![]() |
Knight vs demon ?
Mam pytanie:
Czy istnieje knight solujacy demony? Czy Bubble by dala se rade ? :D Bo mam palka-Ale nim jest trudo(brak tarczy itp:() I knighta nawet dobrego :) Nie wiem czy kiedykolwiek bym dal rade choc behemotowi solo ... Pytanie fakt przedwczesne ale chce wiedziec czy oplaca sie grac knightem.. |
Pierw naucz sie grac(lv?newbiowskie pytania na forum), uzywać opcji "SZUKAJ" i nie zadawać głupich pytań, to wtedy każdą postaia solujesz demona.....
@down (oba znaczenia tego słowa :P) Widziałem knightów co na 50 i niższym lv solowali demona A moj kolega palek zsolował na 60 któryms (na nizszych tez sie da ofkors) |
wiesz kazdapostacia zsolujesz demona
sorc lvl 60 + - mana shield i metoda up and down palek 80 + w parchemnt room uh/sd/pb lub jak mag manashield i up and down knight 90+ explo/ exori innej opcji niema :P |
knightem nie jest tak latwo solnac demona shitowate hity : P
|
Knight nie ma łatwo z demonami :(
ale jedno jest pewne ;) Bubble może nawet solować dwa demony :o |
Nie wiem ja mam knighta-zawieszonego na razie-.-
Tera nim znow zaczynam grac znow(ttrenie skille do 60\60) A o demony zapytalem z czystej ciekawosci bo tak mysle druid moze sdkami zsolowac pall i mag tez,a rycerz? :D |
heheh mówiles na poczatku ze masz rycerza nawet dobrego a tu sie okazuje ze nawetskili 60/60 nie masz
|
Oczywiscie, knight ma szanse zsolowac demona. Bedzie to duzo trudniejsze niz w przypadku innych postaci, ale jest to mozliwe.
Najlatwiej ma knight bijacy swordami, bo moze uzywac ice rapierow, knightci z clubami/axe moga uzywac exori i metody up/down, bez tego szanse sa marne. |
co do ice rapierow to nie wiem czy by sia tak oplacalo... sporawo kasy by muslal uzbierac najt na te rapierki... najlepiej juz chyba na demony w normalnej ekipie... najt bloker a reszta nawala z sd
|
Cytuj:
2. Przekladanie broni, leczenie sie i unikanie E beam naraz to duzo trudniejsza sprawa nie bicie z explozji. Co do solowania behemota to jest on dla rycerza znacznie latwiejszy poniewaz: Nie wysysa many (mozna wpadac z exori) i sie nie leczy (jesli masz dosc explosion i UH to w koncu go zabijesz). Widzialem kiedys film jak koles na 61 lvl solowal 2 behemoty z exori wlasnie. Co do sily magi: Nie wiem czy wszyscy sobie zdaja sprawe, ale poza brakiem mozliwosci uzywania SD to knight na 150 lvl ma podobna sile magi jak sorcerer na 65-70 lvl (Uncle Barry z Secura czesto bije 100+ z HMM) |
Gremlin widziałem jak Uncle Barry z Secura hital hmm'ami dragi ponad 100
|
Cytuj:
Sorc nie wiem czy na 60lvl nadąży zadawać obrażenia jak demon się bedzie uhal (chyba że mova o tylko sorc, to wtedy wchodzi UE i wychodzi, ale to też chyba nie na tym lvl) demon wysysa manę, i potrafi naprawdę ostro przywalić. palek może dać radę, ale nie wiem czy tak łatwo solo bryknie tego demona, musi mieć niezłe skille i mlvl. knight ten level nie da szans. Swoimi strzałami z explo nie zabije demona, ten się za szybko uh-a a knight musi czarować uh,explo,uh,explo (jak ma farta). |
Cytuj:
Demon w pojedynke to niejest zaden "MASTAHBLASTAHOFDIZAHTAH" który niejest jakiś "MEGASUPERHIPERULTRATERA..." silny Palek na titani na 50 któryms solował demona, a na jakims serverz knight na 48.... Sorca jak będzie miał might ringi i takie duperela, a na dodatek wystartuje z mana shield to na wchodz/wychod zabije demona wielkimi kosztami na 50 lv lub mniejszym. |
