Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Xerena (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=198)
-   -   Ogolne wydarzenia.. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=142326)

st1L 02-08-2007 16:22

Ogolne wydarzenia..

Skoro wojna sie skonczyla mysle, ze nie ma sensu dalej prowadzic starego tematu, szczegolnie, ze na paru ostatnich stronach nie ma nic innego procz obelg nie wprowadzajacych nic do topicu. Mam nadzieje, ze beda ludzie ktorzy napisza od czasu do czasu jakas ciekawostke z naszego serwera.

Viltherius 02-08-2007 17:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez st1L (Post 1582362)
Skoro wojna sie skonczyla mysle, ze nie ma sensu dalej prowadzic starego tematu, szczegolnie, ze od paru stron sa napisane same obelgi nie majace zwiazku z wojna. Mam nadzieje, ze beda ludzie ktorzy napisza od czasu do czasu jakas ciekawostke z naszego serwera.
Moze zeby zaczac... odczuwacie wieksze PA Tengu? Ja na przyklad zostalem wyrzucony z hydr przez Trixerene, bo ktos zlurowal 4 hydry na duzym spawnie i oczywiscie wedlug niej bylismy to my. Dobrze ze skonczylo sie to tylko na wyrzuceniu, a nie straceniu eq albo leveli.

Mój wczorajszy dzień.
*swe wyjebalo mnie z cyclo z samego rana.
*Poszedłem na d lair posiedziałem 15 min przybiega jakiś tengus leave,nie próbowalem mu nawet tłumaczyc że 1 byłemn,bo bym tylko trafil do miasta tym szybszym sposobem.
*Po paru godzinach zalogowałem się znowu wszedłem na d lair venore i .. ledwo wyszedłem ofc tengu..
Gram tu już tylko dla przyjemności bo ten server jest stracony dla wszystkich osób które nie mają znajomości u żółto niebieskich:(. Jedyna szansa żeby normalnie pograc to wyjście nowego servera pvp. Bo iśc na inny server pvp to strata czasu gdzie jest w chuj 150+ lvl nie ma szans na wybicie, oczywiście jak sie ma znajomości wygląda to trochę inaczej.Xerena zgniła i lepiej nie zaczynac w tym bagnie grac.

Aldruhn of Aldora 03-08-2007 20:20

Jeeny ale wy ich demonizujecie. To tacy sami ludzie jak wy.

Dadinz 03-08-2007 22:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aldruhn of Aldora (Post 1584555)
Jeeny ale wy ich demonizujecie. To tacy sami ludzie jak wy.

Zgadzam się. Tylko problem tkwi w tym, że nie przepadają za Polakami. I wcale im się czasem nie dziwię.

Golden'Fanatyk 03-08-2007 23:44

@st1L
prawda jest taka, ze Tengu ma pierwszeństwo na respawnie niezależnie od tego czy byłeś na nim pierwszy czy nie ; )

"Moze zeby zaczac... odczuwacie wieksze PA Tengu?"
- tu sie z Tobą zgodzę, jest po wojnie i duzo osób zaczyna znowu expić ;)

"Dobrze ze skonczylo sie to tylko na wyrzuceniu, a nie straceniu eq albo leveli."
- eh, po co takie nastawienie do gry? Tri to bardzo fajna osoba :)

@Viltherius
myslisz ze od tak sobie mozesz dostac vdl (venore dragon lair)? po drugie po co Tobie na takim lvlu taki spawn? Przez ostatnie dni nawet osoby z Tengu mialy problem z dostaniem VDL poniewaz okupowaly go na zmiane 2 osoby - Malice Morales i Arcemon (dzisiaj 3,5mln expa na erig.net ;o)

ktos kiedys powiedzial "Trzeba być głupkiem aby mając władzę nie wykorzystywać jej" - bardzo dobry i trafny cytat, bo jak narazie to MY rządzimy na servie i to MY ustalamy na nim zasady a jeśli się komuś nie podoba to niech nie gra, proste.

