![]() |
Paladyn - skilowanie
Witam
Jak najlepiej skilować paladynem? Niestety kamienie są drogie i nie stać mnie na nie, więc muszę skupić się na włóczniach. Obecnie mam 17 lvl i skile 54/39 wszystko na czym do tej pory próbowałem, to bardzo szybko ginie. Czy paladyn jest w stanie efektywnie skilować na slimach? Bo u nich dobre jest to że summonują nowe, więc bym miał nieograniczoną ilość potworków. Świat jest non pvp, więc nie mogę wynająć od kogoś monka. |
Zabijaj gobliny z nich wypadają kamyki i skilluj na rotach do 40 shieldinga kup se jakąś mocną tarcze i bij cycka na balanced tylko sie co jakiś czas lecz
|
Skiluj na goblinah muj kumpel do skili 65 tak skilił .
|
ja polecam zabijanie goblinów ze spear do czasu uzbierania pierwszych kamieni.
Później zabijamy gobliny z kamieni zaczynając od full atk i przy lepszych skillach kończąc na max def, jak sie uzbiera nadmiar to można iść na slimy/cyce :) |
@Saniushy
Niestety Slime'y przesuwają parcele, szafki, pudła itd., więc o odgradzaniu możesz zapomnieć. @Topic Jeżeli chcesz trenować tylko Distance to idź w miejsce gdzie jest sporo Slime'ów. Za pewne będzie tam jakiś grać skillować. Dogadaj się z Tibijczykiem i bij jego klony. Jeżeli nie chcesz takim sposobem trenować to idź do kopalni Kazoordon. Oczywiście skilluj na Dwarf'ach. One rzadko będą Cię ranić do krwi. W dodatku Twoje hity w krasnoludy nie będą wielkie, ponieważ mają duża obronę. Oczywiście przed treningiem nazbieraj sobie kamienie z Goblin'ów. Weź kilka spear'ów i leć na Goblin Mountain. Tam występują przede wszystkim Goblin'y. Mam nadzieję, że wszystko ładnie wytłumaczyłem. Regards ~Kup.Se.Musk |
Idż na dwarfy koło Kazo. A kamienie z goblinów nazbieraj.
|
Nazbieraj lub kup od kogoś kamienie.skiluj uderzając jakiegoś mocniejszego potwora na fulldef.
Cytuj:
P.S nie zapomnij o foodzie , mlvl tez jest ważny |
na non-pvp nie opłaca się skillowanie chyba, że na wyższym lvlu na geomancerze xD
|
Omg
Cytuj:
|
Kupiłem już sobie kamienie i mam zamiar na slimie skilować.
Wiem jak się ustawić żeby tylko 1 slim mnie atakował. Mam jeszcze jedno pytanie: Czy nie wie ktoś w jakim stopniu większy skil zwiększa hity i szanse na blood hita? |
Cytuj:
@topic Masz 3 drogi do wyboru: a) Trenowanie na geomancerze. Dość ryzykowne, zdarzały się kilkakrotnie sytuacje, że monk padł a potem playerzy, dlatego najlepiej zaopatrzyć się w uhy i w krytycznych sytuacjach uhnąć monka. Mimo wszystko fajnie się treni. b) Trenowanie na slimach z jakimś knightem, bijesz tylko klony. c) Trenowanie kamieniami na goblinach lub jeśli masz taką możliwość stawiasz knighta na mc żeby zbierał ci kamienie podczas gdy ty nadal wykorzystujesz speary. |
aha :)
Cytuj:
|
Uzbieraj jakos na kamienie kup je lub jak kto woli mozesz uzbierac i idz na slima i stanac gdzies taka by 1 lub 2 cie bily i zabijac klony... ale najlepiej z kamyczkow
|
Cytuj:
Trochę boje się ryzyka związanego z geomancerem. Dzięki za porady. PS. Jest gdzieś jakiś kalkulator który oblicza siłę paladyna wg skila i lvl? Chodzi mi o to jaki jest maksymalny hit na poszczególnych skilach i lvl oraz jaka jest szansa na blood hita. |
Cytuj:
|
O ile pamiętam można tam dodatkowo załatwić chyba 2 poison spidery na shielda :)
|
Cytuj:
|
jak geo się przerzucił to kolega widocznie nie potrafi trenić ale to już jego problem ... tylko na 80% mu wierzysz?
|
Cytuj:
Bo z tego co się orientuję to jeżeli właściciel tego monka odejdzie zbyt daleko to monk zniknie. Chyba że się mylę? |
Cytuj:
Btw, polecam dark monki albo gorgoyle. Wbijasz na dark cathedral, convinsujesz dark monka i skillujesz albo wbijasz na tarpit -1 za tp, znajdujesz dwa gargulce, wbijasz za magiczna sciane i skillujesz do woli (small stones w obu przypadkach). |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:00. |