![]() |
Ironio! Tyś potężną bronią!
Przeglądam sobie forum i widzę, że niektórzy użytkownicy opanowali użycie tej "broni" całkiem nieźle, niektórzy trochę mnie, niektórzy pewnie w ogóle nie wiedzą o co chodzi, a jeszcze inni myślą, że to zwyczajnie chamskie zachowanie.
I tu mam do Was pytanie (a nawet kilka ): - używacie ironii? w jakich sytuacjach? - wolicie jednak rozwiązać "sprawę" wyzwaniem lub pobiciem, czy inteligencją? ( to nie jest takie proste pytanie jak się wydaje) - co macie do powiedzenia na temat ironii? ( tak dla informacji) Pozdro... |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Ja bardzo lubię używać ironii podczas gdy żartuje w gronie znajomych xd
|
Spoko, od dzisiaj wiem. Dziękuwa za super poradnik, na prawdę pomógł!
|
1. Nie, "spadaj dziadku".
2. "Kilim" 3. A tak na marginesie, co to jest ironia ? #Down(ie): Widzę, żę po polskiemu z Tobą ciężko. Hmm... Gavarit pa ruski ? |
Kolega up juz nam poakzal co to jest ironia :D
Ironia?? :confused: btw. @up Ty jestes z radomia?:D |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
ironia jest fajna, ale kiedy sie wie w jakiej sytuacji jej uzywac
nienawidze jak ktos sobie robi ze mnie jaja kiedy pytam o cos na serio, tak to mam poczucie humoru |
Zdecydowanie bardziej wole hagemonie, od ironi ;;
A co to w ogóle jest ironia? |
Właśnie ostatnio zauważyłem modę na tym i kilku innych forach, na bycie pseudo-ironicznym idiotą. Ktoś napisze jakieś zdanie ze specjalnie popełnionymi ortami, np. "hhehe tibja to tla mnje caue rzycie", na co ktoś odpowie, żeby nauczył się pisać, albo coś w tym stylu, wtedy ta pierwsza osoba ripostuje "ahuahuahuaha to była ironia debilu, kup sobie słownik i zobacz co to znaczy!". To nie była ironia, to była głupota.
ps. Nie mam nic przeciwko celowemu pisaniu z błędami, podczas żartów ze znajomymi, na czatach, ircach itd. Tylko nie uważajmy tego za ironię :W. |
#Up:
Nie zgadzam się z Tobą w 100%. ;-) |
Cytuj:
|
Użycie - gdy ktoś zada głupie pytanie, lub dla żartu.
Rozwiązanie konfliktu?!: Przedstawianie swojich argumentów za pomocą kija "bejsbola" Co sądze?: Przydatne narzędzie, tylko ci "mądrzejsi" żadko potrafią wyłapać ironie i traktują to jak prawdziwą wypowiedź... |
E, ironia w internecie to przeszłość. Wszyscy jej teraz używają, więc co to za frajda?
EDIT: Zdałem sobie sprawę, że dwa powyższe zdania są ciut sprzeczne. Więc nie zwracać na to uwagi, tylko przyjąć jak jest : ) |
Proszę Pana, na wyścigi wystawi Pan Fąfla czy charta?
|
Cytuj:
2. Ani to ani to tylko na policje drania! 3. Ostatnio jest zbyt czesto uzywana przez osoby, ktore nie maja nic do powiedzenia... Jest to szybki sposob na zdobycie "slawy" i zarazem jest ona w niektorych okolicznosciach chamska. Trudno ja zignorowac. xp |
Cytuj:
a co do niektórych: na prawdę nie wiecie co to ironia, czy tylko ironizujecie? ;p |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@hahahah dobre dobre:D |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:45. |