![]() |
Slime - Skillowanie - Pytanie
Od jakiego shieldinga moge skillowac na slimach z eq : plate set . soldier helm . meduza shield ?
@edit A skille szybciej lecą z potworem czy z kumplem w party? |
ja tam zawsze tak od 55/53~ skiluje na slimach, ale z lepszym eq ;)
|
Skille szybciej lecą w treningu pvp (jeżeli wszysto jest ok z blood hitami) ponieważ jest on ciągły. Na slimach musisz natomiast czekac aż następny do ciebie dojdzie po zabiciu jednego.
Pozdrawiam, Andezyt |
Na slimach najlepiej zacząć skillować gdy nasz char posiada 20lvl+. Mamy wtedy sporą ilość HP i gdy przypadkowo otoczą nas 3-4 slimy to nie dedniemy na jedno combo.
Ja zacząłem skillować od 56/56. Wbiłem 2-3 skille, lecz zrozumiałem, że jest to nie opłacalne i zbyt ryzykowne. Nałogow dopiero zacząłem skillować na slimach gdy miałem 20lvl+ i "odpowiednie" eq na ten lvl. Oczywiście pamiętaj o kilku Uh'ah na wszelki wypadek. W dodatku uwaga na lurerów. |
Cytuj:
Mysle ze skille leca lepiej na slimach niz na humanach, ponieważ częściej walisz blood hity w slima niz w człowieka. @down tylko, że skillując z człowiekiem obydwaj muszą mieć podobne skille aby dostawali podobne hity, a z slimami jest różnie czasami wogóle nie hicą, a czasami walą jak opentane. @topic Jeśli grasz na pvp znajdz sobie 27 druida, niech postawi monka polega ten trening na tym iż : 2 raty (lub inne słabsze potwory typu bug,wolf) atakują monka 2 raty atakują ciebie, ty walisz na przebicie |
Cytuj:
@all Nie gram knightem ;) |
no i wyszedl mi double :/
|
@kogutt
polecam się zapoznać z tym poradnikiem: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7102 i dopiero pouczać kogoś jak skillować ... według mnie skille lecą szybciej na slimie niż na pvp, chociaż monk i tak najlepszy ;p |
Cytuj:
otoczyły Cie kiedyś 4 slimy na 20 lvlu? ;) |
Ja z podobnym eq jak kolega, który założył temat i ze skilami 55/55 czasem nie zdołałem się wyexurować, jak 2 slimy combo walnęły. Z Twoim eq polecam tak na 60/60, a wcześniej roty.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Delikatnie mówiąc...co Wy dajecie co? Slimy i combo? lol Slimy nie walą combo ^^
60/60 powinno starczyć, a z dobrym eq to nawet i 55/55 :P Pamiętaj, że im lepsza tarcza tym lepiej, pancerz nie ma aż tak dużego znaczenia. |
Cytuj:
|
ty chyba nie znasz pojecia kombo
Kombo -Nazwa ta odnosi się także do połączonych ruchów Hit combo w bijatykach komputerowych. Jest także określeniem na połączenie kilku uderzen Czyli np kombo to na przykladzie draga lapa+wave+gfb |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:26. |