![]() |
Szczury (prawie) wszystko
A więc zrobiłem daaaawno postać na rooku. Teraz przypomniało mi się że potrzebny był mi druid. No więc postanowiłem przejść rooka tak żeby mieć kupe kasy. Miałem 3lvl więc poszedłem na szczury. Po kilku tygodniach zauważyłem że na 6lvl mam 600gp i wiem co nieco o szczurach. Więc od 6lvl do 8lvl zostałem na szczurach dlaczego ?
-szczury są słabe i mająmałe exp. ale co nieco kasy, są mało niebezpieczne. Więc bardziej sie opłaca zabić 10 szczurów (50exp)niż iść na minosa i niedośćże narażaćżycie to jeszcze ekwipunek i nawet lewel. I w dodatku duuzo więcej kasy. W ciągu godziny jak ostro bije raty to dochodze nawet powyżej 200gp. A jako że szczura biore na 2/3 razy to exp leci szybko jak i kasa. Teraz mam 8lvl i mam 1400gp zdobyte TYLKO na szczurach niewliczając w to inne rzeczy które kupiłem za kase z ratów. Może znajde mapke to wrzuce tu i zaznacze gdzie są raty najczęściej mające 4gp, kolejno 3gp, 2gp, i 1gp. Jeszcze w miejscach cave ratów można często spotkać ludzi zabitych przez gryzonie. Co z tego żę przechodze rooka w miesiąc, dwa ale z jaką kasą. Jak na początkującego druida 1400gp mi chyba starczy. Jeszcze za sprzęt na pewno ponad 100gp wezme. Ale kasy by jeszcze troche było za sprzedaż szczurów czyli za jednego szczura mozna mieć najmniej 2gp (sprzedaż) a najwięcej 8gp (4gp z rata i sprzedaż, a tekże sprzedaż serka). Teraz szczur idzie na raz, dwa więc jeszcze wiecej kasy leci. Ale że mam mało capa to czesto musze zrezygnowac z kaski sprzedac co niepotrzebne co znajde i dalej na raty. Mam 0.00000001% szansy że zgine ale ten 0.000000001% to przez lagi gdy mnie duża grupka cave ratów zaatakuje (choć na full defie to i tak mam 100%szanse że wróce) No więc myśle że co nieco napisałem o ratach. Plz comment Dzieki Kubi, już to poprawiłem. |
Całkiem nieźle ale do jednej rzeczy się przyczepie napisałeś że za rata można mieć max. 6 gp a ja sie nie zgadzam można dostać 8 bo: 4 z rata 2 za sprzedaż rata i 2 za sprzedaż serka z rata. a po drugie to chyba lepiej wyjsc z rooka w 1-2 dni i miec jakies 600gp (np. loot z skieletow) i potem przez miesiadz to mozesz miec i nawet 20 lvl wiec co uwazasz za lepsze??
|
Hmm no wiesz jak expisz sobie na ratach to racja kasa leci szybko ale expi sie strasznie dlogo i moim zdaniem lepiej na poczatek isc sobei na raty, zdobyc te powiedzmy 80 gp na eq i potem na bugi boo jak sie expi na buugach to ten lvl z 3 do 6 zrobisz w 1-1,5 godziny a nie kilka tygoni
|
Ludzie, ile godzin może zająć przechiodzenie rooka? mi to ZAWSZE wychodzi z 20 godzin (co rozkłada się w RL na jakiś miesiąc...)
PS Sory za offtopik. |
lol
X( LOL LOL i jeszcze raz LOL !!!!!!!!
po co wyhodzic z rokka w 3 miesiace jak w tez czas mozesz zrobic np.sorca 20+ lvl ( desert qest) mozesz sobie na dragi pohodzic albo na roty na fibulei tam bedziesz mial tyle kasy ci sie w bp nie zmiesci podczas 1 huntu na roty a nie w 3 miesiace na ratach miac z tego marne 1400 gp hahahaha :baby: :baby: :baby: :baby: |
Po co w rooka wychodzic w 2 miesiace i zarabiac 1,4k skoro mozna przejsc rook w jeden dzien i w 3.5h zarobic 2.5k druidem. Tego nie rozumiem...
|
-.- po prostu no comments....... z rooka w miesiąc....... espienie tylko na ratach........ a wiec po 1) po co, skoro lepiej z rooka wyjść tak w 1-4 dni(zależnie ile i jak kto gra) a potem iść na roty, skelety, trolle na mainie i będziesz miał z tego jakieś hmmm..... 300% więcej kasy, zanim zaczniesz robic uh(bo potem tyle, że szkoda pisać) po 2) w 1 miech
(jak ktoś duzo gra) można sobie zrobić: Sorka/Druta level 20-25+ i przeciętny magic level, Knighta level 15-25 z przeciętnymi/ dobrymi skillami, Paladyna level 20-30+ z przecięnymi/dobrymi skillami...... ja zrobiłem master sorka level 28 w miesiąc(43 magiczny), w sumie w półtora miesiąca, ale odliczam czas, w którym byłem na operacji :P |
Ech..... ja zrobiłem to na próbe i opisałem jak mi się expiło na ratach, gdzie występowały, gdzie kasy najwięcej miały... Ja też rooka przechodze w kilka dni. Po prostu jakie są zalety i wady expienia na ratach
|
NA ratach zawsze kończe rook. Dużo kasy, a jak się zawezme to wychodze na main w weekend. Może to uciążliwe ale zgadzam się, że szczórki to jeden z najleprzych "potworków" do zdobywania kasy&expa na rook
|
Cytuj:
|
Ale jak się robi druta to NAJWAZNIEJSZE SA SKILE bo potem strasznie wolno leca.... po miesiacu na rooku skile ~30-30 ;D
|
Ja narazie na rooku mam 16/18. Ale druidem też ważna jest początkowa kasa na czary, runki, jakis stuff. I wolałem zrobić troszke więcej kaski już lepiej więcej niż mniej :P
|
Cytuj:
Loot w potworach generowany jest losowo podczas respawnu, takwiec niemozliwe jest okreslenie miejsca na mapie gdzie raty, czy inne potwory, daja wiecej, lub mniej zlota. |
Jazawsze laze na szkielety juzod 2 levelu... dlaczego? bo zak zabiore mace albo hatchet to sprzedam w sklepie(mace 30 gp hatchet 25 sword 25) wychodzacz rooka(teraz) mialem 2,3 k... macie problemy z tymi szczurami... :D :D
|
Cytuj:
|
a ja se wole posiedziec na ratach i na mc poskillowac knightem ale za to nie wydawac na eq. mace=30 gp,studded shield=z questa,i jakis studded armor=jakies 30-50 gp
|
Ja przechodze Rookgard z Paccem w około 3-4 godzin i mam wtedy około 2k kasy. Pewnie nikt nie uwierzy ale cóż. Jak chcecie moge napisać poradnik na ten temat.
|
UP
Poszły reporty, temat z 2004 roku forumowe Trolle, za to bym bany dawał, ale nie ja tu żądze...;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:32. |