![]() |
Lagi przez wysoki level? [Problem]
Czesc.
Mam problem. Mianowicie gram na Menerze i posiadam tam 85ms'a. Niestety za kazdym razem gdy wchodze do gry mam problemy z poruszaniem sie postacia (moim 85ms'em) za pomoca strzalek. Mianowicie po przejsciu paru kratek moj postac staje na okolo 0,5sec i znow wszystko wraca do normy. Takie "zwisy" wystepuja u mnie caly czas. Natomiast gdy wchodze na mojego noob-chara (8lvl) gra plywa i nic sie nie zacina. Niewiem jaka jest tego przyczyna. Ilosc moich fps wacha sie od 20 do 30, natomiast pingi w granicach 20-40ms. Nie sa gubione zadne pakiety. Serdecznie proszę o pomoc lub rade która rozwiązałaby ten problem. Dziekuje. EDIT: Zapomniałem dodać ze posiadam Windows 98. |
Mam identycznie T_T
Tyle, że pingi nieco większe HalP blz? |
To chyba dlatego, że im większy poziom to postać nieco szybciej chodzi i net może nie wyrabiać :P
|
To np. wbije 150lvl i będe robił krok co 5 sekund?
lmao ; dd @down Jak byś się dowiedzial w czym tkwi problem to napisz do mnie.. |
Prosilbym o pomoc z fachowej strony. Moze cos mam zchrzanione w ustawieniach komputera? :s Watpie, że to przez neta. Mam neo 512 które chodzi mi bez zarzutu.
@up: ok |
Zmniejszcie fps'y
|
Nie wiem czy wam pomogę ale opiszę swoją sytuację.
Mianowicie w godzinach 15:00 - 22:00 granie na XP było niemożliwe z racji lagów i dziwnych freezów (moja postać stała bez możliwości ruchu natomiast widziałem jak inni gracze lub monstery sie poruszają) Nie była to wina pingu gdyż zawsze był 30-50 i w momencie freeza pakiety nie były gubione zawsze zwracane było 100%. Wiec postanowiłem sprawdzić czy to nie jest czasem wina systemu. I co się okazało? Na Linuxie Tibia chodziła jednakowo bez róznicy czy gram o 1:00 czy o 13:00. Czasem tylko podczas grania na Linuxie kiedy wchodzę do depo gdzie jest spora liczba graczy liczba FPS spada z 50+ ponizej 20. Ale jest to spowodowane tym iż mimo moja grafa geforce 5500 obsługuje standard openGL to lepsze wyniki można uzyskać na DirectX. |
Sposób działa, dziękuje. Aczkolwiek jest jakiś inny sposób który nie powodowałby utraty fps?
|
panel sterowania -> klawiatura ->ustaw opóźnienie powtarzania po wciśniętym klawiszu na 0. Jeżeli pomoże, ustaw ponownie do jakiejś sensownej wartość(~10 milisekund? nie pamiętam w czym tam to jest liczone)
|
W ustawieniach wszystkie wartości mam minimalne. Czy może to być wina klawiatury bezprzewodowej ?
|
moze masz daleko klawiature bezprzewodowa od nadajnika i poprostu masz zaklucenia
|
Klawiatura stoi bezposrednio przy odbiorniku :(
|
Cytuj:
|
@pebe83
Pebe83 moje oko nie odczuwa różnicy pomiedzy 70 a 30fps ale pomiedzy 15 a 25 już tak. |
Tez mialem kiedys ten problem , ale kupilem so nowa karte graficzna (nie kupuj AMD czy cos takiego duzo prandu zre i mala wydajnosc) i sciagnelem najnowszego directa , polukalem na microsoft.com dla latek dla windowsa zassalem i wszystko dzialalo jak ulał ;] a jak nie podziala to klikaj na mapce (ja tak robilem zanim se kupilem nowy sprzecior) i tez bylo ok , i moze bys se kupil lepszego neta bo 512 to slabiuuutko xd.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Podczas gry wszystko mam wyłączone. Nawet muzyki z wieży słucham, a nie z PC. Niestety mam Windowsa 98 więc sposób Dwimenora nie pomaga. Myśle nad kupnem nowego PC, ale do tego czasu musze jeszcze pograc troche na moim staruszku. Proszę dalej o pomoc.
Ps. Jeżeli ktoś zna strone z aktualną wersją sterownika do karty graficznej GeForce 2 Mx 400 prosiłbym bardzo o podanie. Sterowniki ze strony podanej w poradniku na tibia.pl niechcą sie instalować. :( Dziękuje. |
http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp
Wybierasz z listy Graphics Driver następnie GeForce 2 Series i na koniec system, czyli Windows 95 / 98 / ME ... klikasz GO! Dalej już sobie poradzisz. |
Mi niestety nic nie pomaga, nie mogę zainstalować najnowszych sterowników dla mojej karty (GeForce FX 5200) bo w trakcie instalacji wyskakuje jakiś błąd..
http://img232.imageshack.us/img232/9750/pingep2.png I kto powie, że to od neta? >.< |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:34. |