![]() |
Jak najszybciej wydostać się z rooka ?
Witam.
Proszę was o pomoc.Mam FACC.Gram już 20 chopkiem a nadal przechodzę rook w ślimaczym tempie.A jak już go przechodze to z kilka gp i nędznym eq.Szukałem na forum poradnika ale nie są one dokładne.Powiedzcie mi jak przejść najszybciej rook z dużą ilością kasy.Chce na mainie zostać Sorecerem Pozdrawiam.... P.S. Kiedyś trzeba spać....moglibyście powiedzieć co w tym przypadku robić |
^^
Postaram Ci sie pomoc;)
Na pierwszym lvlu idz do kanalow miasta i nie zabijaj narazie ratow gdyz jest to nieoplacalne... Narazie zbieraj martwe raty i sprzedawaj je u Toma (hi>sell xx rats>yes>bye). Uzbieraj jakies 40 gp i kup mace:) Wtedy mozesz isc zabijac raty ale zbieraj jeszcze dead rats tak do 100 gp;) Pozniej powinienes miec juz 2 lvl, jesli nie, idz szybko nabic :p Pozniej wyjdz z miasta i idz wypelniac proste questy na eq (jesli masz lepsze eq to sprzedaj gorsze ;)). Biegaj glownie na trolle i orki i zbieraj caly loot a pozniej sprzedasz go u Obi'ego. Gdy nabijesz 8 lvl, sprzedaj cale eq a na mainie kup lepsze(sorcowi nie jest potrzebne super, extra eq;)) To chyba all:) Przepraszam za bledy w pisowni ale pisze aktualnie na niemieckiej klawiaturze:D Pozdrawiam |
Tylko dla roleplayerów: wpław. :P
Do 3,4 poziomu nie radzę wychodzić z miasta tylko bić szczury w kanałach(a właściwie raczej chodzi tu o zdobycie lepszych skillów). Potem, po zdobyciu broni 15/16 atk. niewiele się zmienia. Możesz wtedy bić: Trolle po zachodniej stronie rzeki-dla expa i kasy, są one jednak b. często zajęte Wilki po stronie wchodniej w tunelach i w jaskini na skraju wyspy-dla szybkiego expa, jednak bez kasy; niestety są również często zajęte. Niedźwiedzie po stronie zachodniej-w jaskini-dla expa bez kasy; potrzeba jednak konkretniejszych skillów. Orki po wschodniej stronie w tunelach i po stronie zachodniej-dla expa i kasy; skille jak wyżej; na balaced z dobrą bronią i tarczą da się bić pojedyncze(odnowa HP redukuje straty). Szkielety po stronie zachodniej w tunelach, przy grobach na północnym-zachodzie i w grobach po stronie wchodniej-tylko dla kasy, zbierając loot; łatwo o śmierć, jedak zbierając i sprzedając wyposarzenie z nich łatwo zdobyć ~1,5k na 8lvlu. I jeśli chodzi o tunele to radzę uważać na poison spidery, które łatwo spotkach w czasie ewakuacji, gdy szkielety pokażą nam co potrawią. ;] |
A ja ci polecę coś innego, jak już wyjdziesz to graj i nie zmieniaj postaci, a rooka ja przechodzę tak do 5lvl na ratach a później na trollach/spiderach w 6-7h przejde
|
Najszybszy, ale bez kasowy sposób na przejście rooka - wolfy/bugi. Exp dobry, ale kasy praktycznie nic. Ja na pacc arena praktycznie tylko na wolfach (1-3 lvl raty) przeszedłem rooka w 1h20min w godzinach 1:10-2:30. Znacząco szybciej już się raczej nie da.
|
Zeby miec duzo kasy to najlepiej bic szczury od 1 do 8 lvl. Wtedy wychodzimy zawsze z 1000+ gp, nawet odliczajac koszty zakupu eq. Nie sluchaj sie tych noobow co ci kaza z miasta wyjsc. Jako dowod podam ci fakt ze rookstayerem od 1 do 19 lvl siedze na ratach + bugach pod al dee i mam w tej chwili niespelna 20k kasy. xD Niektorzy na mainie nie potrafia tyle zarobic nawet... A lvl zrobilem w 4 dni ;p Na szczury pod al dee to naprawde malo kto chodzi (nooby chodza na szczury pod rynkiem tam gdzie sa questy na rapier i combat knife a wyzsze lvle wychodza z miasta i szukaja jednego trolla przez 15 minut...) Gwarantuje ci exp szybszy niz na minotaurach i rotwormach nawet z lf ktorych jest garstka i sa oblegane przez noobów. I mowie to jako ex-owner 32 rookstayera i aktualny 19 rookstayera. Wiec jak chcesz to nie wierz mi (i pchaj sie jak noobek na mino xD) ale o rooku duzo wiem. I ten update paradoksalnie dal jeszcze wieksza korzysc expa na ratach bo nooby sie pchaja do mino hell i rot hell 8o A jesli chodzi wam o wolfy to na facc area jest ich tyle co kot napłakal :P
|
^^
Cytuj:
|
Cytuj:
Btw jaki miales najwyzszy lvl na rooku dzieciaczku mój? |
^^
Obraza = ban;)
Pozatym potwierdzilem twoja ''genialna'' (:D) teorie8o Naprawde zaluje takich ludzi ktorzy nie znaja definicji nooba:) jednym slowem: zal.pl Btw: Na rooku najwiekszy lvl to 17 a jaki miales najwiekszy lvl na mainie, malutki? |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Nick: Uitachi-ruler on Inferna (xD) Z rooka wychodze na 20 lvlu poniewaz Inferna to enfo ;) |
Cytuj:
Dopoki nie podasz nicku chara na 17 lvl nie biore powaznie twoich postów Cytuj:
|
1. Zebrać 80gp ze ciał szczurów. Kupujemy mace, linę, wooden shielda, leather legsy.
2. Z tym eq dobijamy 2lv. 3. Idziemy na bear room quest. Bierzemy iteamy. Możemy pójść w stronę carlin sword questa, by na tamtejszych wolfach wbić 3lv. 4. Udajemy się na zachód rooka aż do jaskinii z pająkami i bugami. Po drodzę zabijamy snake. Zanim dojdziemy do ps i bugów powinniśmy wbić 4 lv. 5. Idziemy na na niższe piętro. Bodajże -3. Lejemy wszystko dopóki ilość HP nie zejdzie poniżej 50. Wychodzimy i idziemy na północny wschód zachodniej części rooka, w stronę wieżyczki. Po drodze wybijamy wolfy. Regenerujemy HP i z powrotem do jaskini pająków. I tak w kółko. Co prawda kasa z tego zerowa. Ale lepiej i tak zarobić kasę na mainie, niż zbierać to na rooku. Bez tłumów spokojnie wychodzimy rooka w półtorej godziny. Z PACC sprawa wygląda inaczej. Do 3 punktu jednak wszystko wygląda tak samo. Cytuj:
|
Cytuj:
|
^^
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
A poza tym jak nie umiesz grac na enfo (padasz w 2 godziny) to po cholere sie męczysz? Cytuj:
@down: Nie odpowiadajcie na ten poniższy post!!! Przecież to typowa prowokacja... |
Boot? Co to jest ? wiem że słyszałem o nim troche i wiem że robi taką wielką furrore.Jakie ma zastosowania,gdzie go pobrać i jak to coś obsługiwać ?
Jak narazie mam 3 lvl i 200 gp ale wytłumaczcie mi co to jest ten bot ? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:08. |