Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Ktore Miasto Powinien Wybrac Sorcerer ?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1450)

Xena 03-11-2003 23:49

Ktore Miasto Powinien Wybrac Sorcerer ??

Wiec tak jak w temacie. Mam zamiar byc sorcererka ale nie wiem do ktorego miasta najlepiej sie udac. Gdzie najlatwiej i najwiecej zarobic (i kasy i expo). Prosze o wypowiedzi szczegolnie doswiadczonych graczy (TO nie znaczy ze niedoswiadczenie maja sie nie odzywac) ^^

Magus 04-11-2003 00:42

Polecam Carlin lub Venore - bliskie expowiska, sporo rodaków. Odradzam Thais ('stolica PK') i Ab'Dendriel (niemożnośc kupna czarow dla sorca).
Podsumowujac, na Twoim miejscu wybrałbym Carlin.

Radello 04-11-2003 02:20

idz do Venore bedziesz mial blisko roty

Xena 04-11-2003 06:53

Narazie 1 pkt dla Carlin i 1 dla Venore. Prosze o wypowiedzi wiecej osob bo nie moge sie zdecydowac ... ^^

Xena 04-11-2003 06:55

A powiedzmy ze bede Druidem. Czy dla Druida dobre sa te same miasta co dla sorca ? W koncu to tez postac czarujaca ?? I jeszcze 1. Gdzie w ktorym miescie polowac ?

Desperat 04-11-2003 10:50

Jak druid to carlin i ab'denriel...tylko ze do expowiska troche daleko np: do kopaln :(

Magus 04-11-2003 13:34

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Desperat
Jak druid to carlin i ab'denriel...tylko ze do expowiska troche daleko np: do kopaln :(
Kopalnie to nie jedyne expowiska w tym rejonie, bardzo blisko jest na przyklad na folde (roty, minosy, frosttrole, troche orkow) i na Motls (poczatkowe poziomy: trole, roty, wolfy).

P.S. - Jeśli wybierzesz profesje druida gorąco polecam Ab'Dendriel.

Forus 04-11-2003 14:46

najlepiej wybrac miasto venore albo carlin i przejsc do AB

Duriel 04-11-2003 14:58

Ja osobiście polecałbym Ab'Dendriel strasznei duzo tma ziomali....wrpawdzie nei ma mage guild ale do Carlin eidaleko

julita 04-11-2003 15:23

Ja osobiście zachęcam do osiedlenia się w Ab(najpierw idziesz do Carlin, a stamtąd idziesz do Ab bo inaczej sie nie da). W carlin jest mnóstwo pk, więc tam odradzam. Dla mnie AB jest number 1.Sama w nim mieszkam i jestem bardzo zadowolona. Masz blisko trolle, do kopalń kawałeczek i nie ma dużo pk. Zdarza się, ale dość rzadko.To prawda, że żeby kupić czary musisz iść do Carlin, lecz to naprawdę jest blisko i mozesz wybijać króliki i deery żeby sobie jedzonka nazbierać. Przyjemne z pożytecznym :D Każdy ma swoje zdanie , a ja uważam, że Ab rządzi!!!!!!!!!!!!(przynajmniej tak jest na lunarze 8) )

Pozdrówka for all!

Xena 04-11-2003 18:33

Chyba wybiore Carlin i udam sie do Ab ale pytanie ... czy znajde tam przyjaciol ?? :P

SC_R 04-11-2003 20:15

Mi sie podoba ab (ja sorc) a co do czaroow to i tak 1 na tydzien sie kupuje czar i tak coraz zadziej(tylko sie do carlin przejsc wystarczy) a przynajmiej w ab wiecej polakoof jest (przynajmiej ja tak sadze)

Miscoo 04-11-2003 22:05

Ab Rulezzz... Grałęm palkiem w carlin i mniePKowali ciągle a w AB jest spokojnie nie ma tam PKerów prawie jedynie w podziemiach i pzoa maistem siedlisko Polaków :D Możesz spokojnie agdać tylko po polsku a i tak wszyscy cię zrozumieją a tak jak wyżej pisza do carlin bliziutko :) Więc z czarami no problem a trole w podziemiach dają 2x więcej kasy i reszty chajsu niż ich krewni z okolic Carlin, z AB blisko do cyców, ghuli itp. :D:D:D

Baske 05-11-2003 13:29

Ja radze iść do AB bo tam są trole pod nosem.Ja wiem
tam gdzie można tam wszystko kupić.Moge pomuc.

UwE_007 05-11-2003 15:06

najlepiej to wlasnie venore bo tam masz i trolle i rotwormy pod nosem i jest tam extra zawsze extra atmosfera :]

julita 05-11-2003 16:13

Podjęłaś słuszną decyzję. :))
W Ab nie ma jak wczesniej wspomnialam pk i jest tam naprawdę bardzo dużo Polaków, więc zawsze będziesz miała do kogo zagadać. Powodzenia, będziesz miała spox. :D

Bimber 05-11-2003 17:46

kazo tez jest fajne biorac pod uwage ze nie ma tam (prawie) pk i mozesz tam kupic czary dla sorca, a do jaskini masz ze 100 m :P w ktorej sa dwarfy i rotwormy a nizej soldiery i guardy

UwE_007 05-11-2003 17:50

no ale co jak co to wlasnie venore jest najlepsze dla wszystkich profesji

Bimber 05-11-2003 18:01

ja zawsze nie lubilem venore w ktorym pk mnie gnebilo codziennie X( , gdy krzyknelem "pk !" to oni krzyczeli "thief" i zawsze pomoc przychodzila dla pk nie dla mnie.... X(

Magus 05-11-2003 22:45

Jeszcze jedno.
To ze AB'Dendriel jest "typowo polskie" ma rowniez swoje wady. Przykładowo ja napiszę "SELL BP OF SD & P-SET/sprzedam to i owo", a za chwile zostaję zaspamowany wiadomościami typu: "Ja polak - daj mi p-set za darmo", "sprzedaj ziomkowi SDki za 1/5 ceny", "ściga mnie cała gildia bo zabiłem im spidera podczas traningu, help me plx".

Wniosek nasuwa się sam...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:00.