stwierdzam ze to jest pytanie ktury by tylko newbie zadal :/ ale skoro jzu zadales... owszem bubble by se sporadzila.. demony mozna solowac od 80vl+ no chyba ze sorckiem jak znajdzesz blokera to se mozesz chodzic od 39 lvl 9mój kumpel tak chodzi) no co prawda palkiem tez ale najpierw nabij skille :D
|
Cytuj:
"..A na jakimś serwerze knight na 48.." widziałeś, czy też może słyszałeś, że ktoś mówił ? Pozatym, z tego co zauważyłem mówimy o solowaniu a nie zabiciu solo. Bo to w przypadku demonów dużo zależy do szczęścia. Niektóre demony są dość ostre, a niektóre to jak baby. Byłeś kiedyś na demonach czy też swoje obserwacje opierasz na tym, że gdzieś coś słyszałeś. |
@up
Nie nie byłem na Demonach. Gram od dawna, wiele usłyszałem i zobaczyłem, czy to na filmach czy na zdjęciach, czy w ogóle w grze. mój kolega zarąbał na 60 Demona (palkiem) i to kolega Z RL Tutaj znajdziesz filmik jak 59 sorc rozwala demona SOLO i zaraz cośjeszcze znajde.... |
Cytuj:
Mówisz, że Twój kolega zarąbał demona, ale z kolegą z RL. Jakie jest tego znaczenie, że we dwóch zarąbali ? (czyli już nie solo), czy też jeden zarąbał a drugi mu patrzył na ekran ? Bo palek, możliwe że z pb jak ma gdzie uciekać i wali też z sd to tak z distem pewnie koło 90 powinien zarąbać (nie znam się za bardzo na palkach). Natomiast w knighta to nie uwieżę, szczególnie na 48lvl, (demony nie popełniają samobójstwa ;) ) A knight z demonem ma naprawdę ciężko, bo ten się potrafi uhnąć jak rasowy gracz. No i demon z łapy też potrafi nieźle zasunąć widziałem na własne oczy jak bloker dostał 400+, znajomy twierdzi że dostał 500+ ale tego nie widziałem. Z solowaniem demonów to jest trochę loteria, bo czasami zdarzają się takie, co się prawie nie uh-ają i nie przywołują fe, a niektóre nie dość, że uh-ają się całkiem nieźle to jeszcze przywołują co chwila fe, który też nieźle wali. I pamiętaj, że z tym co mówią niektórzy gracze, to też nie zawsze prawda, no i co pokazują to samo (fake da się zrobić). Gram nie od dziś i często spotyka się graczy, którzy się przechwalają jakie to mają skille i wogóle (tylko kurde czemu ich wogóle w statach nie ma ??. |
Cytuj:
Sorcem mozna isc na 8 lvl i puki sie demon nie przerzuci bedzie dobrze. Solo demona: Sorc jak ma w sumie 600+ many i zycia to mozna prubowac wskakujac i wy skakujac z SD, 1000+ zycia i many zeby bylo bez ryzyka. UE na solowanie demona jest bezuzyteczne... chyba ze mamy 60-65 lvl, inaczej w polowie wypadkow zabraknie many na mana shield i UE. Paladynem Jak bedzie mial z 800-900 zycia z boltami i SD (zabicie demona samemu z power boltow troche zajmie), ewentualnie mozna na tej samej zasadzie co sorc. Ryckiem solo jak masz ~1300 zycia, ew 800+ zycia jesli bedziesz wskakiwal/wyskakiwal lub ktos bedzie cie leczyl. |
Wg mnie knight na 60lvlu z 2 ręczną bronią expolo i uh powinien dać rade czy na 70lvlu nie wiem w życiu nie miałem takiego knighta chciałem próbować na 53lvlu demona solo pallkiem ale zbieram fundusze:]
|
Cytuj:
Wiec:Moj kolega z reala zabił sam demona :) mysle ze teraz lepiej to napisałem... Pozatym demona na 48 da sie zarabac.... poprostu demon musi być jakiś "wybrakowany" i niepuscic comba... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:39. |