Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   GMowie na medal (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=144205)

Krycha01 16-08-2007 18:10

GMowie na medal

Od jakiegoś czasu wkurza mnie to że jak pisze reporta na kogoś, to szanowni GMowie nie raczą nawet odpisać, lub jakkolwiek zareagować. I co zrobić z noobem który co chwile pisze jakieś keyloggery na chacie? No chyba samemu mu sie bana nie wstawi, nie? Moim zdaniem to po prostu oburzające X(!

KoOksik 16-08-2007 18:16

bo gm'owie to takie lenie i sie logną i zaraz spadaja omg i zamalo ich z leksza :/

night_hunter 16-08-2007 18:26

Z pewnością nie wszyscy.

Wigon'Saris 16-08-2007 18:40

nom niestety taka szara rzeczywistosc nie spełniają swojego obowiązku wbiją na pare sekund i ida lecz mialem spotkanie i rozmawialem z gm (nic nie zrobilem)
mam foty nawet jak łaskawie wszedł na fortere ale robie update steam mam ochote na cs wiec nie umieszcze szkoda mi czasu xD

--Cienius-- 16-08-2007 19:00

chyba sraja najbardziej aktyywny jest exilye czy jak mu tam. guaridia to 30 % botterow a gmowie nic na to ;/
Przyklad? Ytr- postac 100% bott nawet rooka na bocie robil -.-

smikki 16-08-2007 19:00

Widze w profilu , że grasz na Securze ( na której przez ostatnie 3 godziny goście spamują linkiem do jakiejś hakierskiej strony... ) Co racja, to racja że GMowie nie wywiązują się z obowiązków, tak naprawde mają gdzieś łamanie zasad Tibi tylko logują się kiedy im to się podoba, czyli w gruncie rzeczy ; 1 ban dziennie jest bardzo dobrą granicą dla tych nierobów.

Ujo 16-08-2007 19:13

kiedyś czekałem na gma z 4 godziny aż dopiero odpisał
Gmow powinno być więcej i coś robić

Yugo 16-08-2007 19:15

Ludzie serverów jest 70+ a GMów zaledwie kilkunastu,przydałoby sie nad tym zamiast zakładać sie durne tematy.
Edit:
Cytuj:

kiedyś czekałem na gma z 4 godziny aż dopiero odpisał
To nie jest tak że gm jest online i nie odpisuje bo mu się nie chce,wysłaną przez ciebie wiadomość natychmiast otrzymuje pierwszy gm który zaloguje sie na server.

Avallach 16-08-2007 19:41

No bo taka prawda, że 2/3 tych gmow siedzi na Antice czy Novie, w dupie maja inne swiaty. Lunara, Antica i Nova to swiaty oblegane przez gmow, Gm online tam jest 24/7

Voon 16-08-2007 19:47

zdecydowanie NIE ! od kiedy gram Gm'a widziałem tylko raz online i zaraz potem dał loguta :confused:

fannet 16-08-2007 19:52

hehe wszyscy piszą jednoznacznie że GM'owie się nie wywiązują z obowiązków.... według mnie nie powinno być ich więcej, tylko ludzi bardziej nadających się do tego... ale teraz pada pytanie jak znaleźć takich ludzi :P

gram ponad 3 lata, i ani razu nie widziałem GM... raz widziałem go na trade ;p
aczkolwiek kolega ostatnio dał na trade link do fotka. pl i odrazu dostał bana na miesiąc ( co ciekawe, tam nie było żadnych keyloggerów, tylko jeden z największych polskich serwisów Web 2.0

ripper 16-08-2007 20:06

Omg. Zacznijmy od tego, że GMowie (o ile się nie mylę, poprawcie mnie, bo akurat nie chce mi się grzebać na tibia.com w poszukiwaniu informacji) nie otrzymują żadnego wynagrodzenia, więc ciężko o motywację. Drugim problemem jest ich niewielka liczba w porównaniu do ilości światów i graczy. Chciałoby się rzecz "to powołajmy ich więcej", ale nie jest to sprawą prostą - taka osoba powinna sprawdzić się jako stróż praw, dowieść lojalności itd.

