Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   GW2, GW vs WoW (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=144170)

Teron-Gorefiend 16-08-2007 13:25

GW2, GW vs WoW

Ponieważ w temacie Guild Wars ludzie spamują porównując WoW'a do GW postanowiłem założyć ten temat żeby ludzie tu wyrażali swoje opinie na temat która z tych 2 gier jest lepsza.

Proszę w tym temacie pisać TYLKO o tych 2 grach.

Nadrill 16-08-2007 13:29

Ahihi, będę bronił Tibii krzesłem. :confused::confused:X(X(:baby::baby::evul::cup::o

Tasker 16-08-2007 15:00

wszyscy wiedza ze wow jest najlepsy i nie musza powstawac takie sondy bo wiadomo ze WoW najlepszy jest a kto sie z tym niezgadza ten jest noobem i tyle a to ze ta gram a abonament to juz trudno ale ja wole naprzyklad pograc sobie w tego wowa i placic niz np isc do kina bo wow jest super rulez:] a gw suxX(

Athun 16-08-2007 17:43

@up
i kto jest noobem ? Wg mnie ty ;> Kazdy gra w co woli, myslisz ze wszyscy graja w wowa? Moze komus podoba sie inna gra a ty odrazu ze taka osoba to noob... Dla mnie i dla innych ty mozesz byc noobem bo grasz w Wow (to byl przyklad)
@topic
Wg mnie WoW jest lepszy :)

dartra111 16-08-2007 18:03

WoW to dla mnie najlepszy mmorpg :).

Zylkolak 17-08-2007 00:49

2Moons'a i tak nic nie pobije :) Imo Gw i WoW to shit.

bulamen7 17-08-2007 01:21

GW rox a nie jakis tam shit WoW

_WrD_ 17-08-2007 11:59

GW. i GW2 rox xD
WoW sux...

Kioshiro 17-08-2007 17:05

Znowu się zaczyna :p
IMO gw o wiele lepsze :]

@edit
na gram.pl najczęściej kupowaną "grą" jest GWEN pre order pack :P oprócz tego w pierwszej 10 znajdują się propercies i factions ;) to o czymś świadczy ;)

qq2 17-08-2007 22:21

Cytuj:

jest noobem
Yntelygenta wypowiedź... Naucz się słowa noob ;]

@topic
WoW... Hmm... No nie wiem... Grałem lecz wolę GW (lubię grę zespołową)
Daje głos na GW!!!!11111oneoneone

@edit
Haha! Tak jest! Fani WoWa przegrywają! :D (miażdżymy was xD)

Murdock 17-08-2007 23:16

Eeee...stanowczo wole GW od wow'a. W GW grafika bardziej przypomina prawdziwy świat, a w wow'ie fabryke cukierków :D

I DALTEGO GW RZĄDZI
!:cup:

Koper of Drawno 19-08-2007 12:42

A od kiedy to w grach liczy się grafika ? GW to dla mnie tylko gówno bo jest 1 rasa i autorzy jej to byli pracownicy Blizzarda..Pewno postanowili się zemścić na Blizzie że ich wylał i stworzyli taki shit..Mówią że WoW uzależnia. A popatrzcie na takiego Wardiego (_WrD_) on ma tapete z gw,plakaty z gw,gada tylko o GW,Ma motyw na komie GW itp...Wolicie GW bo was nie stać na WoW'a i doszukujecie się powodów jakichś na pretekst...
@down
Nie chodzi mi o to..Tylko że większość ludzi, którzy tu pisali wolą GW dlatego że nie trzeba płacić a Ja wcale nie mówiłem że mnie stać...

qq2 19-08-2007 12:59

@up
Zachowałeś się jak idiota -.-
Wiesz czemu ? Bo obraziłeś niektórych użytkowników, którzy może mają problemy z pieniędzmi... Myślisz, że jak ciebie stać na jakąś pierdolniętą grę to jesteś cool ? Wielki mi kid-bogacz...

Kyrfal 19-08-2007 14:42

ciekawe dlaczego w sondzie udzial bierze gw2 skoro jeszcze nie wyszedl.
obie gry do luftu, wow i ta jego grafika (no ta wiem, wszyscy maja miec mozliwosc gry i dlatego tak) a gw.. no coz.. nie wciagnelo mnie za bardzo.
zaglosowalem na .. na nic ^^

@down
nie ma to jak czysta ludzka głupota

bulamen7 19-08-2007 15:41

a czemu piszecie o gw 2 jak jej jeszcze nie ma ?;/

_WrD_ 19-08-2007 19:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koper of Drawno (Post 1610951)
[...]Wolicie GW bo was nie stać na WoW'a i doszukujecie się powodów jakichś na pretekst...
@down
Nie chodzi mi o to..Tylko że większość ludzi, którzy tu pisali wolą GW dlatego że nie trzeba płacić a Ja wcale nie mówiłem że mnie stać...

Lol, nie gramy w GW tylko dlatego, że jest bez abonamentu. Mnie stać na WoWa, ale i tak w niego nie gram. Grałbym w GW nawet gdyby miało abonament, a WoW nie.

Cytuj:

[...]A popatrzcie na takiego Wardiego (_WrD_) on ma tapete z gw,plakaty z gw,gada tylko o GW,Ma motyw na komie GW itp...[...]

