Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=14)
-   -   Uwaga!! Niezbezpieczny Priv Msg!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=144036)

adrianeczeqq 15-08-2007 12:36

Uwaga!! Niezbezpieczny Priv Msg!!

Dziś się loguję na konto i widzę nową prywatną wiadomość:
<nie klikać w linki>
Cytuj:

Wyniki lipcowego Konkursu SMS! Kolejne PACC do wygrania!
Witaj!

3 sierpnia zakończył się lipcowy Konkurs SMS! Nagrody w postaci 3 PACC na 90 dni otrzymali:

1. Bzdrum Dalizer z Furory
2. Timo'dim z Valorii
3. Vellysa z Malvery

Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!

Uwaga!
Specjalnie dla Was organizujemy kolejny Konkurs SMS!
Tym razem jednak nagród jest więcej!

PACC na 180 dni!!!
- Za wysłanie SMSa z poprawną odpowiedzią na pytanie konkursowe w jak najkrótszym czasie
PACC na 180 dni!!!
- Za wysłanie największej ilości SMSów z poprawną odpowiedzią na pytanie
3 PACC na 90 dni!!!
- Za wysłanie SMSa z poprawną odpowiedzią na pytanie konkursowe

Zainteresowany/a? Oczywiście!
A oto pytanie konkursowe:
Na jakiej wyspie zostało wykonane to zdjęcie? http://skocz.pl/hydry.jpg
A. Ankrahmun
B. Forbidden Islands
C. Svargrond
D. Nargor

Na nadsyłane SMSy czekamy do 25 sierpnia!

Przypominamy! Odpowiedź należy wysłać SMSem na numer 7355 (koszt to 3 zł + VAT), w treści wpisując PACC.[odpowiedź], np. PACC.A. Po wylosowaniu nagród zwycięzcy zostaną poinformowani tą samą drogą!

Życzymy szczęścia!
Zespół administracyjny Tibia.pl

---
Wiadomość została wygenerowana automatycznie. Prosimy na nią nie odpowiadać, gdyż nie dotrze ona do celu!
Jest to oczywiście oszustwo AutoMsg to nowy użytkownik, skocz pl to strona która przekierowuje do innej z keylpggerem a Sms służy do wyłudzenia kasy.

Prosiłbym jakiegoś moda o napisanie wiadomości na stronie głównej bowiem napewno nie tylko ja otrzymałem taką wiadomość

Vanhelsen 15-08-2007 14:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez adrianeczeqq (Post 1604354)
[...]
Prosiłbym jakiegoś moda o napisanie wiadomości na stronie głównej bowiem napewno nie tylko ja otrzymałem taką wiadomość

Cytuj:

konkurs SMS prowadzony jest na stronie sms.tibia.pl i tam są wszystkie potrzebne informacje. Jeśli otrzymasz prywatną wiadomość o jakimkolwiek konkursie sms - jest to tylko nędzna próba wyłudzenia hasła/pieniędzy od Ciebie. Osobą odpowiedzialna za konkurs jest Bosal.
Fragment niusa z tibia.pl, widać to gów...o daje bo i tak nie czytacie niusów...

CichyRumak 16-08-2007 12:31

ja również otrzymałem to ścierwo.

Ujo 16-08-2007 12:45

Reż to dostałem wystarczy zobaczyc pod nickiem ,,Użytkownik Forum'' i widać że to zwykłe wyłudzenie chara i kasy

cenzurniak 16-08-2007 22:52

tez kiedys miałem taką wiadomość aha i dzisiaj przez cały dzień pisali na candi:
[quote]

Zdjęcia mojej nagiej siostry <<(i tu link)>>

[quote]

Dr. Omader 17-08-2007 00:51

O takich rzeczach proszę niezwłocznie informować adminów lub aktywnych modków. Ten user już dostał bana.:)

King Mati 17-08-2007 21:31

a adminy dadzą mu tylko zwykłego bana po czym on zrobi nowe konto i będzie to samo...

Dr. Omader 18-08-2007 01:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez King Mati (Post 1608616)
a adminy dadzą mu tylko zwykłego bana po czym on zrobi nowe konto i będzie to samo...

Skoro masz zastrzeżenia to czekam na jakiś logiczny pomysł, który ukróciłby ten proceder i za razem nie zabiłby nam serwerów.

Times 18-08-2007 01:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader (Post 1608982)
Skoro masz zastrzeżenia to czekam na jakiś logiczny pomysł, który ukróciłby ten proceder i za razem nie zabiłby nam serwerów.

Ban na ip ? Choć jeśli ma neo to ban na ip nic nie pomoże ale zawsze warto spróbować.

@down
Nie każdemu się chce latać na policje i bawić się w papierkową robotę. Jednak trzeba zainwestować w to trochę czasu, choć jak ktoś się uprze to może coś się z tego wykluć. A postępowanie pewnie umorzą ze względu na małą szkodliwość społeczną czynu. Ahh ta polska policja...

King Mati 18-08-2007 01:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader (Post 1608982)

Chciał wyłudzić pieniądze po przez sms a to już nie zgodne z prawem dlaczego takiego czegoś nie zgłosicie na policje ?

