![]() |
obrażenia z run
Jakie obrażenia zadaje z run sorc mając 100% w potwory? piszcie runy hmm, gfb, sd, explo td
|
http://tibia.pl/calc.php wpisz sobie np 8 lvl i 15 mlvl
|
Po pierwsze 100% sily czarow ma kazdy, niktorzy tylko wiecej.
Obrazenia z kalkulatora (tibia.pl i innego, byly podobne) - hmm - 20-40 - SD - 115-170 - GFB - 31-63 Explo nie bylo uwzglednione ale hity powinny byc z w granicach 40-70. |
Cytuj:
lv*2 + mlvl*3 *100% |
@Up
O co Ci chodzi? Ustalasz wzór jakim się obecnie oblicza obrazenia od run? Ja napisałem poprostu że nawet na 8 lvl z 0 mlv masz 100% siły czarów, a dopiero koło 10lvl i 20mlv jest więcej... |
Cytuj:
|
Ten wzór jest aktualny dla Sorców i Drutów mających poniżej 60-70 levela. Zmiany są niewielkie na niższych levelach.
|
@up
Lub cie rodzice nie kochają, albo jak byłes mał to niechcący cie spuscili z 10-tego piętra na asfalt... cud że żyjesz z 5 protezami, brakiem mózgu i 3 implantami narządów wewnętrznych ;/ |
Obecnie wzór na obrazenia z czarow tak na oko mozna powiedziec w oparciu o wlasne doswiadczenia i opinie hlvli (bo dokladnego wzoru nikt nie zna poza cipami) wynosi lv*0,5 + mlvl*4,5 *100%. Obowiazuje on do wszystkich lvli niezaleznie czy to 6 lvl czy tez 400 lvl... Na nizszych lvlach roznice sa niewielkie o ile ktos ma przecietny mlvl jak na swoj lvl bo jak ktos ma 50 lvl i 25 mlvl albo 25 lvl i 50 mlvl to roznice sa duuuze.
Podobny wzor jak na czary jest teraz na ciosy zadawane wrecz i z dystansu czyli tez lvl troche wplywa tak samo jak na magie. Cytuj:
|
Mam pytanie. Czy do runy fire field jej sily zadawania obrazen zalezy od lvl i mlvl?
I z innymi runami czy jest tak samo. Wiem ze moc SD zalezy od lvl i mlvl ale nie wiem czy jest tak np z fieldami |
Cytuj:
@ontopik podobno po update funkcjonuje ten wzór: 1*lvl + 4*mlvl. Nie wiem o co sie kłócicie ;p Chyba logiczne, że aby sprawdzić 100% siły czarów, czyli podstawową siłe wystarczy wpisać choćby 8 lvl i 0 mlvl. Cytuj:
|
|
Cytuj:
To poradnik z przed update'u. |
Cytuj:
dzizys, skad oni biora takich ludzi :+( |
Ja myśle ze na 15 lvlu sorcem z hmm po 50
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:18. |