Tapetę z GW MIAŁEM, już nie mam.
Plakaty mam, bo były w pudełku, aż się prosiły, żeby je powiesić...
Motyw z GW mam, co w tym zuego?
Gadam tylko o GW z TOBĄ, bo nie ma z tobą o czym pisać, jesteś nudny.
...

Nadrill 19-08-2007 19:40

Cytuj:

A od kiedy to w grach liczy się grafika ?

Od kiedy gry ewoluowały z tekstówek.

Cytuj:

GW to dla mnie tylko gówno bo jest 1 rasa i autorzy jej to byli pracownicy Blizzarda..

Boże, brak mi słów. Nie patrzę teraz na GW jako grę, ale czyjąś pracę, sposób na życie. Dla mnie ohydne jest pisanie o czyjejś pracy "gówno". Na dodatek to jest bezpodstawna, debilna ignorancja i dyskryminacja. Jak dorośniesz, może poczujesz, gdy ktoś na twoją pracę, w którą dużo włożyłeś "gówno". Szkoda, że w Internecie jest dużo osób, którym przyjdzie pełno popieprzonych pomysłów i bez skrupułów przelewają to na słowa.

Cytuj:

Pewno postanowili się zemścić na Blizzie że ich wylał i stworzyli taki shit..

Nawet czytać poprawnie nie umiesz. Jeśli by się chcieli 'zemścić', to bardziej odpowiednie byłoby zrobienie dobrej gry, udowadniając, że nie warto było ich zwolnić. Poza tym, proszę podać wiarygodne źródło informacji, w którym jest, że założyciele ArenaNet zostali zwolnieni z Blizzarda. 'Shit' jako określenie na cudzą pracę pisałem więcej wyżej.

Cytuj:

Mówią że WoW uzależnia. A popatrzcie na takiego Wardiego (_WrD_) on ma tapete z gw,plakaty z gw,gada tylko o GW,Ma motyw na komie GW itp...Wolicie GW bo was nie stać na WoW'a i doszukujecie się powodów jakichś na pretekst...
@down

I co z tego? Też mam tapetę z GW, przy monitorze dumnie dynda plakat z GW, w salonie mam kalendarz z GW(moja mama go zawiesiła, żeby nie było "chory fan"), gadam sobie o GW, a z komórki nie korzystam na tyle, aby ustawiać motywy. Jeśli chodzi o mnie, mam wszystkie części i zamawiam jutro następną(w sumie 500 zł, tyle co WoW i ok. 9 miesięcy abonamentu). Jakim prawem masz osądzać ludzi, że na coś ich nie stać i są gorsi? Ciesz się dziecko, że tobie rodzice płacą za Internet(jeśli tak nie jest, zwracam honor)i inne wygody. Nie będę wspominał o tym, że starasz się ośmieszyć osobę, z którą rozmawiałeś. Naprawdę, u mnie za takie coś byś dostał w dziób. Chamstwo, nic więcej. To, że gra jest BEZ abonamentu była zaletą pod tym względem, że nie mam czasu siedzieć po 10h przy komputerze i grać(ty pewnie masz ten komfort), nie jestem zobowiązany. Płacę tylko za grę, a nie za to, że będę chciał w nią w miesiącu pograć(chore, tak samo jak naliczanie minutowe kiedyś i teraz). Na następny raz zastanów się, co piszesz.

Pedziej 19-08-2007 19:51

GW 2 porównują do wow-a i lotr online będą tam rasy świat będzię otwarty jak w wow-ie postacie będo mogły np. skakać wspinać się itd. GW2 będzie jak wow tylko, że bez abonamentu, co ucieszy wielu graczy gier mmorpg.

Str4t0s 19-08-2007 20:58

Wg mnie? GW < WoW
GW2 > WoW

GW to nie mmorpg. Czemu wy porównujecie 2 gry które nie są z tego samego gatunku? To tak jak porównywać Crysisa do chessmastera 3000
WoW = MMORPG
GW = RPG online
GW2 = MMORPG

Shiray 19-08-2007 22:04

Niestety, ale część osób głosujących w sondzie, wybierają GW tylko ze względu na to bo grafika jest ładniejsza (chociaż wcale nie o wiele), a w rzeczywistości w żadną z tych gier nie grali.
Zapamiętajcie - GW nie ma prawa nawet równać się z WoWem.
Ten ogromny świat, grywalność, full przedmiotów, klimat, bossowie, instancje, pełno klas i ras do wyboru, dwie frakcje - obecnie nie ma to żadnego rywala.
Dodatkowo w nastepnym dodatku (Wrath of the Lich king) maksymalny poziom postaci zostanie podniesiony do 80, podczas gdy w GW wynosi on zaledwie 20.
Powstaną podatne na zniszczenia budynki, nowe tereny i nowa klasa (Death Knight).

Dopiszę jeszcze to, że sam WoW był uważany za przełomowo ogromny świat, a w pierwszym dodatku już powiększył się on ponad dwa razy.

Guild Wars + inne MMORPGI < WoW - takie jest moje zdanie.
Jeśli ktoś jest innego zdania to proszę je uzasadnić, bo jakoś nie mogę zrozumieć czegoś w stylu "Grałem, ale nudne - GW lepsze".
Także stwierdzenie, że WoW jest gorszy, bo ma lekko gorszą grafikę uważam za bezsensowne.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:53.