Vanhelsen 18-08-2007 02:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Times (Post 1608997)
Ban na ip ? Choć jeśli ma neo to ban na ip nic nie pomoże ale zawsze warto spróbować.
[...]

ban na hosta :> i pół osiedla mówi forum "papa" :P
A tak poważniej mówiąc, nie pozostaje nic po za liczeniem na ynteligencję użyszkodników... czyli idę grać w totka, bo łatwiej 6stkę trafić... -.-"

Dr. Omader 18-08-2007 12:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez King Mati (Post 1609024)
Chciał wyłudzić pieniądze po przez sms a to już nie zgodne z prawem dlaczego takiego czegoś nie zgłosicie na policje ?

Byłeś kiedyś z taką sprawą na policji? Nie? Ja byłem. I wiem jak do tego podchodzą, więc mówię - nie dziękuje, biegać mi się nie chce.

King Mati 18-08-2007 19:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader (Post 1609393)
Byłeś kiedyś z taką sprawą na policji? Nie? Ja byłem. I wiem jak do tego podchodzą, więc mówię - nie dziękuje, biegać mi się nie chce.

To ban na ip niech najwyżej przez takiego gościa nie gra cale osiedle :D:D

Albo dlaczego nie zrobicie np po założeniu konta trzeba odczekać 2 tyg od pisania postów na pewno dzięki temu by sie zmniejszyła ich ilość...

albo żeby założenie konta było by płatne :D:D oczywiście ci co już maja nie musieli by płacić

Vanhelsen 18-08-2007 20:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez King Mati (Post 1609994)
To ban na ip niech najwyżej przez takiego gościa nie gra cale osiedle :D:D

Albo dlaczego nie zrobicie np po założeniu konta trzeba odczekać 2 tyg od pisania postów na pewno dzięki temu by sie zmniejszyła ich ilość...

albo żeby założenie konta było by płatne :D:D oczywiście ci co już maja nie musieli by płacić

a jaki jest problem w założeniu 1245 kont i odczekaniu 2tyg?... -.-"

King Mati 19-08-2007 02:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez King Mati (Post 1609994)
.albo żeby założenie konta było by płatne :D:D oczywiście ci co już maja nie musieli by płacić

To pozostaje tylko to...

Dr. Omader 19-08-2007 03:03

Ta... Wprowadzić płatną rejestrację kont... Gery wprowadził kiedyś opłaty sms i wszyscy przyszli do nas. Zresztą, jak ktoś ma trochę pieniędzy to i tak sobie będzie zakładał konta. :/

King Mati 19-08-2007 04:31

to pozostawicie im samym sobie ???
Tylko nie mów znowu abym coś wymyślał bo wy jesteście od tego...
Czy tibia.pl by nie mogla by mieć coś w tym stylu jak tibiacam.com ze na wasz serv wkłada sie filmy tylko "rec" czy coś w tym stylu ??

chociaż wydaje mi sie ze płatne konta były by najlepszym rozwiązaniem...

Thero 19-08-2007 13:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader (Post 1610722)
Zresztą, jak ktoś ma trochę pieniędzy to i tak sobie będzie zakładał konta. :/

Zarobić nie chcesz, hę?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader (Post 1609393)

Zostało złamane prawo. Większość script kiddie to zakompleksione trzynastolatki, które boją się nawet własnego chomika (nawet jeśli nie, lada dzień zaczną). Myślę, że jakbyście w końcu dali powitalną notkę prawniczą nt. "ale będziesz miał przejeba*e złamasie, tylko spróbuj umieścić keyloggera", to forum miałoby szansę stać się jeszcze piękniejszym miejscem.
To może nie jest najlepszy pomysł, ale osobiście wierzę w taką socjotechnikę, a Ty? ;)

Dr. Omader 19-08-2007 13:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez King Mati (Post 1610750)
Tylko nie mów znowu abym coś wymyślał bo wy jesteście od tego...

Hahaha... Wiedziałem... Jesteś taki mądry? Zarzucasz nam niekompetencje to postaw sie w naszej sytuacji i wymyśl coś skutecznego. I co? Nie jest takie proste jak się wydaje?

My robimy wiele, żeby ostrzegać użytkowników przed takimi akcjami, jednak przede wszystkim to każdy użytkownik jest zobowiązany do myślenia.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero
Zostało złamane prawo. Większość script kiddie to zakompleksione trzynastolatki, które boją się nawet własnego chomika (nawet jeśli nie, lada dzień zaczną). Myślę, że jakbyście w końcu dali powitalną notkę prawniczą nt. "ale będziesz miał przejeba*e złamasie, tylko spróbuj umieścić keyloggera", to forum miałoby szansę stać się jeszcze piękniejszym miejscem.
To może nie jest najlepszy pomysł, ale osobiście wierzę w taką socjotechnikę, a Ty?

Po raz kolejny mówię, w teorii to się wszystkim fajnie filozofuje, zgłaszałeś taką sprawę kiedyś? Ja podobną już zgłaszałem i serdecznie dziękuje za to ile to zajęło, jak do tego podeszła policja i jak byłem potraktowany.

By$iu 19-08-2007 13:36

Namierzyc paru, zablokowac hosty, podac ktory to w jakims specjalnym dziale.
Moze to osiedle bez forum sobie juz jakos z nim poradzi?:)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:57.