Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Knight vs demon ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=14330)

Res 15-10-2004 21:56

Knight vs demon ?

Mam pytanie:
Czy istnieje knight solujacy demony?
Czy Bubble by dala se rade ? :D
Bo mam palka-Ale nim jest trudo(brak tarczy itp:()
I knighta nawet dobrego :)
Nie wiem czy kiedykolwiek bym dal rade choc behemotowi solo ...
Pytanie fakt przedwczesne ale chce wiedziec czy oplaca sie grac knightem..

Nightwalker 15-10-2004 22:39

Pierw naucz sie grac(lv?newbiowskie pytania na forum), uzywać opcji "SZUKAJ" i nie zadawać głupich pytań, to wtedy każdą postaia solujesz demona.....

@down (oba znaczenia tego słowa :P)

Widziałem knightów co na 50 i niższym lv solowali demona
A moj kolega palek zsolował na 60 któryms (na nizszych tez sie da ofkors)

Khad 15-10-2004 22:45

wiesz kazdapostacia zsolujesz demona
sorc lvl 60 + - mana shield i metoda up and down

palek 80 + w parchemnt room uh/sd/pb lub jak mag manashield i up and down

knight 90+ explo/ exori innej opcji niema :P

Dixi 15-10-2004 23:00

knightem nie jest tak latwo solnac demona shitowate hity : P

Tomciog 16-10-2004 09:17

Knight nie ma łatwo z demonami :(
ale jedno jest pewne ;)
Bubble może nawet solować dwa demony :o

Res 16-10-2004 09:27

Nie wiem ja mam knighta-zawieszonego na razie-.-
Tera nim znow zaczynam grac znow(ttrenie skille do 60\60)
A o demony zapytalem z czystej ciekawosci bo tak mysle druid moze sdkami zsolowac pall i mag tez,a rycerz? :D

Kosior 16-10-2004 10:15

heheh mówiles na poczatku ze masz rycerza nawet dobrego a tu sie okazuje ze nawetskili 60/60 nie masz

Axoh 16-10-2004 19:18

Oczywiscie, knight ma szanse zsolowac demona. Bedzie to duzo trudniejsze niz w przypadku innych postaci, ale jest to mozliwe.
Najlatwiej ma knight bijacy swordami, bo moze uzywac ice rapierow, knightci z clubami/axe moga uzywac exori i metody up/down, bez tego szanse sa marne.

aktus 17-10-2004 02:54

co do ice rapierow to nie wiem czy by sia tak oplacalo... sporawo kasy by muslal uzbierac najt na te rapierki... najlepiej juz chyba na demony w normalnej ekipie... najt bloker a reszta nawala z sd

Gremlin 17-10-2004 03:54

Cytuj:

Najlatwiej ma knight bijacy swordami, bo moze uzywac ice rapierow,
1. Wyniesie cie wtedy solowanie ~200k na 1 demona.
2. Przekladanie broni, leczenie sie i unikanie E beam naraz to duzo trudniejsza sprawa nie bicie z explozji.

Co do solowania behemota to jest on dla rycerza znacznie latwiejszy poniewaz:
Nie wysysa many (mozna wpadac z exori) i sie nie leczy (jesli masz dosc explosion i UH to w koncu go zabijesz).
Widzialem kiedys film jak koles na 61 lvl solowal 2 behemoty z exori wlasnie.

Co do sily magi:
Nie wiem czy wszyscy sobie zdaja sprawe, ale poza brakiem mozliwosci uzywania SD to knight na 150 lvl ma podobna sile magi jak sorcerer na 65-70 lvl (Uncle Barry z Secura czesto bije 100+ z HMM)

Kasushi 17-10-2004 09:04

Gremlin widziałem jak Uncle Barry z Secura hital hmm'ami dragi ponad 100

Matfiej 18-10-2004 14:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khad
wiesz kazdapostacia zsolujesz demona
sorc lvl 60 + - mana shield i metoda up and down

palek 80 + w parchemnt room uh/sd/pb lub jak mag manashield i up and down

knight 90+ explo/ exori innej opcji niema :P

No nie wiem, jak zobaczę to uwierzę.

Sorc nie wiem czy na 60lvl nadąży zadawać obrażenia jak demon się bedzie uhal (chyba że mova o tylko sorc, to wtedy wchodzi UE i wychodzi, ale to też chyba nie na tym lvl) demon wysysa manę, i potrafi naprawdę ostro przywalić.

palek może dać radę, ale nie wiem czy tak łatwo solo bryknie tego demona, musi mieć niezłe skille i mlvl.

knight ten level nie da szans. Swoimi strzałami z explo nie zabije demona, ten się za szybko uh-a a knight musi czarować uh,explo,uh,explo (jak ma farta).

