Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Dreamer's Challenge (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=142652)

DCTeamDestiny 04-08-2007 23:42

Dreamer's Challenge

Tak, przeszukałem wcześniej założone tematy ale nie usatysfakcjonowały moich rządzy wiedzy.

Kilka krótkich pytań:
1. Czy jest tylko dla PACC? Czytając informacje o nim dopatrzyłem się dwóch rozbierznych informacji. Jednakże nie zauważyłem żadnej bramki PACC lub czegoś w tym stylu.
2. Czy jedynym zagrożeniem są wieżyczki z ankrahmun? Nie mogłem dorwać filmiku z tym momentem questu więc zapytam czy po usunięciu ścian trzeba wejść w ten Warp zaraz obok nas?
3. Na screenach zauważyłem że kilka osób w pokoikach ozdobnych się leczy exurą, czy oznacza to że demce i mimic atakują?

Uprzejmie proszę o odpowiedzi, któtkie, ładne i przejrzyste :)

Aduil 04-08-2007 23:58

1. Pacc jest potrzebny.
2. Nie, możesz zginąć podczas snu pod wodą, tracisz po 20hp na turę, ale to raczej trzeba być kaleką ;)
3. Demony Ciebie nie biją, jak i Mimic.

Adu~

DCTeamDestiny 05-08-2007 01:19

W takim razie nie bardzo lapie czemu tak malo osob go wykonalo ;p ale po co pacc juz nie wnikam ok dzieki bardzo za info.

Five 07-08-2007 15:47

Siema! To mój pierwszy post. Też nie rozumiem dlaczego to jest tylko dla pacc. Przecież to jest na Pohu a to jest obok Venore. W którym momencie questu potrzebny jest pacc? Bo ja bardzo chciałbym być e śnie =)

Pacz_knight 07-08-2007 16:35

Zeby nie pisac nowego tematu zapytam czy dam rade moja postacia wykonac questa? Mam 32 ms'a i 31mlvl. Niebylem na quescie i niechcialo mi sie czytac do konca o co chodzi w misji. ;)

Astilinek 11-08-2007 12:13

przeczytajcie sobie ile kosztuje wykonanie tego questa ;] niby jest prosty ALE trzeba 2 deatch ringi ktore nie dosć ze są bardzo rzadkie, lecą z potworków z PoI a na dodatek malo kto tam expi. np. na harmonii ktora jest jednym z najtanszych swiatow te ringi chodza po 15k x2 czyli 30k. a nagroda z tego questa jest ser, wino.( chodzi mi o nagrody rzeczowe :) )

Irkar 11-08-2007 12:41

Pacz_knight Nie wykonasz tego questa :p

Kimo36 11-08-2007 12:43

Prosiłbym o jakieś screeny lub film na you tube :P
Chcialbym zobaczyć na czym ogólnie polega ten quest.

Irkar 11-08-2007 12:46

skoro proszisz o jakies screeny dam ci spoilera jak wykonac ten quest, jest tam pare screenów :P

KiriJolith 11-08-2007 13:05

Dreamer Challenge Quest jest dla Pacc, ponieważ trzeba tam SPAĆ a spać może tylko gracz z Paccem.(Takie jest moje zdanie.)

Aduil 11-08-2007 13:15

@Pacz_knight - masz szansę wykonać tego questa, gdyż włącznie z mana masz już chyba powyżej 1k mp+hp, więc powinno się udać z wieżyczkami jeśli masz choć trochę refleksu (mi poszło 450Mp).
@Irkar - czemuż miało by się nie udać? o.O

Adu~

The Outlaw 12-08-2007 11:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KiriJolith (Post 1597844)
Dreamer Challenge Quest jest dla Pacc, ponieważ trzeba tam SPAĆ a spać może tylko gracz z Paccem.(Takie jest moje zdanie.)

?!

Quest jest tylko dla pacców ponieważ znajduje się na terytorium dla pacców (tak zadecydował cipsoft, mimo że wejście znajduje sie na PoHu). Natomiast faktyczną nagrodą są: 1. możliwość dołączenia do jednej z frakcji - Nightmare Knights albo Brotherhood of Bones oraz 2. Możliwość wejścia do Knightwatch tower na PoHu oraz korzystanie z części dostępnych tam teleportów (co umożliwia np. dostanie sie z pohu wprost do carlinu).

lord orzech 12-08-2007 14:18

Cytuj:

To complete the first mission you need to collect 500 Demonic Essence.
Powodzenia...

Matiess 17-08-2007 15:20

zrozum człowieku ,że tam są piętra z rożnymi tpsami pierwsze jest z tymi a 2 z innymi na to 2 potrzeba Demonic Essence.

Irkar 17-08-2007 22:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aduil (Post 1597878)
@Pacz_knight - masz szansę wykonać tego questa, gdyż włącznie z mana masz już chyba powyżej 1k mp+hp, więc powinno się udać z wieżyczkami jeśli masz choć trochę refleksu (mi poszło 450Mp).
@Irkar - czemuż miało by się nie udać? o.O

Adu~

Qrde nieznam jeszce osoby która (w pełni) wykonała tego questa a pozatym ktos już wczesniej pisał

Cytuj:

To complete the first mission you need to collect 500 Demonic Essence.
30lvl+ raczej nie ubije żadnego potwora stamtąd, nie wspominając już o tym, że, demonic essence nie wypada z każego potwora. Ciekawe jak wykonałeś całego questa moze ci sie udało niewiem, albo coś pomyliles

więc ja też życzne powodzenia

Pozdro

Pepin 18-08-2007 23:26

Przyznaje jesteście głupi pacc potrzebny bo spać trzeba ale wymyśliłeś jak nie znasz qestu to sie nie wypowiadaj Pacc potrzebny bo nagrodą jest również możliwość używania tp do ruznyh miast zależnie od rangi a aby mieć wyższą rangę trzeba mieć jakieś rubiny(chyba) z Poi

1.Ranga uzywanie tp do carlin thais
2.ranga Kazz Ankrum ..
Dalej niepamiętam

Tomorro(Sarloon madex) 19-08-2007 16:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DCTeamDestiny (Post 1586565)
W takim razie nie bardzo lapie czemu tak malo osob go wykonalo ;p ale po co pacc juz nie wnikam ok dzieki bardzo za info.

Bo...potrzeba do niego 2 death ringi które kosztuja 25k za jeden ;]
Ja miałem kase to sobie zrobiłem tego questa
Bardzo fajny i przyjemny ;]

Bahsusus 13-10-2007 15:26

Wszyscy mówią, że te death ringi takie drogie.
Jednak nikt nie wspomniał iż to od świata zależy, ja na moim pięknym świecie za 2 ringi dałem 10 k. Po za tym quest miły, może troche trzeba pomyśleć w niektórych momentach ale raczej większość sobie poradzi

Saviour 15-10-2007 18:34

http://i190.photobucket.com/albums/z...oCPPA/hugo.jpg

Oto gdzie porzebny jest pacc placki, zadowoleni? :P

Bahsusus 15-10-2007 20:08

...

Aby przejśc musisz mieć marchewki.
A do tego okazuje się, że i pacc. ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:30.