![]() |
opengl >>> direct
Czesc
mam problem, zawsze gdy włączam tibie uruchamia mi sie ona w OpenGl. Ja preferuje gre na DirectX , wiec za kazdym uruchomieniem musze zmieniac. Jak zrobic aby po wlaczeniu Tibi odrazu bylo DirectX a nie OpenGl??? |
wes we wlasciwosci uzyj ten trik z engine 1 lub 2 lub 3
|
tak zgadza sie sa 3 engine
direct X5 directX9 OpenGl zakazdym razem jak wlaczam tibia jest w OpenGl, musze zmieniac na 1 z Direct'ów, lecz po ponownym wlaczeniu gry, znowu jest w Open Gl. moje pytanie dotyczy sie, jak zmienic na Directa tna stale, tak aby przy kolejnym wlaczeniu tibi bylo w direct a nie opengl ;/ |
He mam ten sam problem , ale nie interesowałem się tym , bo to zajmuje chwile , żeby zmienić to po włączeniu gry , chodź dobrze by było gdyby ktoś udzielił odpowiedzi na to pytanie ; )
|
Zakładam, że masz skrót do Tibii umieszczony na pulpicie. Klikasz go więc, wybierasz właściwości. Następnie do linii komend (Element docelowy) dopisujesz: "engine 2" (wykluczając cudzysłowie). Od tej chwili Tibia będzie ci się uruchamiać pod DirectX 9.0.
|
zrobilem tak jak mowisz
zgadza sie teraz nie ma mozliwosci wlaczenia opengl, jest mozliwosc grania na directx5/9, ale jest 1 problem poniewaz mimo ze nie ma mozliwosc wlaczenia openGl, to i tak tibia mi sie w tej opcji otwiera. tak mi sie tibia otwiera http://img441.imageshack.us/img441/6...englyh1.th.png twoja podpowiedz dala mozliwosc na "niepowracanie" do openGl, lecz nadal tibia nie otwiera sie w direct |
Mało profesjonalne ale... może reinstall Tibii pomoże?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:08. |