![]() |
Wasze przezycie z Pierwszym Dragiem
Nie znalazlem takiego tematu wiec mam pytanie;] ...
Sam w Tibie gram od niedawna i zamierzam wlasnie wybrac sie na swojego pierwszego smoka:D :cup: Juz nie moge sie doczekac... A mam pytanie:D jak wygladalo wasze pierwsze spotkanie ze smokiem?? (Prosze o Pierwsze zabicie Draga a nie ze noob char poszedl i padl:evul:) |
He he pamiętam że ręce strasznie mi drżały ;] ale na szczęście moje ds go zblokowały i się na nie przerzucił. Potem nie mogłem go dobić bo ds’y się strasznie wlekły i sam musiałem za nim biec ale jak go już dopadłem to byłem zachwycony: loot 2 dragon ham XD
|
Vis vis vis, sio, vis vis vis, sio, vis vis vis, sio, vis chyba coś takiego ;)
|
Wave,Wave, You are dead.
|
Kanion koło Ab, 10 lvl najcik i zejście w dziurę.
Tabliczka: Beware dragon O o Ide, k**** nie ma wyjścia! (hole był pod drzewem, a ja 4 lata temu to byłem newbie jak cholera ;d) Ide ide, dwa wave'y i narx :-D |
Mój pierwszy drag - miałem 24lvlknighta poszedłem z kumplem 12pallem on ze spearów sie przebijał po 10 ja waliłem całkiem nie źle poszedł mi 1uh teraz mam 32lvl i se śmigam na dragi, nawet nie źle mi idzie, tracę na 1 po 1-2 manasy.
Oczywiście tym charem bo wcześniej pykałem palkiem ale to szło zajebiście 63lvl a pierwszy drag tym palkiem to bym na 22lvl tylko kilka boltów (w kanionie) fajnie uciekałem, nie hitnoł mnie nawet. |
Hehe ja też w kanionie obok kazz ;) Ide 16 palkiem (wtedy byłem newbie) i nie wiem co tam jest.. ide ide patrze jakaś jaskinia- Hmm ciekawe co tam jest??
Wszedłem..- You are dead! Drag mi walnął 160 i odrazu się złożyłem :] A pierwszy drag jakiego zabiłem to wtedy mi łapy drżały ale pokonałem. |
To bylo dosc dawno temu... ;]
Gdy poszedlem sobie z ab na amazon camp moim 8 palkiem niespodziewanie spotkalem draga. oO Hitnal mi za 120, puzniej 50 na szczescie odsunalem sie od niego i mu PRAWIE zwialem, ale na moje nieszczescie poszedl jeszcze "gfb" i You are dead. xD Pierwszy raz(drugie spotkanie) zabilem dragona w zamku kolo ab. Spokojnie pare sd poszlo i pare uhow na 25 levku. nic wiecej... loot byl skapy poniewaz wypadl mi dragon ham jakis long sword i z 30 gp. ;/ Z gs'em bylo smieszniej. xp |
Utevo Res "Demon Skeleton
Utevo Res "Demon Skeleton You are dead. :D Dobrze, że eq odzyskałem ;) |
mozecei mi niewierzyc, ale pierwszego draga zabilem 13 palkiem z 55 dista. waste w ch*j:evul:
nie mogl mnie zabic na jednego hita bo mialem okolo +230~ hp wiec za kazdym jego hitem sie ihalem : P |
Druidem:
DS,DS i z moonlighta, na 29 lv ;) Knightem: Na 26 lv z dragon lanca, poszlo 6 uh :evul: |
Hmm...miałem kilka spotkań z dragiem w mojej tibijskiej karierze, opowiem wam o dwóch. Jako newbie chodziłem sobie po całej mapie (13 lvl bodajże) i zauważyłem deda draga, napisałem do kumpla czy zabije draga na tym lvl -wyśmiał mnie xd Drugie spotkanie było ciekawsze poszliśmy z kumplem na zamek ubić draga ;] ja 28 knight on 42 knight ;] wchodzimy, on bloka a ja biję z HMM...na 3 m lvl...xd
|
Dragon
Dla mnie, 14 paladyna jest to dosyć łatwy przeciwnik...