zoliax 16-08-2007 20:55

Jest 35 GMów na ~70 światów.
2*(bo na każdego przypadają (nawet ponad) dwa światy)4(bo nie mogą siedzieć 24h i czekać na reporty, dajmy bardzo pozytywną liczbę 6h dziennie, czyli 1/4 doby)=8
Jest przynajmniej osiem razy GMów za mało. Przynajmniej, bo jaki dorosły, dojrzały człowiek(pomijając emdewu i innych takich), mający własne życie, rodzinę itp. ewentualnie nawet inną postać, siedziałby kilka godzin dziennie i czekał na reporty?
Więc czy narzekanie na wykonywaną przez nich pracę(jako "wolontariusze" o.o) ma sens?

Kejmilo 16-08-2007 21:17

Wydaje mi się, że Cipsoft lepiej by zrobił, gdyby GM byłby kimś w rodzaju Tutorów - może normalnie grać, ale ma możliwość odbierania reportów i banowania. W profilu nie było by podane, że jest GMem, bo mogło by to być przyczyną huntów itp (on zbanował mojego kumpla, to ja go huntnę). Bo z tego co wiem, to podobno GM nie jest zwykłym graczem (jest nieśmiertelny, nie walczy, nie zdobywa doświadczenia). Więc rzeczywiście, po co siedzieć na nim kilka godzin, żeby odebrać jednego nic nie znaczącego reporta...

Sie mapes 16-08-2007 21:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avallach (Post 1606549)
No bo taka prawda, że 2/3 tych gmow siedzi na Antice czy Novie, w dupie maja inne swiaty. Lunara, Antica i Nova to swiaty oblegane przez gmow, Gm online tam jest 24/7

Na lunarze aktywny jest tylko 1 GM i tylko ze względu że jest to jego rodzimy świat i ma tam swoją postać. Więc nie wypowiadaj się o serwerach o których nie masz pojęcia.

Arcymag 16-08-2007 21:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kejmilo (Post 1606702)
Wydaje mi się, że Cipsoft lepiej by zrobił, gdyby GM byłby kimś w rodzaju Tutorów - może normalnie grać, ale ma możliwość odbierania reportów i banowania. W profilu nie było by podane, że jest GMem, bo mogło by to być przyczyną huntów itp (on zbanował mojego kumpla, to ja go huntnę). Bo z tego co wiem, to podobno GM nie jest zwykłym graczem (jest nieśmiertelny, nie walczy, nie zdobywa doświadczenia). Więc rzeczywiście, po co siedzieć na nim kilka godzin, żeby odebrać jednego nic nie znaczącego reporta...

Ale mają też mozliwość tp. Więc idzie tp 7 poziomów niżej, 40 kratek do przodu, 20 w lewo, bierze sca i tp do temple. na 20 lvl ;] 5 minut pozniej tp do czlonka ekipy ktora wlasnie zrobila PoI ;]

Kejmilo 16-08-2007 21:25

Hmm... No tak. Ale żeby była jakaś motywacja, czy nie wiem co, do bycia tym GMem, albo może po prostu skasować GMów, a ich funkcje oddać CMom, którzy dostają od Cipsoftu pieniądze.

Arcymag 16-08-2007 21:41

uP; uahshshaha :)

Ilu jest CM? ~5? każdy ma mieć na głowie ~14 światów? :)

Sozemego 16-08-2007 21:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcymag (Post 1606707)
Ale mają też mozliwość tp. Więc idzie tp 7 poziomów niżej, 40 kratek do przodu, 20 w lewo, bierze sca i tp do temple. na 20 lvl ;] 5 minut pozniej tp do czlonka ekipy ktora wlasnie zrobila PoI ;]

Gmowie nie moga sie teleportowac jak na otsie..

Arcymag 16-08-2007 21:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sozemego (Post 1606751)
Gmowie nie moga sie teleportowac jak na otsie..

Ale moga się teleportowac do gracza.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:25.