![]() |
Blokowanie stron z kreskowkami.
mam problem z moim bratem czesto oglada naruto a ja se nie moge spokojnie poexpic jak sie blokuje takie strony z kreskowkami?
|
tak jak wszystkie inne
ale ci nie powiem dlaczego? 1.Naruto to nie kreskówka tylko Anime (na forum o anime by cie zgnoili) 2.Ty weź sam pooglądaj jakies anime zamiast ciągle grac w tą tibie... |
Krzesłem.
A tak na poważnie, chyba w kazdej przegladarce jest mozliwosc blokowania wyswietlania stron internetowych, po prostu dodaj te z kreskówkami do tej listy. A nie mysleliscie kiedys, zeby umówic sie, ze np. on oglada godzine bajki, a ty godzine ekspisz i tak dalej? |
Powiedzcie jak :)
jak powiesz bedzie nagroda. :) |
A znasz adresy tych stron ? Jeżeli tak:
Wejdź tu: C:\WINDOWS\system32\drivers\etc otwórz plik hosts w notatniku. Jest tam takie coś: 127.0.0.1 localhost teraz kopiujesz to 127.0.0.1 i potem piszesz adres strony, którą chcesz zablokować. Powinno być tak: 127.0.0.1 localhost 127.0.0.1 www.cośtam.com |
A próbowałeś się z nim dogadać w tej sprawie? Może sytuacja wymaga interwencji rodziców? Porozmawiajcie na spokojnie, nikomu to nie zaszkodzi. Nie trzeba od razu uciekać się do takich metod jak blokowanie bratu stron z bajkami.
|
ehe ehe
Anime a bajka to nie to samo poza tym domyslam sie że brat jest starszy wiec jak się dowie to ci przyłoi (ja bym tak zrobił swojemu bratu :P) albo bedziesz musiał sie pytac w temacie "co zrobic by przekonac tate do tibi" lol w ten sposób tylko pokazujesz że jestes uzależniony btw. zaraz bedzie na jakims forum naruto "jak odblokowywac strony i jak zablokowac tą cholerną tibie" xD |
Zrobilem tak jak kazales ale niewiem czy dobrze:
tak to powinno wygladac: http://img102.imageshack.us/img102/7522/uo0011ei0.png |
Dobrze, ale jednak dogadaj sie z bratem.
|
No chyba jednak zle bo strona dalej chodzi.
Niebede z nim gadal bo mam swoj powod zeby mu to zrobic. |
Kocham jak wszyscy mnie ignorują...
nie mysl że to pomoże stron z naruto jest pełno i w pewnym momencie brat sie skapnie czyja to sprawka i bedziesz miał jakis z wymienionych problemów no i brat bedzie dłużej przy kompie bo bedzie szukał nowych stron |
A może napisać jak blokować porty? Na przykład 7171? Może się to przyda twojemu bratu.
Stron z Naruto jest zbyt dużo, nie da rady tego wszystkiego po blokować. Lepiej pogadaj z bratem i ustalcie kolejki tzn. ty 2h potem on 2h. Problem powinien się rozwiązać. Corgar Frizz |
Najlepiej załóż od razu hasło na biosa, wtedy w ogóle kompa nie użyje. ;d
|
W sumie nie wiem czy AdBlock do mozilli coś da, bo to jest chyba tylko do blokowania obrazków. Mam rację?
|
ŁOHogHO, CieKawe jaKa nagroda!!!! Ile K mi Dasz?!? Czy tYlKo PiąTeCzkĘ PrzyBiJesZ?
Cytuj:
|
Cytuj:
@Do założyciela tematu faktycznie... zablokuj port 7171 - problem z głowy. |
Ewentualnie możesz zablokować port 80. ;d
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:28. |