Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   Plik rec. na youtube ? [HELP] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=144646)

n@uriQo. 20-08-2007 13:41

Plik rec. na youtube ? [HELP]

Mam problem, ponieważ przytrafiła mi się sytuacja dość śmieszna, która mogę wystawić na konkurs tibia.pl. Na komputerze nie miałem innego programu do nagrywania poza TibiCAM. Praca musi być zamieszczona na youtube.com ale kiedy chciałem ja tam zamieścić to wyskoczył komunikat "Zły format pliku~"

Chciał bym was spytać co mogę zrobić, żeby plik.rec zmienić na odpowiedni format dla youtube.com.

Z góry dziekuję, i jeżeli temat był to sorry :(

Qras 20-08-2007 13:49

Poczytaj moze regulamin i tam jest pieknie napisane jakimi programami mozesz to zrobic a na youtuba wrzucisz tylko avi i wmv

n@uriQo. 20-08-2007 15:23

U.u kolego nie pomogłeś mi za bardzo :( To co ty napisałeś to tak każdy może, ja założyłem postać żeby ktoś mi powiedział co i jak, a nie .. Na tibia.pl opcja SZUKAJ nie działa najlepiej, więc nie ma co na nią liczyć.

Próbowałem uzyskać więcej informacji w necie ale mało :/ Możliwe że źle szukam. Pobrałem HyperCam 2 ale jak nagrywam i puszczam to na winamp'ie to strasznie szybko leci, jak by ktoś przewijał a nie widze opcji żeby zmniejszyc predkość.

Xzizikur 20-08-2007 17:08

To najpierw się uczy co, jak i gdzie się robi, a pózniej filmiki sie tworzy.

n@uriQo. 20-08-2007 17:52

Baj, baj krecik. Naucz sie czytać a potem sie bierz za pisanie postów ;)

Pisałem że podczas treningu przydarzyła mi się fajna historia, która mogę użyć na konkurs -.-" To że nie wiem jak zmienić format pliku nie zobowiązuje cię do głupich komentarzy X( Jeżeli w taki sposób masz pomagać ludziom to spadaj na tibia.org.pl 8o

Więc, jeszcze raz poda ktoś mi jakiś program/link do tematu "co, jak i gdzie robić" ?

Amek_PL 20-08-2007 18:58

polecam Ci program HyperCam2
nagrywa wszystko co robisz na komputerze, albo tyle ile mu pozwolisz(da sie ustawic obszar nagrywajacy) a jesli bedziesz mial problemy to mozesz sciagnac
SnagIt - tez fajny program

jak chcesz zmienic . rec w . wmv/avi

to poprostu otworz tibicam i odpal jakis filmik
a w miedzyczasie nagrywaj ten filmik hypercamem/snagitem
jesli chcesz podlozyc muzyke to musisz juz to zrobic w programie Windows Movie Maker

@Xzizikur/@Qras
ale wy pomocni.. ;]

n@uriQo. 20-08-2007 19:04

No nareszcie jakiś koleś który miał czas aby mi pomóc ;) Chłopie dzięki :p

Tyle że jest jeden problem, jak nagrywałem tym HyperCam 2 to:
- filmik który leciał na TibiCAM był w normalnej prędkości
- kiedy już nagrałem cały, to chciałem zobaczyc jak to wygląda, to tak, jakby bylo przewijanie ...

Zobacze ten snagite :evul:

Amek_PL 20-08-2007 19:14

taa.. tak wlasnie jest z tymi . wmv
ale mozesz sobie na tibicam ustawic max predkosc i potem na windows movie makerze dodatkowo uzyc "efektow wideo" - nazywa sie on "przyspieszenie 2x"

i bedzie mniej wiecej wygladalo na realne :p

np.
pzdr.

Gesior 21-08-2007 01:44

Przyspieszanie/zwalnianie wynika z bledow konkretnego kodeka do ktorego kompresujesz i niskiej wydajnosci twojego kompa. Najlepiej miec dosc szybki dysk i zgrywac bez kompesji, ale zajmuje wtedy 2GB na dysku 1 min filmu. Zgrywajac bez kompresji masz mala szanse, ze film bedzie zwolniony lub przyspieszony. W razie problemow ustaw taka sama liczbe klatek zgrywanych i wyswietlanych przez Tibie (np. 24). Potem mozesz go sobie zmontowac i skompresowac w Windows Movie Maker lub VirtualDub i juz masz maly (5-15MB/min) film w .w.m.v lub .a.v.i
Jak chcesz cos ciekawszego zmontowac lub dodac jakies lepsze efekty niz oferuje Windows Movie Maker to polecam kurs z mojego podpisu :)

nobz 21-08-2007 12:46

Br plxor

Nie ma jak to wrzucić plik .rec odrazu na youtube

n@uriQo. 21-08-2007 16:43

@up
A co to ja (za przeproszeniem) kurwa znawca ? Pytam bo nie wiem, jak bym wiedział to bym nie pytał -.-" Co za (za przeproszeniem) kurwa debil. X(

Modki:
1. Dajcie ptk. za przeklinanie
2. Zamknąć już temat bo już to zrobiłem.

@offtop
To chyba zły dzień ...

Derius 22-08-2007 20:29

Tez help xD

Yo mam problemy z Windows Movie Makrem.. zrobilem filmik na HyperCam i teraz niewiem jak dac nato muzyke help plz xD

nobz 22-08-2007 21:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez n@uriQo. (Post 1614939)
@up
A co to ja (za przeproszeniem) kurwa znawca ? Pytam bo nie wiem, jak bym wiedział to bym nie pytał -.-" Co za (za przeproszeniem) kurwa debil. X(

..............

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:34.