Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Filmoteka - Konkurs!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=143974)

Thor of heaven 14-08-2007 20:14

Filmoteka - Konkurs!!

Pewnie czytaliście już o nowym dziale na Tibia.pl - filmoteka. Postanowiliśmy trochę to rozruszać, a nic na Was tak dobrze nie działa jak konkurs. Początkowo filmoteka miała służyć jedynie do zamieszczania na niej filmików z poradnikami i tak będzie nadal, oprócz tego pojawią się nowe, zupełnie inne działy. Zmagania o najlepsze filmy będą toczyły się w kilku kategoriach, a dla zwycięzców każdej z nich przewidywane są atrakcyjne nagrody . Kilkanaście najlepszych prac zostanie umieszczonych w filmotece wspólnie z wyeksponowanymi nickami autorów. Tyle na wstępie, przejdźmy do zasad konkursu. Powiem jeszcze tylko, że trwa on od dzisiaj do 15.09.2007.

Waszym celem jest stworzenie filmu w jednej z 3 kategorii:

- najlepszy film przedstawiający poradnik;
- najbardziej humorystyczny film;
- najciekawszy filmik z huntu/PK

# Regulamin konkursu znajdziecie Tutaj

# Prace umieszczajcie:
- Najlepszy poradnik: Tutaj
- Najbardziej humorystyczny film: Tutaj
- Najciekawszy filmik z huntu/PK: Tutaj

# Komentarze do prac piszcie Tutaj

Jak już wcześniej wspomniałem dla laureatów pierwszych 3 miejsc w każdej z kategorii przewidywane są wspaniałe nagrody:

# Najlepszy poradnik:

1. mp3 1 GB + PACC na 90 dni + kubek Tibia.pl
2. mp3 512MB + kubek Tibia.pl
3. kubek Tibia.pl
# Najbardziej humorystyczny film:

3. kubek Tibia.pl
# Najciekawszy filmik z huntu/PK:

3. kubek Tibia.pl

Zabierajcie się do pracy już dziś! Naprawdę warto!!
Najpierw jednak radzimy uważnie i ze zrozumieniem przeczytać regulamin aby uniknąć nieprawidłowości i nie zostać zdyskwalifikowanym. Wszystkie prace konkursowe mają szansę znaleźć się w naszej filmotece.

Dziękujemy za nagrody od:

Rybzor 14-08-2007 21:32

LUL, szkoda, że taka dziedzina :(...
Cytuj:

2. Filmy mogą zamieszczać użytkownicy, których data rejestracji nie jest późniejsza niż (14.09.2007).
Zmieniłbym date na 13.09.2007 ;).

Nagrody dość wartościowe ;)

@down
Wydaje się, jako by musiał być nasz, jednak fragmenty do zmontowania pewnie można w sieci znaleźć.

Emcess 14-08-2007 21:33

Małe pytanie, film musi być nasz czy może być znaleziony w sieci?

Emcess.

Duerroz 14-08-2007 22:23

hehe.. tylko nie rozumie tego najbardziej humorystycznego.. to znaczy taki to np jaki?

Xizibi 14-08-2007 22:39

Właśnie co to ma znaczyć humorystyczny??
To że np 8lvl zabija 100lvla czy co opisz to dokładniej

Rybzor 14-08-2007 23:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duerroz (Post 1603615)
hehe.. tylko nie rozumie tego najbardziej humorystycznego.. to znaczy taki to np jaki?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xizibi (Post 1603642)
Właśnie co to ma znaczyć humorystyczny??
To że np 8lvl zabija 100lvla czy co opisz to dokładniej

Kwestia gustu, jednego śmieszy jak 8 lvl zabija 100, a drugiego jak 200 lvl prosi o itansy, omuj, czego tu nie rozumieć? Chodzi o to, aby trafić w gust oceniających (modków), czyli produkcja musi być dobra ; P

hoomik 14-08-2007 23:07

strasznie sux0rsko ze filmy musza dotyczyc Tibii, kilkoma wczesniejszymi "produkcjami" zamieszczonymi na forum pewnie mialbym jakies szanse w walce o nagrody ;)

ach, i takie male pytanie - w regulaminie napisano, ze film ma dotyczyc Tibii, rozumiem przez to ze moze to byc film niekoniecznie przedstawiajcy gameplay gry i moge do jego stworzenia wykorzystac ujecia pochodzace - ze tak powiem - "z zewnatrz"?

