![]() |
Kolejne zmiany w maturze
za wp.pl:
Ukryty tekst:
Co taka zmiana oznacza? Wg mnie spadek zdawalnosci jak do tej pory najprostszej matury do okolo 20%... Powszechnie wiadomo ze wiekszosc lektur nie czyta, a nawet jezeli sie je czyta to nie da sie zapamietac ich szczegolowo, zwlaszcza przy takiej ich ilosci. Jezeli pomysl przejdzie to ja bardzo wspolczuje kolejnym rocznikom i jednoczesnie ciesze sie ze przyszlo mi zdawac za "panowania" Giertycha... ;) |
i tak tego nie wprowadza, Legutko imo nie zaryzykuje sytuacji, jaka mial na poczatku swojego "panowania" Giertych, czyli protesty, marsze, otwarta krytyka zarowno przez uczniow, jak i nauczycieli. Az tak glupi chyba nie jest, zeby powtarzac bledy swojego poprzednika.
|
Pare lat życia nadzieją, że nie spierdolą tego do reszty ^^'
|
Cytuj:
|
Na szczescie te zmiany mnie juz nie bede dotyczyc. Maturka juz w maju, ale juz zmienic co do mojego rocznika nie moga ;)
|
Za to ja perfekcyjnie zdążę na maturę z matmy... Ech, życie...
|
Haha, czasami ciesze sie, ze 3 klase zaczynam juz za 3 dni :D Mi to wsio rybka :P
|
Ci ministrowie to idioci. Nie sam spróbuje zdać taką maturę ze znajomości lektur. Założę się 90% ludzi w polskim rządzie nie osiągnęłoby nawet 10%.
Coraz bardziej kaleczą tą naszą kochaną młodzież, czuje sie kaleką. Na szczęście idę teraz do technikum i mundurki mi kolo dupy tuż tuż przeleciały. Uff co za szczęście. Romkowi temu co jest teraz (nie pamiętam nazwiska gnoja) mówimy NIE!!! |
"Módlmy się do Ojca Niebieskiego ... o zmianę rządu ..." - ale czy to coś da ?
|
Co do lektur....
Sam były minister w rozmowie z Moniką Olejnik nie wiedział kto napisał "Naszą szkapę" http://youtube.com/watch?v=Y-Ky4LtqphE pamiętam,że sikałam ze śmiechu to słuchając...... Co prawda maturę dawno mam za sobą (jeszcze starą) tak więc nie mam pojęcia co do obecnych kryteriów. Lecz nawet za moich czasów z lekturami było ciężko. Czytało się tylko te które były konieczne, lub te które miały ciekawy opis w opracowaniach. Każdego co innego interesuje, inni odnajdą się w epoce renesansu inni romantyzmu itp. Wymagać wiedzy ze wszystkiego też nie można. Ciekawie by było gdyby przed wprowadzeniem nowych zasad sam minister edukacji "zdawał" by na próbę;) Co do mundurków to jestem ZA. Wiecie jak można powymyślać i ozdobić standardowy mundurek? (patrz USA). |
Dobrze, ze mam to za soba, bo bedac w liceum nie przeczytalem zadnej lektury o_O
|
A dla mnie matura z j.Polskiego nie ma sprawdzać to czy ktoś przeczytał lekturę czy nie ale ma sprawdzać czy ktoś umie pisać i posługiwać się tym językiem jak należy...
|
mogą mnie cmoknąć,maty nie będę miał niczego nowego też nie wypada zdać i się cieszyć że to już 3 kl:D
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:16. |