Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Świat na Pacc (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=145848)

urlich0 29-08-2007 20:15

Świat na Pacc

Nigdy jeszcze nie mialem pacca, a swiat dla pacc jest BARDZO rozlegdy. Jak mozna sie polapac co i jak? Wogole co wg was najlepiej zrobic od momentu uzyskania pacca?

Mam zamiar se go kupic, ale czuje ze stalbym sie nagle zagubiony w jego olbrzymiej przestrzeni :D.

Bylbym wdzieczny gdyby jakis 'mily ktos' przyblizyl troche paccowy teren z wlasnymi wrazeniami (bo resp mapy znam). Najlepiej gdyby go przyblizyl z perspektywy 20-25lvl pallka.

@down

Dlaczego :), nauczycielka polskiego w gimnazjum uczyla nas, ze w takiej sytuacji powinno sie używać formy skróconej, czyli w tym wypadku 'se', no ale nie o lekcje polskiego tu chodzi :).

Btw. Dzieki za odpowiedz, na czym powinienem tam expic i czy exp szybko leci?

Avallach 29-08-2007 20:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez urlich0 (Post 1629576)
Nigdy jeszcze nie mialem pacca, a swiat dla pacc jest BARDZO rozlegdy. Jak mozna sie polapac co i jak? Wogole co wg was najlepiej zrobic od momentu uzyskania pacca?

Mam zamiar se go kupic, ale czuje ze stalbym sie nagle zagubiony w jego olbrzymiej przestrzeni :D.

Bylbym wdzieczny gdyby jakis 'mily ktos' przyblizyl troche paccowy teren z wlasnymi wrazeniami (bo resp mapy znam). Najlepiej gdyby go przyblizyl z perspektywy 20-25lvl pallka.

rozbroiles mnie tym.

twoim pierwszym miastem bedzie Ankrahmun tam do 50 siedzisz spokojnie najpierw tomby potem dragi ;] to nie jest tak wiele

Arcymag 29-08-2007 20:44

hail nauczycielki polskiego xd

przybliżyć... tak jak kolego up mówił: Ankh to głównie tomby i dragi jak dla Ciebie. Darashia z obs knife to jedno z najlepszych miejsc do zarabiania.
Piraci, to podobno wyśmienity exp, jak i kasa. Tiquanda- hunty na Hydrach i dworce jeśli tomby Ci się nudzą. Możesz tez próbować barby na Svar i takie inne. Polecam wbić 30 lvl zrobić postmana, posiedzieć 2-3 dni na mino piramid i przez dłuuuugi czas nie przejmowac się kasa. Expić i expic ;) [no i hunty ze znajomymi, bo sam exp jest strasznie nudny ;D]

Btw. no i expisz do nawet 40 lvl na Tombach. Penisula tomb -2 z royal spearami, to ok 20-25k/h i ok 3k w kasie+brown/yellow szmatka/lr/perelki/kamyczki na ok 2h. Mozesz też siedzieć na -1 i lootowac viking helmety, a przy 10 bp sprzedać, ale chyba lepiej iśc na mino piramid jeśli potrzebujesz kasy.

PS: jeśli masz bohy to expisz jakies 2-3k expa więcej pna tombie]
PS2: na dragach jakies 40k/h mozliwe waste [lub depo w p legach xD]

Erhion 29-08-2007 20:45

Cytuj:

Dlaczego , nauczycielka polskiego w gimnazjum uczyla nas, ze w takiej sytuacji powinno sie używać formy skróconej, czyli w tym wypadku 'se', no ale nie o lekcje polskiego tu chodzi .
Nauczycielka od POLSKIEGO uczyła was używania formy "se"??????8o Ja bym zmienił szkołę albo nauczyciela do polskiego.

urlich0 29-08-2007 20:50

nie se, ale formy skróconej :), zreszta mniejsza z tym, nie takie bylo zalozenie tematu, a to ze napisalem se 'se' zamiast 'sobie' nie powinny byc powodem tak gorliwej dyskusji :).

--Cienius-- 29-08-2007 21:02

1 facc-99 % nabs
pacc 90% normalni ludzie

tak wiec mala szansa ze ktos podpierdoli lb itd
Wogole jest szpan jak idziesz przez carlin z paccem to kazdy pisze "hi pl? br? " plx daj cos plx " mistrzu

Rybzor 29-08-2007 21:21

Cytuj:

Wykupić promocję, a następnie przejrzeć dziesiątki poradników/manualów dot. terenów przeznaczonych dla premium.
Cytuj:

j/w, wszystkie poradniki Ci to przybliżą.

urlich0 29-08-2007 21:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 1629654)
1 facc-99 % nabs
pacc 90% normalni ludzie

tak wiec mala szansa ze ktos podpierdoli lb itd
Wogole jest szpan jak idziesz przez carlin z paccem to kazdy pisze "hi pl? br? " plx daj cos plx " mistrzu

To jest chyba rzecz do ktorej bedzie sie najciezej przyzwyczaic :D. Aczkolwiek to mile ze sa jeszcze tacy ludzie :). Szkoda ze tylko na pacc mozna odczuc taka przyjemnosc.

Arack 29-08-2007 21:49

ziomus dasz rade pacc to zajebista rzecz a jakby co to dobrze jak oglodniesz troche fiulmików tibicam o terenach dla pacc^^

urlich0 30-08-2007 08:56

Biorac pod uwage, ze nie jestem zbyt bogaty co lepiej kupic? Bohy czy promocje? (W mojej sytuacji finansowej narazie zakup jednego wyklucza drugie).

Narazie tak jak mi radzicie mam zamiar udac sie na ta piekna pustynie :). Jednak zastanawiam sie jaki + daja bohy na pustyni i czy jest to wogole zauwazalne...

Podsumowujac co bardziej sie oplaca w mojej sytuacji?

OjciecChrzestny 30-08-2007 09:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez urlich0 (Post 1630366)
Biorac pod uwage, ze nie jestem zbyt bogaty co lepiej kupic? Bohy czy promocje? (W mojej sytuacji finansowej narazie zakup jednego wyklucza drugie).

Narazie tak jak mi radzicie mam zamiar udac sie na ta piekna pustynie :). Jednak zastanawiam sie jaki + daja bohy na pustyni i czy jest to wogole zauwazalne...

Podsumowujac co bardziej sie oplaca w mojej sytuacji?

Se kup promocje bo na pustyni boszki s[b]ą[/B] malo zauważalne. na promocji szybko nabijesz mlvl, bedzie z ciebie wiekszy kozak bo royal :D <lol> no i ogolnie to se poczytaj :)

--Cienius-- 30-08-2007 10:37

Na npvp nie ma na pacc czegos takiego ze ktos bedzie ci bil twoje zolwie itd ale inni gracze oczekuja tego szacunku takze do nich

Erhion 30-08-2007 10:38

Up:

Ciekawe gdzie tak jest. :P

urlich0 30-08-2007 14:44

To jak jest w koncu na Paccu na non-pvp? Widac znaczna roznice miedzy facc? Chodzi o roznice w noobach bijacych potworki zabierajacych lb itp.

Czy jednak racja swiatu non-pvp czyni noobkow 'bezkarnymi' i jest tak jak na facc?

urlich0 01-09-2007 23:58

Przepraszam za post pod postem, ale edycja tematu z 2 storny nie ma sensu, poniewaz i tak juz nikt go nie doczyta :).

Chcialem spytac ile takim slabym palladynkiem (20lvl ~50dista) - non-pvp, ciezko skillowac, mozna zarobic w najlepszej miejscowce do tego przeznaczonej na pacc area na godzine?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:14.