PS. jeszcze niedawno trzymałeś z Synergy a teraz nagle zrobił się z Ciebie taki świętoszek? :D

@Dadinz
"Zgadzam się. Tylko problem tkwi w tym, że nie przepadają za Polakami. I wcale im się czasem nie dziwię."

- uważam, że nie powinno się oceniać ludzi po ich narodowości, ale jest w tym trochę prawdy. Większość polaków w tibii to niestety nooby, a jeśli trafi się lepszy gracz to albo nie umie angielskiego, albo myśli że sam może zdobyć serwer chcąc pokazać "co on to nie jest" , a potem jest płacz, narzekanie i napinka na forum jakie to swe są niedobre i w ogóle.. :baby:

Ciekawostki
- za niecały miesiąc POI
- niedługo prawdopodobnie zostanie wprowadzony w życie nowy price list (już jest, ale ma zostać dopilnowane aby ludzie się do niego dostosowali)

..aby temat się rozwinął..
opiszcie swoją dotychczasową grę na xerenie, jakie macie tu osiągnięcia, ile postaci, może jakieś przygody... ;)

Pozdrawiam,
Adi

Rorek 04-08-2007 00:06

@Falcon Morales

Na tym servie zaczełem grać 2 dni temu i mam pytanie.Czy można spokojnie expić nie będąc w gildi Tengu i czy gdy bym byl pierwszy na danym respie to czy mam sie bać że zaraz może wpasc ktoś zowej gildi powiedzieć, że to jego resp i mnie zabić.A co do Synegry,octal,Tengu jestem neutralny.Prosze o odpowiedż.Jeśli byś mogl to weś w ogóle wyjasnij co wkurza twoją gildię i jak z nią dobrze żyć.Jeśli tu nie chcesz sie rozpisywać, możemy pogadać w tibi.Prosze o szybką odpowiedź.

Pozdro:baby:

Golden'Fanatyk 04-08-2007 00:11

@up

jesli dopiero zacząłeś grać nikt Cie nie wywali ze spawnu gdyz jak wiadomo Tengu nie posiada za niskich leveli i nie expi na slabych miejscowach ;)

w przyszlosci istnieje taka mozliwosc ze zostaniesz wyrzucony z expowiska (stosowane chyba na większosci serwerów pvp przez gildie rządzącą), ale nic zlego oprocz wywalenia nic Ci się nie stanie. Większosci został jeszcze miesiąc wakacji, chcą poexpic itp.. po wakacjach duzo się zmieni, będzie więcej wolnych respów, mniej PA.. a ja jestem tego zdania ze wakacje nie sa od wiecznego siedzenia przed kompem :)

zapraszam na Xerene!

Rorek 04-08-2007 00:14

Ok.Wielkie dzięki.Hmmm...to lece skillować XD!

Pozdro i dozobaczenia w grze albo na forum:baby:

Edit.
Jak nie masz co robić i masz czas to możesz mi opisac sytuację na Xerenie ;p Będe wdzięczny.
Pozdro

CmB 04-08-2007 01:11

Come to Lucera ;)

Tam br nie są tacy powaleni (a swe prawie nie ma)

Fret 04-08-2007 01:21

No wywalenie z expowiska zdarzyc może się zawsze.W końcu nie tylko Tengu expi.Przecież jak niski lvl zajmuje resp na którym może pociągnąć ktoś z dużo wiekszym to zdarzy się że przyjdzie i pogoni. I nie tylko. Hi lvle mają czasem kumpli z niskim lvlem którzy gdzieś expic musza.Ja kilka razy usłyszałem "leave".Niedawno zresztą Falcon wyprosił mnie z tomba,chociaż muszę przyznać że kulturalnie.Czyli samo życie, jak nie kozaczysz za bardzo to niebezpieczne są tylko pk teamy - najczęściej Polacy pekujący Polaków.
W Ab na przykład ostatnio zaczyna się robić prawie jak w Carlin.Chłopaki się nudzą i walą kto popadnie, a jak nie ma kogo ubić to noobcharami leją się między soba :)

