Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Wyłudzali pieniądze od grających w Tibię. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=144914)

Dr. Omader 22-08-2007 13:06

Wyłudzali pieniądze od grających w Tibię.

Jak informuje portal www.di.com.pl policja zatrzymała 3 gimnazjalistów z Braniewa podejrzanych o wyłudzanie pieniędzy na Allegro.

Zatrzymani oferowali na aukcjach Tibijskie pieniądze, których nigdy nie dostarczali do odbiorców. Odpowiedzą oni teraz przed Sądem Rodzinnym i Nieletnich.

Cały artykuł można przeczytać tutaj.

Oficjalną informacje o tym, można przeczytać na portalu Komendy Miejskiej Policji w Olsztynie

Niech to będzie przestroga dla wszystkich, którzy myślą, że nikt ich w internecie nie znajdzie i mogą oszukiwać ludzi. Reakcja rodziców tamtej trójki była zapewne bardzo ciekawa i nie myśl o tym jak Twoi rodzice zareagowali by po tym gdy policja zapuka do Twoich drzwi z nakazem aresztowania za oszustwa na Allegro, bądź też używanie keyloggerów do kradzieży kont graczy.

Prosimy też wszystkich graczy o uważanie co się kupuje na Allegro i czy na prawdę warto stracić prawdziwe pieniądze dla paru gp-ków. :)

Irkar 22-08-2007 13:11

Hahaha owned, wyłudzacze trzymajcie sie na bacznosci, niema zbrodni bez kary!

@do wszystkich kupujacych na allegro
niema wiekszej przyjemnosci niż zarobic sobie na swoje eq a nie kupujac pieniadze tibijskie za realna kase, jest to po

1 idiotyczne
2 nielegalne
3 niesatysfakcjonujace
4 punkt 1wszy

ja sobie nie wyobrazam zebym kiedykolwiek kupil cos virtualnego, nie rzeczywistego za realna kase...
pozdro

@edit
heh 500 post Dr.Omadera Oo
Poszukiwanie zajęło 6.66 sekund.
Satan blz

Depeszowiec92 22-08-2007 13:15

zal.pl, ludzka głupota nie zna granic, tera se w wiezieniu pokradną.. kiełbasę od współwięźniów xd
@down

mogą trafić do poprawczaka, w pewnym sensie to wiezienie :)

@ panowie z dołu
Nie doczytałem że to nastolatkowie xd Mam bystry musk :D

Feyzzy 22-08-2007 13:17

@/\
Hahahahahaha w wiezieniu, muhahahahaha omg u made me smile xD

@Topic
No i dobrze im. Zeby jescze hakerow tak lapali to juz wogle byloby swietnie.

shadow1230 22-08-2007 13:23

Przynajmniej zaczyna się coś dziać, niech tym gówniarzom dowalą grzywny to się odechce a starzy niech im neta zlikwidują najlepiej. Jak by jeszcze wzięli się za te owntibie itp i podalali grzywny to by się skończyło częściowo.

tak-nie 22-08-2007 13:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Depeszowiec92 (Post 1616417)
zal.pl, ludzka głupota nie zna granic, tera se w wiezieniu pokradną.. kiełbasę od współwięźniów xd

Lol przecież są nieletni i za takie gówno to paki lol ciekawe ile osób oszukali ;p

- Prodigy - 22-08-2007 13:30

CSI: Kryminalne Zagadki Braniewa, haha. Chciałbym zobaczyć miny ich rodziców.

-Maciek Mur- 22-08-2007 13:35

OMG, To moi znajomi byli(dokładniej to 2 ze szkoły znam). I źle napisali, że przywódcą grupy jest przemek, bo tam takiego niema lol.

Szkoda, że ich złapali :/.

http://gazetaolsztynska.wm.pl/Gimnaz...-Allegro,29185

Sir Emilio 22-08-2007 13:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez - Prodigy - (Post 1616458)
CSI: Kryminalne Zagadki Braniewa, haha. Chciałbym zobaczyć miny ich rodziców.

Napewno bylo dosc nie zadowoleni. No, coz prawdopodobnie nie byla to owntibia skoro wyciagali haslo z komputera. Co do udostepnianych plikow, z ciekawosci sam sprawdzilem, znalazlem 1 haslo do allegro... Nie dzialajace. Wiec prawdopodobnie uzywali jakiegos innego keyloggera. Wniosek? Prawdziwy haker nie da sie zlapac.

No i wszystko poszlo na policje bo posrednikiem bylo allegro, a pieniadze byly realne, nie tylko uzywanie nie legalnego oprogramowania.

Rikuri 22-08-2007 13:36

hahahah max XD! jestem z olsztyna i czuje sie teraz mistrzem xD!

Dark Sven 22-08-2007 13:38

Ta... Bartosz "Dromader" X. XxX"Matkus" X. XXX."Bosal" X. to nicki, trzech najbardziej wpływowych ludzi w polsce, którzy zostali złapani na gorącym uczynku

LinkaLBN 22-08-2007 13:39

No to nieźle xD

Głupotą jest kupowanie gp za rl kase, ale tu ameryki nie odkrylam. :p

Żal, Żenada i W ogóle :D

dobrze im tak 8o

shadow1230 22-08-2007 13:41

Dla mnie nazywanie gówniarstwa hackerami to duża obraza.

Depeszowiec92 22-08-2007 13:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez -Maciek Mur- (Post 1616464)
OMG, To moi znajomi byli(dokładniej to 2 ze szkoły znam). I źle napisali, że przywódcą grupy jest przemek, bo tam takiego niema lol.

Szkoda, że ich złapali :/.

http://gazetaolsztynska.wm.pl/Gimnaz...-Allegro,29185

przykro nam, ale dobrze że łapią takich gnojów ;)

Lexii 22-08-2007 13:46

no to sobie popatrzcie na allegro za nickiem www-tibia-rwi-pl << jakoś tak w każdym bądź razie to co chwila sprzedaje itemy o oczywiscie ich nie dostarcza juz tak z rok dobry oczywiscie ja u niego nic nie kupowałem ale co oni usuną te konto to kolo robi nowe z tym samym nickiem i dalej kradnie .. i tak juz długo w kółko moze to ci frajerzy byli .. a po drugie mam to w dupie ile zajebali kasy jak dzieci nie szanują pieniędzy to niech płaczą teraz ze ich ojebali :P

Irkar 22-08-2007 13:48

Cytuj:

Szkoda, że ich złapali :/
Szkoda!?!? zal mi cie.
zasluzyli to ich zlapali i niech poniosa za to kare, bo za zbrodnie sie placi
ciekawe jak bys ty sie czul jakby ciebie ktos oszukal

PijmlekoBedzieszWielki 22-08-2007 13:51

Eeee co za nooby żal.pl takich ludzi ciekawe ile rodzice zaplacą iueheuhe

Cytuj:

bo za zbrodnie sie placi
Zabili kogoś? o.O

Cytuj:

To z kiełbasą mię zagięło:D

$eCuR 22-08-2007 13:54

Dobrze im tak. Każdy musi ponieść konsekwencje. Może to ich nauczy rozumu.

Pozdrawiam.

--Cienius-- 22-08-2007 13:54

bedzie przestroga dla kradnacych gowniarzy zycze im zaklad poprawczy do 18 roku zycia

Polinik 22-08-2007 13:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Irkar (Post 1616412)
@do wszystkich kupujacych na allegro
niema wiekszej przyjemnosci niż zarobic sobie na swoje eq a nie kupujac pieniadze tibijskie za realna kase,

A spałeś kiedyś obejmując dziewczynę? :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:41.