Nightwalker 18-10-2004 14:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matfiej
No nie wiem, jak zobaczę to uwierzę.

Sorc nie wiem czy na 60lvl nadąży zadawać obrażenia jak demon się bedzie uhal (chyba że mova o tylko sorc, to wtedy wchodzi UE i wychodzi, ale to też chyba nie na tym lvl) demon wysysa manę, i potrafi naprawdę ostro przywalić.

palek może dać radę, ale nie wiem czy tak łatwo solo bryknie tego demona, musi mieć niezłe skille i mlvl.

knight ten level nie da szans. Swoimi strzałami z explo nie zabije demona, ten się za szybko uh-a a knight musi czarować uh,explo,uh,explo (jak ma farta).

pokazałes tutaj swoj n00bizm.
Demon w pojedynke to niejest zaden "MASTAHBLASTAHOFDIZAHTAH" który niejest jakiś "MEGASUPERHIPERULTRATERA..." silny
Palek na titani na 50 któryms solował demona, a na jakims serverz knight na 48....
Sorca jak będzie miał might ringi i takie duperela, a na dodatek wystartuje z mana shield to na wchodz/wychod zabije demona wielkimi kosztami na 50 lv lub mniejszym.

kubusiek 18-10-2004 15:20

stwierdzam ze to jest pytanie ktury by tylko newbie zadal :/ ale skoro jzu zadales... owszem bubble by se sporadzila.. demony mozna solowac od 80vl+ no chyba ze sorckiem jak znajdzesz blokera to se mozesz chodzic od 39 lvl 9mój kumpel tak chodzi) no co prawda palkiem tez ale najpierw nabij skille :D

Matfiej 19-10-2004 10:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nightwalker
pokazałes tutaj swoj n00bizm.
Demon w pojedynke to niejest zaden "MASTAHBLASTAHOFDIZAHTAH" który niejest jakiś "MEGASUPERHIPERULTRATERA..." silny
Palek na titani na 50 któryms solował demona, a na jakims serverz knight na 48....
Sorca jak będzie miał might ringi i takie duperela, a na dodatek wystartuje z mana shield to na wchodz/wychod zabije demona wielkimi kosztami na 50 lv lub mniejszym.

No to zacznijmy dziecko drogie. Wyjaśnij mi gdzie pokazałem swój noobizm, bo jakoś tego nie widzę, wiem, że może jesteś niekochany, czy też mleczka rano nie dostałeś, ale to jeszcze nic nie znaczy. Widziałeś osobiście (tzn. nie na filmie jak solował ?
"..A na jakimś serwerze knight na 48.." widziałeś, czy też może słyszałeś, że ktoś mówił ?
Pozatym, z tego co zauważyłem mówimy o solowaniu a nie zabiciu solo. Bo to w przypadku demonów dużo zależy do szczęścia. Niektóre demony są dość ostre, a niektóre to jak baby. Byłeś kiedyś na demonach czy też swoje obserwacje opierasz na tym, że gdzieś coś słyszałeś.

Nightwalker 19-10-2004 15:21

@up
Nie nie byłem na Demonach. Gram od dawna, wiele usłyszałem i zobaczyłem, czy to na filmach czy na zdjęciach, czy w ogóle w grze.

mój kolega zarąbał na 60 Demona (palkiem) i to kolega Z RL

Tutaj znajdziesz filmik jak 59 sorc rozwala demona SOLO

i zaraz cośjeszcze znajde....

Matfiej 19-10-2004 15:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nightwalker
@up
Nie nie byłem na Demonach. Gram od dawna, wiele usłyszałem i zobaczyłem, czy to na filmach czy na zdjęciach, czy w ogóle w grze.
mój kolega zarąbał na 60 Demona (palkiem) i to kolega Z RL
Tutaj znajdziesz filmik jak 59 sorc rozwala demona SOLO
i zaraz cośjeszcze znajde....

Niestety filmiku nie obejrzę, (w pracy nie da rady, a jak dotrę wreszcie do domu to wolę pograć). Ale chyba gdzieś na forum mi migały ss z tego, więc w to jestem w miarę uwierzyć. TO wielkie gratulacje dla niego, szczególnie, że on chyba to zrobił z SD tylko (czy może używał UE ?)

Mówisz, że Twój kolega zarąbał demona, ale z kolegą z RL. Jakie jest tego znaczenie, że we dwóch zarąbali ? (czyli już nie solo), czy też jeden zarąbał a drugi mu patrzył na ekran ? Bo palek, możliwe że z pb jak ma gdzie uciekać i wali też z sd to tak z distem pewnie koło 90 powinien zarąbać (nie znam się za bardzo na palkach).

