Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Question na temat Knighta (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1442)

Duriel 03-11-2003 19:26

Question na temat Knighta

Dlaczemu we wszelkich instrukcjach Knight jest uważany za profesje dla n00bów....przecież knight po dobrym trainie i posiadający dobry EQ jest instną maszynką do zabijania..I ja osobiście jako user knighta NIE ZGADZAM SIĘ Z OPINIĄ ŻE KNIGHT JEST DLA N00BÓW Pomyślcie....bez knightów nie padłby chyba żaden demon...czym byłaby Tibia bez Blokerów no czym??

Polinik 03-11-2003 20:10

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Duriel
Dlaczemu we wszelkich instrukcjach Knight jest uważany za profesje dla n00bów....przecież knight po dobrym trainie i posiadający dobry EQ jest instną maszynką do zabijania..I ja osobiście jako user knighta NIE ZGADZAM SIĘ Z OPINIĄ ŻE KNIGHT JEST DLA N00BÓW Pomyślcie....bez knightów nie padłby chyba żaden demon...czym byłaby Tibia bez Blokerów no czym??
Mylisz sie. Krwawy Wilk pare razy huntowal juz demony z Azgarothem - Azg to paladyn. Paladyni moga byc rownie dobrymi blokerami co rycki - ich shielding wzrasta w tym samym tempie.

Magus 03-11-2003 20:18

Cytuj:

Dlaczemu we wszelkich instrukcjach Knight jest uważany za profesje dla n00bów
Poniewaz autorzy tych instrukcji to n00by. Rycek jak kazda inna profesja ma plusy i minusy. I jest to raczej profesja odpowiednia dla NEWBE niz dla N00Bow (nie mylic pojec grr).

vade 03-11-2003 20:24

Moje zdanie jest takie że Knight nie jest moze najlepsza postacia ale nie jest złą i niej ani dla NOOB'ÓW I NEWBE . Jak dla meni to jest dobra profesja

!k 03-11-2003 21:21

Dla mnie najniższą postacią jest palek to taki typ co spier... przed każdem potworem i tylko potrzy kiedy go tu z dzidy walnać ......
hahah
bezobrazy

PS. A nad magiem lub druidem to dopiero czsu zleci zamin będzie się miało 40lvl i 50 magic ale wtedy to jusz jest postrach :D

Gremlin 04-11-2003 06:17

Zgadzam sie z przedmowcami, knight to bardzo dobra postac jesli dopiero zaczynasz, jak rowniez zeby ja wyexpic na max (Bubble to Elite Knight).

Typowo noobowska postacia jest paladyn, expi jak szalony i pozniej taki koles po miesiacu grania moze miec 40 poziom bez problemu i sie chwali jaki to on paker, a poza Venore i PoH to swiata nie widzial i tylko siedzi i expi miedzy cyklopami a GS.

Rycerzem sie dobrze zwiedza, bo jak np osiagniesz 35 poziom (wcale nie tak duzo) to bieresz 2BP UH i idziesz spokojnie zwiedzac, a jedyne co cie moze nagle zabic to od DL w gore (w sumie kilka potworow).

Sorcerer/Druid tez podobnie jak rycerz moze zwiedzac, tylko tyle ze musi miec sporo wyzszy poziom, a w dodatku bardzo powoli sie expi poza srednimi poziomami (ok 30 jak mozesz juz summonowac wszystko co potrzeba to szybko leci, ale pozniej znowu zwalnia bo taki summon nie wszystko da rede blokowac).

UwE_007 04-11-2003 17:25

no wlsnie ja mam takie samo zdanie jak gremlin
knight to naprawde dobra postac
pall slaby jest pozatym na 40 lvl moze go jeszcze cyc zabic jesli bedzie caly czasw zwarciu walczyl

karat 04-11-2003 19:31

KNAIT

Wiecie doczego służy KNAIT(inaczej się pisze sory)do blokowania na 80 levelu jes zatrzymany w rozwoju
(oprucz kilku przypadków). :P

UwE_007 04-11-2003 20:44

eeeeeeee tam
gadasz glupoty bo sie nie znasz :P
ja mam knighta i wole go niz mojego palla
pallem tylko chodze na gs`y i szukam baaaaaaardzo dobrych rzeczy dla knighta
a knight to jedna z lepszych profesji

powiedz mi skoro uwazasz ze knight jest cienki czemu jest najwiecej wlasnie knightow ?

!k 05-11-2003 16:06

ale knight v palek to jednak palek wygra :/

Forus 05-11-2003 16:10

paladynom wedlug mnie SKILE ROSNOM NAJSZYBCIEJ a knight jako char dla noobow nie zgadzam sie jest dobry grania z lagami

Mistrz Czarnego Miecza 05-11-2003 16:14

Knightów jest więcej bo to są knightlooterzy .. czyli tacy co zdobywają najpierw rzeczy a potem robią swoje drugą postać (tak jest według mnie :P ).

UwE_007 05-11-2003 16:24

eeeeeee tam
gadacie same glupoty
pallek ma male szanse z knikghtem
sam widzialem pojedynek dwoh osob
pall na 63 i knight na 62 i bylem sedzia w tym pojedynku i knight rowalil tego palla bez problemu co prawda po pojedynku mial zolte rzycie no ale przezyl i wygral

poprostu pall nie ma szans jak tylko knight do niego dojdzie a knight wogole chodzi szybciej od palla wiec jesli dojdzie to juz sie nie odczepi

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:24.