Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Życie i przyszłość sorcerera (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=144065)

Mirross 15-08-2007 16:21

Życie i przyszłość sorcerera

Serdecznie witam.

Mam Sorcerera z 13 levelem i 7 mlvl.Jestem w Carlin na serwerze Thoria.Wszystko szło dobrze.Miałem kase na czary i fajny był ubaw.Niestety jestem dołku;(Mianowicie nie stać mnie na Wand of Dragonborth,czary i runy.Ledwo udało mi się uzyskać 600 gp.A jeśli chodzi o exp potworków to zauważyłem że z dotychczasowych potworków których biłem(czyli: roty,gobliny,minotaury i trolle)leci exp ale level się ślimaczy a wcześniej tak nie było.Słyszałem ludzi którzy mówili że na Fibuli można zdobyć w ciągu 2h huntu nawet 4k.Niestety nie mam klucza i boje się grasujących tam Carrion Wormów.Pomóżcie mi w tej naprawde głupiej sytuacji.Czy dla mojego sorcerera jest jakaś przyszłość i jakie będzie miał życie.Co mi radzicie?

Pozdrawiam.

P.S Posiadam FreeAcount-a

Muzz 15-08-2007 17:22

OMG jak 5-latek. Graj jeszcze z tym WOV troche na trolle idź tam pod AB, bardzo dużo ich tam jest a kasa z nich nie mała, uzbieraj 600 gp kup wanda, zarób coś kasy i kup keya na fibule. Carrior wormów czemu się boisz, uciekasz i walisz. Na fibuli racja baaardzo dużo można zarobić z samej kaski. Polecam to miejsce:)

Vil 15-08-2007 17:47

przyzwyczaj sie do tego ze w tej grze level zdobywa sie godzinami a porzadna postac buduje miesiacami albo nawet latami.

Mirross 15-08-2007 20:07

Dzieki chłopaki za wsparcie:)Właśnie przekonałem mamę żeby kupiła mi PACC na 90 dni.Cyba to dobrze że go będe miał czy nie ?Skorzystam chętnie z waszych porad.

Narazie....

P.S. Jeżeli mi się uda to podrzuce wam jakieś screeny lub nawet film.

nie123 15-08-2007 20:50

Dobrze ze bedziesz miał pacc wtedy wiecej miejscowek z rotami :P.

dartra111 15-08-2007 21:47

Spoko :) tylko niesłuchaj krokodyla i tego grzyba = trole jedne >.<.

Życzę powodzenia. :)

Mirross 16-08-2007 15:40

Niestety PACC będe miał za tydzień bo mama musi wymienić kartę na nową:p

Mam już 14 level i 8mlvl.Mam teraz dwa pytania do was:

1. Na co mi polecacie teraz chodzić.Najlepiej żeby było coś lepszego.
2. Czy muszę zainwestować w jakieś runy ?
3. Mam Wand of Dragonbreth czy dzięki niej pokonam PK który jest knightem na 17 levelu ?

Pozdrawiam.....

Vansider 16-08-2007 15:47

kolejny płaczący sorc. -.-

Vil 16-08-2007 17:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mirross (Post 1606198)
3. Mam Wand of Dragonbreth czy dzięki niej pokonam PK który jest knightem na 17 levelu ?

pytanie kompletnie glupie jesli tylko masz swiadomosc ze wand ten atakuje na odleglosc.

dartra111 16-08-2007 17:34

Skoro jest temat to sie zapytam, a co mi tam...

Od 2 godzin próbuje kupic Wand of Dragonbreath nikt nie sella, czy opyla sie go kupic w sklepie?

P.S. nie jest mi "szaleńczo" potrzebny ale mógłbym te 400 gp na p legi wydac a nie na różdżkę.

odpowiem też na 1 pytanie: chodź ciągle na roty :P

Mirross 16-08-2007 20:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dartra111 (Post 1606373)
...odpowiem też na 1 pytanie: chodź ciągle na roty :P

Cały czas ? A na którym levelu polecacie iść na Carrion Wormy(45gp w loocie)

Albo kiedy według was na:

- Dwarfy Solidery
- Cyclopy
- Slimy
- Orka Warriora

Czasem chodzi też o exp..........