Piotrek Marycha 04-08-2007 01:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fret (Post 1585105)
No wywalenie z expowiska zdarzyc może się zawsze.W końcu nie tylko Tengu expi.Przecież jak niski lvl zajmuje resp na którym może pociągnąć ktoś z dużo wiekszym to zdarzy się że przyjdzie i pogoni. I nie tylko. Hi lvle mają czasem kumpli z niskim lvlem którzy gdzieś expic musza.Ja kilka razy usłyszałem "leave".Niedawno zresztą Falcon wyprosił mnie z tomba,chociaż muszę przyznać że kulturalnie.Czyli samo życie, jak nie kozaczysz za bardzo to niebezpieczne są tylko pk teamy - najczęściej Polacy pekujący Polaków.
W Ab na przykład ostatnio zaczyna się robić prawie jak w Carlin.Chłopaki się nudzą i walą kto popadnie, a jak nie ma kogo ubić to noobcharami leją się między soba :)

Tia jasne, nic nadzwyczajnego ze ktos przychodzi - Leave or dead - (bo chyba o to chodzi w "wywaleniu" kogos)

@Falcon - i wg ciebie naduzywanie władzy to nic nadzwyczajnego? Wiesz... jakis czas temu w chinach rozstrzelali ministra za naduzywanie władzy...
(łapówki, udzielanie wpływow itp)
A wracajac do tematu - zobacz jaki fajny podpis ma Hampish bodajze, szkoda ze tylko pod publiczke... jak ktos rzadzi to sie od niego oczekuje troche szacunku i rozsadku a nie ze dorwie sie do koryta i bedzie doić cały serv huntami i paymentami, a z tego co ty mowisz to "władza" to tylko to ze mozna komus wjebac hunta bo ci miejscowke zajal...

Dandrag 04-08-2007 02:12

A ja tam wróciłem na Xerene po rocznej przerwie i jakoś na razie nie narzekam. Co prawda nie siedze cały dzień więc może dużo mnie omija. Nie rozumiem niektórych ludzi, skoro wiadomo, że ktoś z większym poziomem was wyrzuca ze spawna to czemu nadal tam próbujecie expić np. następnego dnia ? Świat został ostatnio tak rozbudowany, że chyba na prawdę nie macie pojęcia ile teraz miejsca jest do zdobywania doświadczenia.

Poszedłem dzisiaj na lodowe wyspy zobaczyć co się święci. Zrobiłem kilka questów bo nie wszędzie można się od razu dostać. Minęły ze 3-4 godziny i co się okazało? Przez cały ten czas spotkałem może ze 3 osóby i do tego tylko w mieście. Zamiast siedzieć na znanych czy jak kto woli "popularnych" miejscówkach, niech poszuka czegoś innego gdzie nie ma ludzi. Nie mówcie mi że to niemożliwe bo nie uwierze..

Co do wojny, to nie mam pojęcia o co chodzi, kto z kim walczy i o co. Jak nie rzucasz sie w oczy, nie przeszkadzasz nikomu, idziesz czasem na ustępstwa, żyjesz w harmonii z przyrodą (;)) i grasz bo sprawia Ci to przyjemność to nie widze żadnego problemu. Konflikty zaczynają się wtedy kiedy ktoś zaczyna unosić się honorem dla byle głupstwa. Zamiast używać konkretnych argumentów, polskiego słownictwa i do tego dołączyć elementy negocjacji..niektórzy zachowują się jak małe dzieci którym zabrano lizaka..

