabow walisz z woi + vis waste jest rzedu 2k/h ale exp kolo 50k/h - robilem tam 40k/h z summonami na 60 lvlu to bez sumonow hoho.
z faccem to te guardy ;/ a jak nie to z woi mozesz lac na of tez z bohami i zerki padaja ale lidery z woce / hmm tez duzy exp ale uwazac musisz zeby nie pasc :S
jak nie of to nie wiem xD

Ancient900 22-07-2007 23:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez =Pekin= (Post 1563373)
vamp hell jest przereklamowany ;p
z paccem kupujesz manaski i idziesz na stone tomb >> strona i w dol \/ duzo vampow mumi szamblerow scarabow walisz z woi + vis waste jest rzedu 2k/h ale exp kolo 50k/h - robilem tam 40k/h z summonami na 60 lvlu to bez sumonow hoho.
z faccem to te guardy ;/ a jak nie to z woi mozesz lac na of tez z bohami i zerki padaja ale lidery z woce / hmm tez duzy exp ale uwazac musisz zeby nie pasc :S
jak nie of to nie wiem xD

Stone tomb masz na myśli za tp pierwszy poziom?
Co do guardów to nie mam zamiaru tam chodzić, posiedze dłużej to zawsze sie wpieprzy jakiś 40+ z fe i musze sd wastować, nie mówiac o manasach-.- taki już server ;d

@duch~
Masz na myśli jakiś konkretny tomb, czy obojętnie jaki za tp? I ile expa mniej więcej bym tam mógł wyciagać, a ile na małpach? :)

Radarowiwi 23-07-2007 15:03

Na pacu tarr tomb poziom -3 najlepiej z 2 ds ewentualnie -2 ale na twój lvl to bez z summonami . No i morze cyclopis. A na facu jak nie guadry to sam nie wiem XD jak mogą być straty to morze wokół OF jak mi się nudzi to sam tam czasem idę. Tylko nie wleź do środka :D

Dandrok II 24-07-2007 09:21

na FACC? bloker i dle w ven~:evul: ja tam 100k/h wyciagalem<jak obiegasz wszystkie sapwny>

Felez 24-07-2007 11:24

Można iść do Tar Tomba na -3 (ten przed tp) i można też za TP. Ten za tp chyba byłby łatwiejszy dla ciebie. Oczywiście solo :) Summony są zbędne. Wystarczy sobie dobrze lurować żeby nie brać kilka potworów na raz i nawet gfb się nie przyda. Polecam też Stone Tomb za tp. Masa scarabów i crypt shamblerów :)
Zobacz jeszcze to i ewentualnie coś wybierz.
Tak więc moja opinia: waste=tomb=good exp :)

Kropka997 24-07-2007 11:38

biezesz blokera na hydry i jeszcze 1 shootera i 2 visujecie;P

Voxy'Blaze 24-07-2007 12:14

Odpowiedź

Polecam jaskinię z ghoulami na Ghost Land.
Tam jest świetny exp i doskonały respawn dla każdej profesji.
GORĄCO POLECAM

Esh'ar 25-07-2007 16:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voxy'Blaze (Post 1566157)
Polecam jaskinię z ghoulami na Ghost Land.
Tam jest świetny exp i doskonały respawn dla każdej profesji.
GORĄCO POLECAM

BRAWO! JESTEŚ ŚWIETNY! A tak na poważnie... weź człowieku pomyśl co? 45 MASTER sorcerer ma expić na ghoulach na GLu? To jest exp dla 15 lvli :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:20.