Thor of heaven 15-08-2007 00:51

Trudno żeby filmy z PK/Huntu nie były z gameplay. Filmy humorystyczne... widział ktoś np. Zerka z gitara? :D Jest powiązane z tibia? jest.. więc tutaj macie szerokie pole do popisu.

Vlad Dracula 15-08-2007 01:04

Fajnie,że jest jakiś konkursik tylko szkoda,że dotyczy filmów bo nie jestem w tym za dobry.

Conquistador 15-08-2007 02:32

Baardzo Baardzo fajny pomysl...moze sprobuje ;)

KrEmAs KAc 15-08-2007 11:52

Jakbym miał trochę więcej czasu to może :D

Thero 15-08-2007 12:24

Cytuj:

Początkowo filmoteka miała służyć jedynie do zamieszczania na niej filmików z poradnikami i tak będzie nadal, oprócz tego pojawią się nowe, zupełnie inne działy.
To nadal będzie służyć jedynie do zamieszczania w niej filmików z poradnikami, czy nie? Może źle przeczytałem, ale moim zdaniem w zacytowanym fragmencie jest błąd logiczny.

@Topic
Dobrze by było napisać poradnik z wskazówkami "jak nie spierdo*ić filmiku i nie zawracać nam gitary bzdurami" albo przynajmniej dodać w regulaminie punkt mówiący o tym, że najbardziej żałosne prace mogą zostać skasowane bez podania przyczyny. Czemu o tym piszę? Już pojawiają się pierwsze niewypały, a na pewno będzie ich o wiele wiecej ;PP.

Nadrill 15-08-2007 13:01

Mnie oczywiście najbardziej ciekawi temat ze 'śmiesznymi filmikami'. Jest już pierwszy. I śmieszy, ale z powodu swojej pokraczności i beznadziejności. Nic nie widać, nie wiadomo, o co chodzi, niewypał na całej linii. Może będzie jeden rodzynek, który będzie tylko bzdetny.
Może dać jakąś weryfikację filmików? Większość jest dodawana po parę miesięcy temu, a użyszkodnicy mają inny nick niż na YT. Może powinien być punkt, mówiący, że trzeba dać napis "tibia.pl" albo logo?

MS434 15-08-2007 15:45

nie chce byc ostry xD ale moim zdaniem trudno jest tu wygrac pacca a jesli sie juz wygra to tylko na 90 dni :|

Arka_Sath_Wielki 15-08-2007 15:51

Chyba sprobuje bo juz mam pomysl :P

@offtopic

Moze mi ktos poradzic jakis program w ktorym mozna np z teledysku wykasowac muzyke i podlozyc inna ?? ogolnie do przerabiania filmow :P

@down

tak ale jak proboje dodac muzyke w formacie mp3 to pisze ze nie mozna i mam sprawdzic czy nie jest uszkodzone itd a probowalem juz z 5 piosenkami :|

Nadrill 15-08-2007 15:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arka_Sath_Wielki (Post 1604643)
Chyba sprobuje bo juz mam pomysl :P

@offtopic

Moze mi ktos poradzic jakis program w ktorym mozna np z teledysku wykasowac muzyke i podlozyc inna ?? ogolnie do przerabiania filmow :P

Masz go na dysku, a zowie się Windows Movie Maker.

Rybzor 16-08-2007 04:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MS434 (Post 1604637)
nie chce byc ostry xD ale moim zdaniem trudno jest tu wygrac pacca a jesli sie juz wygra to tylko na 90 dni :|

Trudno? z tego co widzę, to 95% filmów do tej pory to totalny żal, zgłoszeń jest bardzo mało. Nie widzę wielkiej konkurencji, zobaczymy tydzień przed zamknięciem konkursu :P

n@uriQo. 16-08-2007 16:41

Ja mam pytanko, czy ta praca musi być kręcona w tibi, czy to może być animacja ? Kiedyś widziałem animacje u ludzi w opisie jak GM'owie stali przy taśmie w fabryce i produkowali playerów czy jakoś tak. Jeżeli chcesz to mogę ci na priv wystać link do imageshack.com ze szkicem.

Odpisz bo nie wiem czy mam dalej to robić. Właściwie nie było nic wspomniane ze nei można ale wole się upewnic ;)

Kyrfal 19-08-2007 20:24

@up
duzo osob to widzialo, poza tym praca powinna byc twoja a nie zabrana innej osobie i wykorzystana w swoich niecnych celach ;)

bardzo ciekawa metoda na zastój w poradnikach =]

piotrek26111 25-08-2007 15:20

Cytuj:

widział ktoś np. Zerka z gitara?
Codziennie widze.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:32.