Jeszcze inni traktują tą gre jako drugą stronę swojego życia..dla tych którzy zapomnieli przypominam, że to nadal tylko wirtualna rzeczywistość ;) ma sprawiać przyjemność a nie podnosić ciśnienie :p

No to chyba na tyle jeżeli chodzi o mnie :) Jak coś sie w najliższym czasie wydarzy co by sie dalo skomentować to będziemy dalej prowadzić dyskusję B)
Pozdrawiam ;)

Golden'Fanatyk 04-08-2007 02:50

@Piotrek Marycha
buahahah porównywać wirtualną grę do ministra Chin, ale mnie rozbawiles! 8o

@Dandrag
bardzo mądre słowa, podobał mi się Twój post ;)

PS. jaki masz nick na Xerenie?

Viltherius 04-08-2007 11:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Golden'Fanatyk
myslisz ze od tak sobie mozesz dostac vdl (venore dragon lair)? po drugie po co Tobie na takim lvlu taki spawn? Przez ostatnie dni nawet osoby z Tengu mialy problem z dostaniem VDL poniewaz okupowaly go na zmiane 2 osoby - Malice Morales i Arcemon (dzisiaj 3,5mln expa na erig.net ;o)

Ja pretęsji nie ma o to że nie mogę poexpic na d lair tylko że za samo wejście wejście można zgniac :( Chociaż nie zawsze tak jest. Wczoraj miałem cyclopolis 2,3,4 poziom wpada Actient Santana (nie wiem czy dobrze nick napisałem z pamięci pisze;p) zapytał się ile będe tu jeszcze expił i sam poszedł na -1 gdzie exp jest ... Widac nie wszyscy tak PA'ują (pałują:D).
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Golden'Fanatyk
PS. jeszcze niedawno trzymałeś z Synergy a teraz nagle zrobił się z Ciebie taki świętoszek?

Hmm Czasy się zmieniają ludzie się zmieniają. Ja w sumie po wojnie czułem sie lekko wychu*** Bo Polacy mogli tą wojnę wygrac gdyby walczyli wszyscy. Wydaję mi się że rozpętali sobie tą wojne na pożegnanie z Xereną robiąc złudne nadzieję reszcie która załapała sobie tylko paymenty a chciała pomóc. Wiekszaśc zdecydowała o odejściu z serva przed wojna i prawie nie brała w niej udziału bedac w syn~ lub gildiach sojuszniczych
Teraz każdy chce życ :).

Fret 04-08-2007 11:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dandrag (Post 1585146)
A ja tam wróciłem na Xerene po rocznej przerwie i jakoś na razie nie narzekam. Co prawda nie siedze cały dzień więc może dużo mnie omija. Nie rozumiem niektórych ludzi, skoro wiadomo, że ktoś z większym poziomem was wyrzuca ze spawna to czemu nadal tam próbujecie expić np. następnego dnia ? Świat został ostatnio tak rozbudowany, że chyba na prawdę nie macie pojęcia ile teraz miejsca jest do zdobywania doświadczenia.

Poszedłem dzisiaj na lodowe wyspy zobaczyć co się święci. Zrobiłem kilka questów bo nie wszędzie można się od razu dostać. Minęły ze 3-4 godziny i co się okazało? Przez cały ten czas spotkałem może ze 3 osóby i do tego tylko w mieście. Zamiast siedzieć na znanych czy jak kto woli "popularnych" miejscówkach, niech poszuka czegoś innego gdzie nie ma ludzi. Nie mówcie mi że to niemożliwe bo nie uwierze..

Co do wojny, to nie mam pojęcia o co chodzi, kto z kim walczy i o co. Jak nie rzucasz sie w oczy, nie przeszkadzasz nikomu, idziesz czasem na ustępstwa, żyjesz w harmonii z przyrodą (;)) i grasz bo sprawia Ci to przyjemność to nie widze żadnego problemu. Konflikty zaczynają się wtedy kiedy ktoś zaczyna unosić się honorem dla byle głupstwa. Zamiast używać konkretnych argumentów, polskiego słownictwa i do tego dołączyć elementy negocjacji..niektórzy zachowują się jak małe dzieci którym zabrano lizaka..