Mój pierwszy draggy?Cóż, jak miałem 78EK(Hacked) i jeszcze uczyłem się grać w Tibię, miałem wtedy z 22lvl, więc poszedłem na ElvenBane, patrzę poison fieldy, mówię: PROSTE, wchodzę na górę, patrzę - Dragon. Złapałem za miecz i ruszyłem do boju. Odbyła sie krwawa masakra. Straciłem mnóstwo HP, i może nie uwierzycie, miałem 16hp a drag już red hp. W ostatniej chwili przeszedłem na ukos od draga, a on użył Fire Wave. Ostatnim cięciem pozbawiłem go życia. Na szczęście za 1 RAZEM wypadł Dragon Shield. To była wspaniała przygoda. :cup: |
Kiedyś jak byłem newb, zwiedziałem ancient temple, wszedłem na draga i poskładałem sie na combo ;d
A pierwszy ubity to był moim 21 druidem z SD :D ale miałem radoche, mimo że spadło 7 gp >.> |
Ja to pamiętam bardzo dobrze . Pierwszy char Nick : Alen Mana Elder Druid lvl 24 (Teraz Hacked). Niemiałem co robić z kasa wiec kupiłem bp sd i wyruszyłem w droge gdy zaszłem na draga lezał ded goscia i drag na czerwonym hp. W dedzie goscia steel helmet i knight armor a jak ubilem tego draga na czerwonym hp 3 bursty 23 gp a w bagu wand of inferno :p.Nawet pamietam ile mi drag hit'noł raz 90 z gfb a potem 45 z flam hur ;)
|
wybralem sie na draga z moim przyjacielem z tibii
wybralismy resp niedaleko greenshore jego dsy go zblokowaly a ja pizgam hmm+dsy i drag padl loota niepamietam bo to bylo bardzo dawno temu |
Widze, ze wszyscy jestescie w miare nowymi graczami. Moj 1 drag zostal zabity okolo 4 lata temu. Wtedy byl resp pojedynczego smoka na skale w kierunku poludniowo zachodnim od poludniowej bramy venore. W tamtych czasach kazdy kto mial (chyba 3mlvl?) kupowal duzo EF (energy fieldow) bo wlasnie tak sie zabijalo tego smoka. Podchodziles na respa, stala kolejka okolo 5+ ludzi. Sposob na ubicie draga byl prosty: 3 parcelki, up, ef,down. Czekalo sie az ef zniknie i kolejny :) Wtedy smoki nie uciekaly z energy fielda :P No i sie czekalo az cala kolejka przejdzie i dopiero twoja kolej :) (pamietam jak 60lvl ek wszedl i zabil smoka uzywajac broni, ale to byl pro ;] )
|
Pierwszy dragi... in POH. nie pamiętam, który miałem lvl, a i nicka postaci nie pamiętam. Miałem niezłego stracha xD aż mi serce szybciej biło. Zchodzę na dół... jest dragi więc szybko na górę. Hmm'y gotowe, znowu down i szybko postawiłem ds'a XD i czym prędzej up. Manasy i down... drag bije ds'a no to zaczynam atakować i tak dragi zaliczył r.i.p. ^^
|
First Drag!
Kiedy ja wybrałem się pierwszy raz na Draga bałem się że padne.Zrobilem 2 summony(minotaury archery)to był błąd,walka trwała jakieś 10 sekund z wynikiem 1:0 dla Draga.Straciłem wtedy Crown armor i crown helmet,pare hmm,backpack i kilka sztuk ih.Porażka8o
|
Pierwszego Draga zabiłem 45MS z SD :D down/up
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:11. |