Natomiast w knighta to nie uwieżę, szczególnie na 48lvl, (demony nie popełniają samobójstwa ;) ) A knight z demonem ma naprawdę ciężko, bo ten się potrafi uhnąć jak rasowy gracz. No i demon z łapy też potrafi nieźle zasunąć widziałem na własne oczy jak bloker dostał 400+, znajomy twierdzi że dostał 500+ ale tego nie widziałem.

Z solowaniem demonów to jest trochę loteria, bo czasami zdarzają się takie, co się prawie nie uh-ają i nie przywołują fe, a niektóre nie dość, że uh-ają się całkiem nieźle to jeszcze przywołują co chwila fe, który też nieźle wali.

I pamiętaj, że z tym co mówią niektórzy gracze, to też nie zawsze prawda, no i co pokazują to samo (fake da się zrobić). Gram nie od dziś i często spotyka się graczy, którzy się przechwalają jakie to mają skille i wogóle (tylko kurde czemu ich wogóle w statach nie ma ??.

Gremlin 19-10-2004 16:39

Cytuj:

no chyba ze sorckiem jak znajdzesz blokera to se mozesz chodzic od 39 lvl 9mój kumpel tak chodzi)
Co to ma do rzeczy?
Sorcem mozna isc na 8 lvl i puki sie demon nie przerzuci bedzie dobrze.

Solo demona:
Sorc jak ma w sumie 600+ many i zycia to mozna prubowac wskakujac i wy skakujac z SD, 1000+ zycia i many zeby bylo bez ryzyka. UE na solowanie demona jest bezuzyteczne... chyba ze mamy 60-65 lvl, inaczej w polowie wypadkow zabraknie many na mana shield i UE.

Paladynem Jak bedzie mial z 800-900 zycia z boltami i SD (zabicie demona samemu z power boltow troche zajmie), ewentualnie mozna na tej samej zasadzie co sorc.

Ryckiem solo jak masz ~1300 zycia, ew 800+ zycia jesli bedziesz wskakiwal/wyskakiwal lub ktos bedzie cie leczyl.

PiXik 20-10-2004 18:02

Wg mnie knight na 60lvlu z 2 ręczną bronią expolo i uh powinien dać rade czy na 70lvlu nie wiem w życiu nie miałem takiego knighta chciałem próbować na 53lvlu demona solo pallkiem ale zbieram fundusze:]

Nightwalker 21-10-2004 07:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matfiej
Niestety filmiku nie obejrzę, (w pracy nie da rady, a jak dotrę wreszcie do domu to wolę pograć). Ale chyba gdzieś na forum mi migały ss z tego, więc w to jestem w miarę uwierzyć. TO wielkie gratulacje dla niego, szczególnie, że on chyba to zrobił z SD tylko (czy może używał UE ?)

Mówisz, że Twój kolega zarąbał demona, ale z kolegą z RL. Jakie jest tego znaczenie, że we dwóch zarąbali ? (czyli już nie solo), czy też jeden zarąbał a drugi mu patrzył na ekran ? Bo palek, możliwe że z pb jak ma gdzie uciekać i wali też z sd to tak z distem pewnie koło 90 powinien zarąbać (nie znam się za bardzo na palkach).

Natomiast w knighta to nie uwieżę, szczególnie na 48lvl, (demony nie popełniają samobójstwa ;) ) A knight z demonem ma naprawdę ciężko, bo ten się potrafi uhnąć jak rasowy gracz. No i demon z łapy też potrafi nieźle zasunąć widziałem na własne oczy jak bloker dostał 400+, znajomy twierdzi że dostał 500+ ale tego nie widziałem.

Z solowaniem demonów to jest trochę loteria, bo czasami zdarzają się takie, co się prawie nie uh-ają i nie przywołują fe, a niektóre nie dość, że uh-ają się całkiem nieźle to jeszcze przywołują co chwila fe, który też nieźle wali.

I pamiętaj, że z tym co mówią niektórzy gracze, to też nie zawsze prawda, no i co pokazują to samo (fake da się zrobić). Gram nie od dziś i często spotyka się graczy, którzy się przechwalają jakie to mają skille i wogóle (tylko kurde czemu ich wogóle w statach nie ma ??.

POwiedzaiłem "i to kolega z reala" a nie "z kolegą z reala"
Wiec:Moj kolega z reala zabił sam demona :) mysle ze teraz lepiej to napisałem...

Pozatym demona na 48 da sie zarabac.... poprostu demon musi być jakiś "wybrakowany" i niepuscic comba...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:39.