Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Bohy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=14245)

mariusz667 14-10-2004 22:43

Bohy

Mam pytanie. jestem palkiem na 28 lvl i tak sie zastanawialem na zakupem boots of haste, i chce wiedziec po ich zalozeniu bedzie znaczna czy bardzo mala zmiana szybkosci chodzenia. czy oplaca mi sie kupic teraz bohy czy poczekac na wyzszy lvl??

Adnik 14-10-2004 23:01

No wiesz to zależy. Jak teraz założysz bohy to lekkie przyspieszenie dostaniesz ale nie aż jakieś niesamowite. A zresztą ja na bohy czekam na 40 lvl bo wtedy łatwiej o kasę i aole a jak zginiesz i stracisz bohy to będziesz przez 3 dni płakał :p

Matfiej 14-10-2004 23:35

Prawie nie zauważysz różnicy, więc kup sobie raczej coś bardziej przydatnego. A bohy to tak od 40-50 lvl.

Mestre 15-10-2004 07:14

Ja bohy kupiłem na 30lvl i różnica w szybkości była raczej nieduża,ale widoczna gołym okiem.Osobiście uważam ze bohy powinny być jedną pierwszych rzeczy (jeśli chodzi już o poważniejsze zakupy dla palka).Ale kupienie bohuw powinno być też uzależnione od tego na co polujesz i w jakiej okolicy sie kręcisz:)

Cors Ent 15-10-2004 23:03

ja bohy kupilem dopiero na 40 lvl.
wczesniej roznica nie jest az tak kolosalna. lepiej ta kaske na runki przeznaczyc.
na 40 lvl to jzu jednak jest roznica w szybkosci a i zabic takiego 40lvl jest naprawde trudno wiec jest w stanie obronic te bohy :]

Gremlin 16-10-2004 07:28

Do niedawna zeby isc polowac na w miare niskim poziomie na PoH BoHy byly dosyc przydatne zeby miec lepsza przewage predkosci nad GS, w tej chwili zastanow sie po co ci BoHy?
Cyklopy, guardy, DSy, smoki itp juz przeganiasz bez problemu.
GS nie przegonisz przez nastepne 30-40 lvl nawet z BoH.

Real_MTK 16-10-2004 09:25

Bohy, Ja nosze bohy zawsze od 20lvl jush, docenisz ten power jak spotkasz PK. Utani Gran Hur+Boh nawet na 20lvl to jest coś.... Myśle że Boshki to podstawa a Palek, Sorc, Druid to na 100% musza jak najszybciej je mieć! Knight troche poźniej bo w sumie on i tak walczy w ręcz więc nie musi uciekać....

Disco Bear 16-10-2004 14:11

Jeśli jesteś paladynem to bohy to jedyna rzecz jakij potrzebujesz ze eqp
Ja na 65lv chodze w plate secie + bohy :)

Vicious Phoenix 18-10-2004 07:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Real_MTK
Knight troche poźniej bo w sumie on i tak walczy w ręcz więc nie musi uciekać....

Właśnie, dlatego musi nawet dogonić swoją ofiarę, z BoHami to tak troszkę łatwiej, a jak nie dogoni to ma lipe bo taki high lvlowy sorc/druid/pal będą se koło niego biegali i z dystansu nawalali.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
w tej chwili zastanow sie po co ci BoHy?

1) Większa szansa, że zwiejesz przed PK
2) Większa szansa, że dogonisz kolesia, który wali cię z runków/boltów/strzał np. takim knightem co musi podbiec do ofiary.
3) Jak masz doczynienia z kimś kto nie jest dobry w pvp to przy zwiększonej prędkości BoHów może mieć problemy z trafieniem z runka.

Sharphis de'Moon 18-10-2004 18:58

Taa, ktoś tu napisal ze bohy na dwudziestym lvl-u kupil, pewnie grał na Antice czy jakimś takim serwerze, ja gram na Harmonii gdzie bohy chodzą po 120k a nawet i drozej... Więc dla mnie na dwudziestym lvl-u to odpada :/...

Triciol Pogromca 18-10-2004 19:04

Ja mialem bohy na 35 ale je sprzedalem nie potrzebne mi bo gram knightem...
Wieksza szansa uciec przed PK? A jak Pk jednak Cie dogoni ,zabije,stracisz Bohy i Co? Nie oplaca Sie chyba

PiXik 18-10-2004 19:18

Bohy kupiłem na 40lvlu na świecie non pvp i bardzo mi się podobała frajda doganiania kolegów:PTyle że moje jak szłem na taki poh guardy leżały w domq bo co by było jakbym stracił:PNa świecie enf pvp bohy to właściwie strata kasy ktoś uszłyszy że qpiłeś i będą cię ubijali aż nie wypadną;)na antice sobie możesz qpić bo to grosza warte na nowym świecie 40+
Qrde znowu zagmatwany post;/

natalek 18-10-2004 19:59

niby lepiej mu kupic runki albo eq ale npja tez mam palka na 21 lvlu i mam crown armor 2x crusader helmet k set, 50k + desert quest i chyba lepszego eq nie potrzebuje bo po co mi np golden armor --.-- ja chce sobie kupic BoH jak bede meic tylko kase mysle ze na 29lvlu ale sobie je odloze i bede uzywac potem... hmmm

SandMan 19-10-2004 17:49

Cytuj:

Qrde znowu zagmatwany post;/
No wiesz... jak sie nie uzywa znakow interpunkcyjnych :P :D

Cytuj:

BoH jak bede meic tylko kase mysle ze na 29lvlu ale sobie je odloze i bede uzywac potem... hmmm
Po co? Za nim nabijesz lvl na ktorym uznasz, ze warto ich uzywac to potanieja i bedziesz w plecy :P

Legwan 19-10-2004 18:37

Mam palka na 22lv. Kolega powiedział mi, że mogę sobie wybrać prezent na urodziny: bohy lub crown seta :D . Wybrałam bohy i teraz chodzę zadowolona że pk mi nie naskoczy, ale po tym co przeczytałam... :( To nie wiem już co wybrać, może mi doradzicie bo nie wiem co jest mi bardziej potrzebne. I bardzo proszę nie zwracać uwagi na wartość tych rzeczy bo nie chodzi mi o to żeby kumpla jak najbardziej naciągnąć tylko co mi się bardziej przyda ;)
Dzięki

Atae 19-10-2004 21:37

@up
wybierz boh.

Pasorzytek 19-10-2004 21:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Atae
@up
wybierz boh.

cseta czyli armor lesy helm i tarcze?? to bierz ten set a nie bohu z takim setem na bohy zarobisz <smile>

Raxxel 20-10-2004 20:09

Omfg.

Ludzie roznica w predkosci po zalorzeniu BOH zalerzy od lvl gdyz bohy przespieszaja o kilka procent ogulnej predkosci kiedys slyszalem ze 7% kiedys ze 15% tego wam nei powiem gdyz nie chce was sklamac ale iwem ze bohy miale mod 27 lvl i malo dawaly a teraz na 83 po zdjeciu jestem jak zolwik ;p

Kajzer 20-10-2004 20:55

racja babciu :) powinienes sie domyslic kto pisze:D
cos do tematu boszki dopry item kupowac nie gadac;]

Lodówa 20-10-2004 20:59

bohy to zabawka bo ja mam 26 lvl palkiem niemam bohów jak cos to mana fluid i utani hur i jest git

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:21.