Jeszcze inni traktują tą gre jako drugą stronę swojego życia..dla tych którzy zapomnieli przypominam, że to nadal tylko wirtualna rzeczywistość ;) ma sprawiać przyjemność a nie podnosić ciśnienie :p

No to chyba na tyle jeżeli chodzi o mnie :) Jak coś sie w najliższym czasie wydarzy co by sie dalo skomentować to będziemy dalej prowadzić dyskusję B)
Pozdrawiam ;)

Nic dodać , nic ująć - święta prawda.
Ja znalazłem sobie takie miejsce że exp nie jest oszałamiający ale za to spokojnie,powolutku sobie pukam i nie muszę wciąż się z kimś użerać o to kto ma teraz expić.A jak chcę szybkiego expa (a mam akurat czas - co niestety rzadko się zdarza) to zawszę moge podłączyć się do jakiejś ekipy na hydry - sioher zawsze się przyda.
W końcu levelowanie nie jest celem samym w sobie bo gra byłaby nudna, ciągle tylko wbijać lvl.Lvl potrzebny (jak dla mnie ofc) po to żeby zrobić jakiegoś questa albo przejść się na jakieś nowe potworki.
A co do władzy -Tengu rządzi, nie ma wątpliwości.No to rzeczywiście mogliby pokazać ludzkie oblicze władzy i zaprowadzić trochę porządku na servie.Na przykład przejechać się po jakimś pk teamie.Kilka takich akcji i może byłoby mniej random pk.

@Piotrek~
No wielkie wydarzenie to to nie jest jak ktoś cię z respa pogoni - czasem się zdarza.Gram czasem na Refugii(non-pvp) i tam nie mógł mnie koles pogonić z tomba to mi zlurował takie monsterki i przyblokował że padłem.
W końcu to Tibia a nie raj :)

Vacek 04-08-2007 11:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Golden'Fanatyk (Post 1585165)
PS. jaki masz nick na Xerenie?

Santos Hanespel?

Dandrag 04-08-2007 13:00

@Golden'Fanatyk

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vacek (Post 1585370)
Santos Hanespel?

Tak to ja, nie ma drugiego takiego. Ciesze sie, że ktoś mnie zrozumiał i ma podobny pogląd. Niech każdy znajdzie coś dla siebie i wtedy wszystkim będzie się o wiele lepiej żyło ;)

Vacek 04-08-2007 13:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dandrag (Post 1585475)
@Golden'Fanatyk

Tak to ja, nie ma drugiego takiego. Ciesze sie, że ktoś mnie zrozumiał i ma podobny pogląd. Niech każdy znajdzie coś dla siebie i wtedy wszystkim będzie się o wiele lepiej żyło ;)

hrhrhrhrrhrhrhr

Piotrek Marycha 04-08-2007 13:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fret (Post 1585354)
@Piotrek~
No wielkie wydarzenie to to nie jest jak ktoś cię z respa pogoni - czasem się zdarza.Gram czasem na Refugii(non-pvp) i tam nie mógł mnie koles pogonić z tomba to mi zlurował takie monsterki i przyblokował że padłem.
W końcu to Tibia a nie raj :)

Gra czy nie gra, ale to jest świństwo, nie wiem, moze ja jakis dziwny jestem ale nie wyobrazam sobie wejsc do kopalni i zaczac lac powiedzmy takiego 25 lvlka tylko dlatego ze byl tu pierwszy a ja nie mam gdzie expic...

@Dandrag: czemu mam wrażenie ze zawartość merytoryczna twojego postu jest prawie zerowa? bo wlasciwie jedyne co przekazales nim to to, żeby isc sobie szukac innych expowisk jak jedno jest zajete, i to że jak sie nie wychylasz i grasz cicho to ci nic nie grozi... (gówno prawda) ,a to chyba nie wymaga 15 zdań o.0'

Miltiades 04-08-2007 14:05

i'm free :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:21.