![]() |
Spear v Arr
Mam pytanie z czego lepiej sie bije, z speara czy z arr?
Z gory thx za odp. |
Oba maja tyle samo ataku (25).
|
Cytuj:
|
na moje to lepiej ze spearów, ponieważ sa łatwo dostepne i jest owiele mniejsze waste.
pozatym tarcza to duży plus. I Speary nie znikaja zbyt szybko ;p |
Cytuj:
|
Ja bym wybral speary.
Zeby nie robic osobnego tematu: Co leprze royal speary cz piercing bolty?? @Down Dzieki... i tak latal bym z rsami (tansze) ale chodzilo mi o to co lepiej brac na hunty np GSy, DLe. A zabardzo nie mam czasu na testowanie |
Royal speary, od nich lepsze są tylko ich magiczne odpowiedniki i power bolty (droższe, ale o wiele lepsza średnia hitów).
|
Na gs lepsze r-spiry, bo jak nawet ciebie dogoni to słabo cie kara
a pozatym mniejsze waste i chyba mocniejsze bencki (tak mi wychodziło) tylko tyle, że na krótszy exp z taką sama ilością capa więc lepiej żucaj jak idzesz na hunta |
Cytuj:
|
to proste że po update bardziej opłaca chodzić się ze Spearami ponieważ: 20 Spear przeważnie starcza na tyle co 400 strzał a więc:
Koszt 20 Spear = 200gp Koszt 400 Arrows = 800gp Cap 20 Spear = 400 + 55(przeciętna waga tarczy) = 455oz. Cap 400 Arrows = 280+ 31( waga łuku) =311oz. Według mnie bardziej opłaca się chodzić ze Spearami, lecz wielkim minusem Spear jest to że nigdy nie wiemy kiedy się nam skończą. |
Cytuj:
|
eh
Cytuj:
@topic lepiej spiry i royal spiry |
U mnie na servie bp arrow mozna juz kupic za 500 gp =) więc opłaca się chodzić jak je masz... bo jak kupić nie opłaca sie
|
spear lepszy na więcej starcza i nieźle czasem wali.
|
arrows - 25 akt
spear - 25 piercinf bolt - 33 royale spear - 35 http://tibia.erig.net/Ammunition Polecam zaglądnąć czasem na jakaś tibie wiki zanim sie o coś zapytacie/wypowiecie. |
Problem jest z tym ze speary sa trudniej dostepne, jak sie expi w okolicach carlin to nie ma gdzie kupic, a poczatkujacym pallkom przejscie calej facc area troche zajmuje :).
|
Cytuj:
PS: Kupuj speary hurtowo tzn: nie kupuj po 10 kup sobie od razu z 300. |
Cytuj:
|
To zależy na co biegasz ... Ja na fibule na rotach lub pod liberty bay to arrowy biore bo jak zabraknie to exevo con xD a ze spearami zadko biegam ;p
|
@Maniu'Kyra
Radze bierz enchanted speary i tarcze dlatego, ze gdy podbije do Ciebie dl lub gs to z kusza stracisz sporo HP ;p, a tak to nie jest az tak duzo. A wracajac do tematu lepiej chyba jest z arrowsow bo po update na 8.1 maja wieksze zasieg niz speary (3sqm) wbij 25 lvl a wtedy juz najlepiej z royal spearow. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:43. |