![]() |
Palladin
Opłaca się robić enchament speary na mf i expić na gs/dragach
czy może lepiej royal speary a może enchament są dobre tylko na mocne potwory i pk? |
Wedlug mnie Royal Speary, ew. enchantedy do pvp czy na mocniejsze potwory typu demon, choc zalezy to od Twojego lvla i skilli.
|
Nie opłaca się robić enchanted spearów, bo za długo to trwa, chyba że na jakąś specjalną okazję. Robienie e spearów na mf to głupota, bo royal spear kosztuje 15 gp, a nie ustępuje wiele e spearowi.
|
Cytuj:
Enchanted spear to bardzo dobra broń do expienia na średnich potworach, ale średnio na jeża nadają się do walki z silniejszymi(tu bardziej przypadły mi do gustu nowe rodzaje strzał i bełtów) |
Jak testowałem r-speary i percingi to nie dość, że r-speary lepsze to jeszcze tarcze mam, i nie mam ryzyka deda
to co wkońcu: czekać na p-bolty czy enchamnt jechać na mf? |
6 BP mf to 6,6k. 40 Royal Spearów to 600 gp. Nie sądze ze e speary są na tyle lepsze żeby aż tak przepłacać.
|
Wiesz mógłbym expić z boltami albo arrows i wtedy by było tanio, ale exp jest wolniejszy i nudniejszy
Może dzięki e-speara będe mniej tracil hp co z tym idzie manasów na gran Chociaż jak narazie expie z r-spearami :P |
Jak dla mnie e speary i r speary to prawie to samo.
|
Enchant są najlepsze na Pkowanie. Na expa możesz nosić Royal,możesz tez nosić pare Enchant jak bys sobie nie mugł dać rady z jakims potworem:)
|
z mojego 3 tygodniowego power gamingu w tibie po update palem.. nie bede sie chwalil lvlem :) (generalnie mogl byc duzo lepszy) roznice enhantow widac wraz ze wzrostem dista.. wiec zakladam ze od 85 dista jest sens uzywania ich czesciej :) generalnie to ja czekalem tylko do 55 lvlu, potem p bolty i jazda frosty albo wszystko co sie rusza... system na gre mialem prosty, jako ze serwerem byla inferna ;-)
kupic 3 bp uh, manasy tyle ile trzeba na expa, eq p-set a potem eq z questow : c arm p legi c helmet vampire shield (looted)(sprzedana) a potem c shield z questa ;) no i kupione bohy za 40k :P a reszte kasy zbieralem do 55 lvla i powiem wam ze expiac czasmi z waste czasami bez uzbieralem 50k i latalem po dl/frostach z powerami.. odrobina szczescia i zwrot ogromny ;-) mysle ze do 100 lvla bym dolecial bardzo szybko na power boltach... a jak brak kasy to royale ;) dla mnie enchanty sa zalosnymi spearami dla power gamerow ;P bo p bolty kupujesz na mase ;) a dla tych co mowia ze ze shieldem maja duzo wieksza szanse na przezycie.. no coz, mysle ze kazdy dobry gracz nie umiera bez laga.. chyba ze naprawde mocna sytuacja/panika. Dobrych graczy poznaje sie po sposobie w jaki graja a nie w ile godzin wbijaja lvl pozdro generalizujac: p bolt > all |
Jak masz lagi, albo chcesz potrenować magica to możesz robić e speary. Jak miałem lagi to robiłem i mam w depo 600+ e spearów ^^ oczywiście musiałem uzupełniać braki souli(od czasu do czasu szedłem zabić jakiegoś cyca i styknie)
Ps: a co do ceny e spearów ja selluje 100 enchantów za 20-25k i ludzie kupują więc jak mówicie zrobić 80 e spearów za 13,2k(2 bp mansów)i jeszcze spory zysk. przynajmniej u mnie tak jest(a rzadko selluje e speary- wole sobie zostawić na hunty itd) |
@up
Proszę Cię, zrób filmik jak robisz 80 e-spirów na 2 bp manasów. |
Cytuj:
Zazwyczaj expi sie z royalek a en~ używa się na Demce or sth... |
na demce to tylko pbolty =.=
|
Cytuj:
A czy opłaca się nimi huncić? To zależy głównie od tego jak huntujesz. Espeary są lżejsze od royal więc na niższym lvlu będzie widać róznicę - więcej ich weźmiesz. Jeśli chodzisz na długie hunty to możesz brać espeary. Jak masz blisko do dp to bierz royal bo są tańsze. A na wyższym lvlu (tak 70+) ze skilem 80+ to już praktycznie nie ma znaczenia. Wtedy możesz nosić tylko royal a i tak hity będą wchodziły mocne. Espeary możesz sobie od czasu do czasu zużyć jak ci się troche za dużo nazbiera albo idziesz na naprawdę mocnego monstera. |
Mam pytanie (takie offtopic). Jaka jest szansa, że zniknie mi E Spear albo R Spear ? Slyszalem ze na znikniecie r speara jest 20 % ??
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Nie wiesz co to jest prawdziwa moc do zabijania Assasin Stary |
Cytuj:
E spear nieuzywalem to niewiem :).Ale rsy to dobry wybor dla palkow 25-60+lvlowych :p |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:25. |