Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   PACC i zapłata kartą kredytową - poważny problem (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=142879)

Kogutt 06-08-2007 22:30

PACC i zapłata kartą kredytową - poważny problem

Witam! Mam naprawdę poważny problem. Zamówiłem dwa PACCe. Zapłaciłem kartą kredytową (MasterCard). Mój brat dostał PACCa w kilka godzin. Ja zamiast PACC dostałem jedynie e-mail od element5 z taką treścią:
"Niestety, nie możemy obciążyć Państwa karty kredytowej za zamówienie
[tu mój nr zamówienia]. Dlatego zamówienie nie może zostać zrealizowane.

Poprzez niżej podany link mogą Państwo bez trudu zmienić dane dotyczące
płatności złożonego już zamówienia [tu mój nr zamówienia]. Nastąpi przekierowanie do
odpowiedniej strony procesu składania zamówienia. Tam mogą Państwo zachować sposób zapłaty 'Karta kredytowa' i wprowadzić ponownie dane karty lub zmienić sposób zapłaty. Przy ponownej wysyłce zamówienia nastąpi zapisanie
zmienionych danych. Nie spowoduje to jednak podwójnego zamówienia!
"

Poniżej jest jeszcze link do strony, na którą wchodzi się w celu zmiany danych dot. karty. Tak więc pomyślałem, że przy drugim zamówieniu źle podałem dane karty. Zrobiłem to jeszcze raz. Za dwie godzinki dostałem znów takiego samego maila...

O co może chodzić? Dlaczego ta transakcja nie może być zrealizowana? Wszystko robię dobrze, tak jak przy zamawianiu PACC dla brata, a mimo to do niego PACC doszedł, a do mnie nie...

PS
Konto mam spersonalizowane.

Dr. Omader 07-08-2007 11:39

Element 5 ma strasznie, że się tak wyrażę pojeb*** system płatności. W życiu nigdzie na świecie nie widziałem tak pokopanego, stwarzającego tyle problemów dla klientów systemu.

Firma Drom musiała z nimi specjalne umowy podpisywać, żeby nam pacce dostarczali od razu bez takich problemów jak Ty masz.

Radzę Ci po prostu jeden-dwa razy dziennie zamawiać dla siebie ten pacc na nowo(przechodząc cały proces na nowo, nie przez ten link z maila). W końcu za którymś razem powinien zaskoczyć :)

Kogutt 07-08-2007 11:52

Dzięki, będę próbował.

EDIT:
Eh, cały dzień się dziś męczyłem i nic :/ Do banku dzwoniłem i tam oprócz zapłaty za PACC brata nie ma żadnych innych (nawet tych nieudanych). Jak jutro też nie pójdzie to chyba kupie u Droma, bo nie widzę już żadnego innego wyjścia :P

dublet 08-08-2007 05:13

A przepraszam firma DROM to ma jakiś specjalny protokół przesyłania danych czy wysyłają Wam te paki tradycyjną pocztą?
Ciekawi mnie czy Cipsoft i Element 5 wiedzą ja pochlebnie się o nich wyrażacie....

Kogutt 08-08-2007 15:37

Udało mi się za piątym razem :) Temat do zamknięcia. Dzięki Drom :]

Hestoran 08-08-2007 16:19

Jeszcze odpisze , ja rowniez mialem problem z elementem.... boze co to wogole jest.

Polecam uzywanie systemu paypal :) Szybki i sprawny.

Dr. Omader 08-08-2007 19:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dublet (Post 1591825)
A przepraszam firma DROM to ma jakiś specjalny protokół przesyłania danych czy wysyłają Wam te paki tradycyjną pocztą?
Ciekawi mnie czy Cipsoft i Element 5 wiedzą ja pochlebnie się o nich wyrażacie....

Czytanie ze zrozumieniem sie kłania. Mówiłem, że mamy specjalnie umowy z nimi.

"Pochlebnie" wyraziłem się tylko o firmie Element 5 i zarówno CipSoft jak i Element 5 wiedzą o tym jakie mam zdanie o E5 i wiedzą, że mam podstawy do tego.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:43.