Muzz 17-08-2007 11:00

Idź na co chcesz, dasz rade bez problemu, i tak uciekasz więc nic cie nie ruszy;) Na fibuli roty sa koło carrior wormów więc będziesz musiał i je zabijać, ale czego ty się boisz?:) Cyclopy to się chodzi od razu z pierwszy wandem. Ja drutem od 8 do 9 llva siedziałem na mino i cycach, potem jak miałem juz exure poszedłem na fibulke na roty i carriory:)Nie było żadnego problemu. Albo idź na folde jak tego PACCa jeszcze nie masz. Tam są orc warriory, zwykłe i spearmany, roty i slimy gdzieniegdzie. Moj ziomek od 20 lvla tam expił i ma już 25 i nadal tam expi:)

Avallach 17-08-2007 12:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mirross (Post 1605020)
Dzieki chłopaki za wsparcie:)Właśnie przekonałem mamę żeby kupiła mi PACC na 90 dni.Cyba to dobrze że go będe miał czy nie ?Skorzystam chętnie z waszych porad.

Narazie....

P.S. Jeżeli mi się uda to podrzuce wam jakieś screeny lub nawet film.

-.- nastepny 10 latek z bogatymi rodzicami, tacy jak ty tylko respy zapychaja.

Mirross 18-08-2007 11:41

Mam takie pytanie.Jeżeli sorcerer zna czary leczące(czyli:Light Healing,Intense Healing i Ultimate Healing)to czy musi mieć też life fluidy ?

redfaction 18-08-2007 11:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mirross (Post 1609329)
Mam takie pytanie.Jeżeli sorcerer zna czary leczące(czyli:Light Healing,Intense Healing i Ultimate Healing)to czy musi mieć też life fluidy ?

Nie. Ba, powiem więcej, life fluidów tak czy siak nie powinien mieć; - )
Zaopatrz się w pare ultimate healing rune (UH), oraz mana fluidy, tak dla bezpieczeństwa.

Mirross 18-08-2007 23:38

Od którego levela polecacie mi iść na demony ?

Piotrek Marycha 19-08-2007 00:14

pytasz czy kpisz?

Mirross 19-08-2007 00:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1610513)
pytasz czy kpisz?

Pytam się teraz żeby później nie pytać....ino kompletny głupek nie wiedzący co to jest Tbia poszedłby na demony na moim levelu.Demony chce zostawić na koniec mojej przygody z sorcererem.Ino nie wiem od kiedy iść na nie.Tak chce z ciekawości wiedzieć.

Piotrek Marycha 19-08-2007 13:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mirross (Post 1610555)
Pytam się teraz żeby później nie pytać....ino kompletny głupek nie wiedzący co to jest Tbia poszedłby na demony na moim levelu.Demony chce zostawić na koniec mojej przygody z sorcererem.Ino nie wiem od kiedy iść na nie.Tak chce z ciekawości wiedzieć.

ale ty chyba nie wiem o czym mowisz... o demonach to ty mozesz myslec na 100+ lvlu...

Mirross 20-08-2007 16:37

TRAGEDIA;(

Szłem się spokojnie miastem i tu nagle taka dziewczyna zaatakowała mnie.Była sorcererem.Zabiła mnie 3 razy i odebrała mi Wand of Dragonbreath.Nie wytrzymałem i skasowalem tego chopka i zrobilem nowego.Kiedy wyszłem na maina najpierw zabił mnie jakis knight bo chciał jakieś kamienie z goblinów a ja ich nie miałem....potem zabił mnie w Thais jakiś 20 levelowy Palladyn.Teraz mam 8 level i 3 magic level.Nie mam kasy ani fooda.Jedyne co mam to Rozdzka,zbroja i tarcza , jakies strzaly w depo i rozdzke dla druida ktora nie jest mi potrzebna.Zaniedlugo bede mial PACC(chyba nawet dziś).Powiedzcie co mam w takiej sytuacji zrobić

Z góry dziękuje za pomoc........

P.S. Jak tylko wróce do siebie to tak dedne tych chopków co mnie zabili że nic im nie zostanie :evul:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:55.