![]() |
Atak i Obrona
Witam, jestem nowym użytkownikiem forum, lecz w tibie już chwile pykam, i dopiero dzisiaj zauważyłem coś dziwnego podczas skillowania...
A więc, podczas skillowania na rotworm'kach, patrzyłem sobie na chara i potworki, atakowały mnie dwa i jak zwykle pojawiały się wokół nich czarne kwadraciki, raz ten, raz ten... lecz, po kilku sekundach zuważyłem iż ich ataki zaczęły się wyrównywać i znowu bił raz ten, raz ten Oo więc jeden bił szybciej od drugiego. Doszedłem więc do wniosku: gdy bijemy potworka jego atak speed spada, również zauważyłem wcześniej gdy nas biją np. 3 potworki (3 ponieważ nie wiem czy z 2 jest taki sam efekt) nasz atak damage spada i postać skupia się na obronie. Jestem ciekaw czy ktoś jeszcze to zauważył , jeżeli tak i założył temat na ten temat, przepraszam za dublowanie, jeżeli nie proszę o wymianę poglądów. |
Żaden potworek nie bił cię szybciej tylko pierwszy bił cię ciut wcześniej, potworki nie muszą bić równocześnie ale zawsze biją w tej samej odległości czasowej a czy jest 5,8 i czy ty je bijesz to bez roznicy. O ile sie nie myle bija co 1 sec lub 1,5
|
potworki tez skilluja
|
chyba summony skilluja ale moze sie myle wiem ze slimy napewno szybko zwiekszaja hity
|
Co do summonów nie jestem pewny ale slimy napewno skilują. Widziałem buga którego kolesie zaczeli skilowac i walnal golego knighta za 80 niezle.:p
|
Cytuj:
Potworki napewno skillują na postaci ( mam doświadczenie z lionem :D ) ale żeby szybkość ataku ? wątpie tym bardziej że 2 te same roty nie pożyją długo... |
Skille
Skilenie ahhh... Milion mitów a zawsze na shielda wchodza 2 potworki a rzesta na innne eq trening na 3 nie przyspiesza shieldingu a atak rotów raczej jest przyopadkowy...
|
Cytuj:
I jeszcze jedno: dobrze widziałem, gdy skillowałem jak jeden rotworm zrównywał sie z drugim atakiem i za chwilę znów oddzielnie biły i tak w kółko. To nie jest to że jeden bił trochę wcześniej. I jak było kilka postów wyżej że sllimy skillują, to dlaczego nie może być tak gdy biję Cię kilka potworków nie zmniejsza się twój atak?, a postać skupia sie na obronie. I jeszcze jedno: gdy trafiły mi się podczas skillowania: rotworm i nietoperz, efekt był inny... |
Bug, ktory wali za 80?? Rotfl... Chyba cos cie boli :P
Potwory nie skilluja -.- |
Potwory skillują i przestańcie już spamować...
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Naturalnie, że skillują. Sam zmieniam slima co 45 minut - godzinkę.
|
zgadzam sie ze jak nas bija 3 moby to bijemy slabiej(testowalem a raczej zobaczylem to na dwarfach)
Z ta szybkoscia tez cos moze byc w tym takze to na dwarfach zauwazylem |
@up
Dzienkuję Ci za nie spamowanie na temat "potworki skillują" (faktycznie może być to prawda) i Dzienkuję Ci za potwierdzenie moich poglądów. ;] |
To ze moby skilluja to prawda
Kiedys jak mnie n00by wkurzaly caly dzien skillowalem z qmplem cycki a potem mnie bily 100+ na full def wtdy mialem 75 + shield 4 takie niespodzianki i 30 lvli padaly :) I jeszcze 1... Skoro moby nie skilluja to czemu matka bije po 4 h jak szalona? |
Na temat już chwile nikt nie odpowiadał, więc chcę przekazać Wam pewną wskazówkę (na pewno więkrzość wiedziała o tym), mianowicie:
Dobre i pewne skillowanie z druga osobą; knight z knight'em czy knight z paladynem. Zapewne niektórzy skillują przy pomocy jednego mobka który nas atakuje, ćwiczy nam shielding i tu jest skazówka, iż lepiej brać dwa mobki na siebie, i w kolejności; najpierw atakują nas potworki co zapewnia nam 100% trening shieldingu, następnie po dwóch przyjętych ciosach atakuje nas nasz partner (jak wiadomo można się bronić [tarczą] tylko przed dwoma atakami), co zapewnia mu, że trafi nas częściej, co przy tym idzie będzie trenował fight'ing, i na odwrót. Miłego treningu ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:29. |