![]() |
Konie w tibii
Mam taki ciekawy pomysł jak urozmajcić tibię.
Wprowadzić konie! Brązowy koń - dla graczy powyżej 20 lvla zwiększa szybkość chodzenia i dodaje 200 Capa DLA FACC koszt : 50k Biały koń - dla graczy powyżej 40 lvla zwiększa szybkość chodzenia przyspiesza regenerację i dodaje 500 Capa koszt 150k Czerwony koń - Dla graczy powyżej 80 lvla zwiększa 3krotnie szybkość chodzenia ,pzyspiesza 2x regenerację HP i dodaje 600 capa (Tylko dla knightów) Czarny koń - Dla graczy powyżej 150 lvla 6x szybkość regeneracja hp 3x dodaje 1000 capa Myślę ,że jest to nie głupie mówcie co o tym sądzicie |
A jak planujesz rozwiązać system wsiadania/zsiadania, chować za każdym razem konia to stajni?... Najpierw niech CS skończy balans postaci a potem zacznie się bawić w takie rzeczy, zresztą konie można chyba sobie darować... :baby:
Nie widzę sensu no chyba, że tobie brak miejsca w bp ale to nie jest jeszcze powód by bawić się w konie.... :baby: |
Jednak bardzo głupie jak to sobie wyobrażasz expisz sobie low-lvl na kopalni a tu wybiega ci taki RP lub EK na koniu który zwiększa mu prędkość 6x ? On biegnie tak ze go nie widzisz i uciekaj takim. Druga sprawa ciągniesz sobie lootbaga wychodzi ci noob na koniu i dogoń takiego (80 lvl, Bohy, Time ring, utani hur i koń). Wojny to by chyba wyglądały nie jako bitwy tylko jako wyścigi konne xD
Według mnie żalosny pomysł ale to tylko moja opinia |
Cytuj:
Kiedyś już chyba był taki temat.. ale wg. mnie to bezsens - drogie i za dużo przyśpiesza.. 100 lvl z 'czerwonym' biegałby jak 300 ? a 200 z czarnym jak 1200 lvl ?? Poleciałeś..:p |
Bez sensu, sorc wejdzie na konia i ma 1k capa więcej na runy
|
Mi się podoba taki pomysł. Jeden błąd - nie, żeby dodawało capa, tylko np. na koniu była by taka torba i tam można było by wsadzać itemki - coś jak depo, tyle że z ograniczonym miejscem.
|
Ludzie.. to proste na koniach można jezdzić TYLKO i WYŁĄCZNIE na powierzchn :) np. na konia siadałoby się naciskając literkę M i tak samo zsiadało poprostu on wtedy znika i tak w tibi nie ma realizmu :P
|
Poprostu chodzi tylko o travel z konia nie można atakować Kolega wyżej z ta torba miał fajny pomysł :)
|
Cytuj:
Dokładnie... wg. mnie bezsens ;P |
Wiecie czemu nie ma pór roku w Tibii? Za duże lagi przez animację. Dlatego wyobraźcie sobie coś takiego: Pythera, godzina 18.00 950 graczy online, 100 czeka w kolejce, a do tego 200 h lvlów za*******a z koniem. Pomyślcie sobie.
|
Naciskając klawisz M mówisz? A jakbyś napisał jakieś słowo z literką m? Poza tym jeśli już miałyby być konie to nie z takimi bonusami jak mówiłeś. Zwiekszanie życia? A od kiedy koń uzdrawia? Co najwyżej pozwala odpocząć ale w tibii nie ma czegoś takiego jak kondycja i zmęczenie. Z capem pewnie ale nie takie ilości. Zwiększanie szybkości graczy też ok ale nie tak szybko. Coś jak utani hur ale słabsze ale trwające cały czas.
Co do tego co pisał ktoś o porach roku. Zgadza się, ale sam model konia nie spowolni tibii. Przecież to tylko nowy potworek i dostałby animacje jak każdy inni. Nie przeciążało by to tibii. |
Cytuj:
|
Tak, wprowadźmy konie żeby dzieci miały co sobie walić-.-
btw. było |
|
heh ;p spoko
nawet dobry pomysl ;D
ale to duzo zmian by bylo i napewno czegos takiego nie zrobia ;p ale ss up zajefajny:D |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:08. |