![]() |
Zagadki na intelgencje
Witam : ) .. mam do was pytanie :P .. czy znacie może jakieś fajne zagadki na inteligencje ? .. np.
karzesz dla kogoś mówić ciągle "rzydelec" .. i w pewnym momencie pytasz sie go czym jesz żupę? " .. jeżeli sie nie kapnie powie widelec xD .. :P Z takim czyms fajnie sie brecha z kolegów :P Nie widzialem na forum takiego tematu xD |
Cytuj:
No to skoro to jest inteligencja, no to znam: Czym się różni żaba od zwłaszcza? Żaba jest zielona a zwłaszcza na pysku Czym się różni gołąb od zwłaszcza? Gołąb siada na oknie, a zwłaszcza na parapecie Czym się różni wróbelek? Że ma jedna nóżke bardziej Oraz pytania: Biorąc pod uwagę, że 4 letni kot, ma w kłebie 24 cm, i waży 24 kg, oblicz ile waży kilogram kota. Albo rozdziel przecinkami "mypenisinyourcoffe" |
To, co przedstawiłeś na pewno nie jest zagadką na inteligencje. W google tego dużo jest.
http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,52340,1716330.html Test na inteligencje. |
W szkole jest 8 sprzataczek i 1236 dzieci , ile lat ma dyrektor?
|
Albo to: jest 6 krasnali, 5 słoików z ogórkami i 5 szklanek mleka. Czego nie dostanie szósty krasnal?
|
Nie pamiętam już linku do strony,ale było takie coś (Ponoć jak chciałeś dostać prace w Japoni to dalawi ci to zadanie i sprawdzali twój poziom IQ):
Jest Policjant,więzień.Matka i 2 córki.Ojciec i 2 synów. Są po 1 stronie rzeki,muszą wszyscy sie przedostać na drugą tratwą,Ale ;] : Trawa mieści tylko 2 osoby,Policjant nie może sam zostawić więznia z resztą rodziny,Matka nie może zostawić córek z ojcem ani z więzniem,Ojciec nie może sam zostawić synów z Matka ani z więzniem,Tratwa mogą pływać tylko : Policjant,Matka,Ojciec Ja się męczyłem nad tym około 30min. ;p @Down Ehh TY! |
Cytuj:
@topic Jakiś tam pasterz czy kij go wie ma przeprowadzić przez rzekę Owcę, Wilka i Kapustę. Do łódeczki może zabrać tylko jedno z nich. Musi uważać bo gdy zostawic Owcę i Kapustę, Owca ją zje. Gdy zostawi Wilka z Owcą, Wilk zje ją. Ot, prostsza wersja tego co podał Vansider ;) |
Cytuj:
Ok to teraz moja kolej: 1. Jakiego koloru jest czerwony maluch? 2. musisz kupic glosniki masz do wyboru 2 sklepy. W 1 sklepie te same glosniki, ktore chcesz kupic sa o 20 zl drozsze niz w 2 sklepie. Jaki sklep wybierzesz jezeli drozsze po roku sprzedasz kuplowi o 15zl drozej niz te tansze??? |
Cytuj:
A na moją zagadke z kotem nikt nie odpowiada? Cytuj:
|
kilogram xD
|
Cytuj:
|
A co jest cięższe: Kilogram siana czy kilogram żelaza?
Str4t0s Rispekt ; > |
@up
2 kilogramy sloniny. Na ilu nogach chodzisz po zapalki do biedronki? Mozesz sie pomyslic o 3. @down Gratuluje wygrales. ;p Wygrales nagrode pocieszenia czyli zestaw ogrodniczy do szukania kasztanow na pustyni. |
Cytuj:
|
2@up
Odp. NIkt nie chodzi do biedronki ! |
Ad. biedronki:
Pół Polski kupuje w biedronce. Jest to ta większa czy ta mniejsza połowa? |
Cytuj:
|
Polecam idiot test 4.
|
http://www.teksty.jeja.pl/nowe,4,tes...eligencje.html
Coś dla inteligentniejszych: Do pokoju wchodzi 2 ojców i 2 synów. W pokoju na stole leży 12 zł. Wszyscy podzielili się równo po 4 zł, czy jest to możliwe? |
Możliwe, ponieważ do pokoju wszedł syn, jego ojciec i dziadek więc 12/3=4 :)
Jeszcze nikt nie rozwiązał mojej zagadki :D |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:03. |