Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Okradziony "Tibijczyk" (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=145774)

King Mati 29-08-2007 08:48

Okradziony "Tibijczyk"

" Gra "Tibia" doprowadziła 20-letniego gracza do takiego stanu, że był gotów zgłośić Policjii doniesienie na innego - 14-letniego gracza Tibii, który rzekomo skradł mu ekwipunek z jego wirtualnej postaci."

http://www.milanos.pl/mp3.php?cat=9&id=9107

Moje zdanie jest takie ze gdybym miał numer tel do gościa który mnie hakna to inaczej bym z nim rozmawiał :)

Uther92 29-08-2007 09:05

Ja bym to zgłosił dostawcy internetu tego 14 latka bo script kiddie trza tępić...
Najbardziej mnie rozwaliło to z "nielegalnym numerem" xD
@Edit
Ten gość jest z Guardiii...hehe xD

-Liutik- 29-08-2007 09:11

Święta racja...
Koleś ma racje, a mama to dziecko jeszcze broni...

Flamon 29-08-2007 09:19

Ona myśli że to jest gra tylko dzieci :D

Przecież ludzie zostają zchackowani tylko przez siebie... Ale mogę go trochę poprzeć i pogratulować że miał odwagę dzwonić do takiego małego frajerka i żądać zwrotu przedmiotów na dodatek przed mamą :D

King Mati 29-08-2007 09:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Flamon (Post 1628613)
A potem żąda zwrotu przez telefonik !

Ale z tego co słychać to mu to wyszło :D bo kolo sam powiedzial ze mu to odda 8o

lord orzech 29-08-2007 10:06

@up
Mogl powiedziec ale tego nie zrobic.

@Topic:

"A skad Pan ma nasz numer?" :D

Alanus Lutinum 29-08-2007 10:44

No cóż, koleś w pewnym stopniu miał rację, bo go okradli elektronicznie, a tio już hakerstwo więc nawet jakby ukradli mu konto w banku to też mógłby zadzwonić do nich i grozić im policją.

btw.Sozemego? i co twój post wporwadził do tematu? Bezsensowny spam i nabijanie postów.

--Cienius-- 29-08-2007 11:21

bylo ale mozna posluchac znowu :D

Ps nie kupujcie nic od ranestfena na guardii (strszny zyd) np sov po 1.3kk to ten 2.2kk i nie spusci nic ;o. I wogole zawyza ceny jak pervalidus czy sucurs :P

zoliax 29-08-2007 11:26

Roflmao... tu tu, ru, ru, ru! Roflmao~!

Dawaj, Rafał, dawaj! Dzieciak znajdzie w gógle jakiś program i myśli, że jest kozak. ;>

Donas 29-08-2007 11:29

Było, ale imo ma rację. Była też druga rozmowa (a może to ta sama, nie wiem, wysłuchałem tylko początek i wyłączyłem), gdzie rozmawiał z ojcem, ten okazał się w porządku, potępił zachowanie synalka.

Green.Ninja 29-08-2007 13:58

Żal mi rafała płonkowskiego ;)
ja bym sie nie przyznał ;p

Arcymag 29-08-2007 15:50

@Donas, a masz ten link jeszcze, do tej drugiej rozmowy? :D

@topic: Gz dla tego kolesia, jestem zajebiście ciekawy czy ta rozmowa przyniosła skutek i czy odzyskał itemy.

Btw. Ciekawe czy wiedzieli, ze nagrywa rozmowe...

Viltherius 29-08-2007 16:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcymag (Post 1629127)
@Donas, a masz ten link jeszcze, do tej drugiej rozmowy? :D

@topic: Gz dla tego kolesia, jestem zajebiście ciekawy czy ta rozmowa przyniosła skutek i czy odzyskał itemy.

Btw. Ciekawe czy wiedzieli, ze nagrywa rozmowe...

Jakie te nagrywanie popularne teraz :evul:

@Zresztą niech sie koleś cieszy że ten "okradziony" ma tylko jego nr tel. a nie adres domowy, choć jeżeli ma już tel to nie trudno o adres o ile nie jest nr zastrzeżony xD. A tak swoja drogą Gz dla Rafała, ja bym nie wiem co wybrał odzyskać itemy czy być zmuszonym do rozmowy z tak kumatą mamuśką:D

Tompior 29-08-2007 19:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Donas (Post 1628746)
Było, ale imo ma rację. Była też druga rozmowa (a może to ta sama, nie wiem, wysłuchałem tylko początek i wyłączyłem), gdzie rozmawiał z ojcem, ten okazał się w porządku, potępił zachowanie synalka.

Masz linka do drugiej rozmowy?:>

Uci3kini3r 29-08-2007 19:21

Nie dziwie się mu. I tak rozmawiał bardzo kulturalnie.

A ta ma matka to jakaś idiota. Koleś kulturalnie mówi jej, ze jej dziecko okradło go w grze, a ta jemu piepszy ze jej syneczek, tylko gra w tą gre, nic wiecej, tylko gra ^^

A najlepsze jest koniec ^^ ona zaczyna mu wmawiać ze "nielegalnie" zdobył jej numer <lol2> ^^

Kimo36 29-08-2007 19:22

14 letni noob który zanlazł keyloga i sie zabawił >,,>

"w takie gry to prosze pana sie nie gra" xD

20 latek rox~~

King Mati 29-08-2007 21:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Uci3kini3r (Post 1629476)
A najlepsze jest koniec ^^ ona zaczyna mu wmawiać ze "nielegalnie" zdobył jej numer <lol2> ^^

Też mnie to rozbawiło babka pewnie zaczynała sie stresować ze to jakaś "mafia" tibi czy coś :D:D:D

Sozemego 29-08-2007 22:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum (Post 1628688)
No cóż, koleś w pewnym stopniu miał rację, bo go okradli elektronicznie, a tio już hakerstwo więc nawet jakby ukradli mu konto w banku to też mógłby zadzwonić do nich i grozić im policją.

btw.Sozemego? i co twój post wporwadził do tematu? Bezsensowny spam i nabijanie postów.

Nabijanie postow? A licznik to gdzie sie podzial?
"Rotfl" to moj komentarz na temat tego nagrania, nie widze w tym ani krztyny spamu.

Imm0rtal 29-08-2007 22:53

świetne! xD, ten 20-latek ma gadane, chociaż się trochę pogubił z tym legalnym sprzedawaniem charów na allegro i o tym, skąd miał numer, 1200zł na drodze nie leży, gówniarz to złodziej, a takich trzeba tępić.

Dark Sven 29-08-2007 23:08

Ta... na pewno wkręta jak słynne "w pani domu jest bomba" i wszystko było ukartowane.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:41.