Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   [PORADNIK] Gdzie skillować/expić na niskim lvl/skillach ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=146239)

Street07 01-09-2007 12:33

[PORADNIK] Gdzie skillować/expić na niskim lvl/skillach !

Witam ;) Coraz więcej widze tematów "Gdzie skillować/expić na 15 lvl skille 40/40".

Więc postanowiłem zrobić mały poradnik gdzie skillować i expić niedaleko Venore.

Powody czemu opłaca się tam iść:

1) Skillowanie- Przy skillowaniu które opisze niżej jest kilka powodów atrakcyjnego skillowania. Food,Kasa,Mace,Sword (Które można sprzedać w Veno), Exp za każdego rota (40xp) a największym plusem tego jest to że nie musisz się męczyć o lurowanie potworków bo one same do ciebie przychodzą :p niżej zamieszcze zdjęcie jak się ustawić itp. lecz nie jest to jedyne miejsce w którym można tak efektywnie skillować jest ich bodajże 5-6 w tamtym cave więc nie ma się co obawiać że nie starczy miejsca dla ciebie :baby:

2) Expienie- Polecam zboczyć z kursu na zieloną linie, jest tam b.dobry exp dla niskich lvl. Występują tam: B.Duże respy Rotów,Carion Wormów, 5 Slime bodajże, Cenpediete itp. Myśle że spokojnie można tam expić do 20 lvl a jeżeli będziesz miał farta i będziesz sam na cały cave to 100 lvl stoji do ciebie otworem :baby: Pamiętaj zbieraj jak najwięcej kasy, mace, sword itp wszystko co da się sprzedać jeżeli skończy ci się cap to rób bag looty a w przypadku jeżeli boisz się o swój loot to zanoś do dp lub włącz mc drugiego chara i poprostu nim donoś loot do dp :]

PAMIĘTAJ ZAWSZE MIEJ ZE SOBĄ: ROPE,SHOVEL,MACHETE, (2 PARCELE LUB KWIATKI W PRZYPADKU SKILLOWANIA) W INNYM RAZIE SIĘ TAM NIE DOSTANIESZ :evul:

Zamieszcze tutaj 2 fotki z dojściem w tym jedna jak się ustawić (ustaw się tak jak ten ziomek w niebieskim ubranku) :
http://img53.imageshack.us/img53/851/rotyxa7.jpg
http://img211.imageshack.us/img211/5407/roty1pe1.jpg

Podążaj za Czerwoną linią żeby dojść do miejsca skillowania, Zielona Linia wskazuje miejsce w którym możesz sobie dobrze poexpić a czarna to tak dla informacji (Elf Fortes) :p

Mam nadzieję że się podoba :] Prosze o wyrozumiałość ponieważ jest to mój 1 poradnik :p Jeżeli o czymś zapomniałem to dam Edita :]

P.S Sorry za błędy ortograficzne !

Pozdro !

The Shodow 01-09-2007 13:31

Ladnie, ale dopatrzylem sie kilku bledów :p

EDIT:
np napisales, ze czerwona linia to Shadowthron (Elf Fortress) a to jest czarna ....

Street07 01-09-2007 13:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez The Shodow (Post 1634407)
Ladnie, ale dopatrzylem sie kilku bledów :p

EDIT:
np napisales, ze czerwona linia to Shadowthron (Elf Fortress) a to jest czarna ....

Napisałem że czarna jest tylko wskazówką.... ona się nie tyczy tego poradnika jest to tylko ciekawostka...

Stolec 01-09-2007 13:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Street07 (Post 1634322)
" ...

Pamiętaj zbieraj jak najwięcej kasy, mace, sword itp wszystko co da się sprzedać jeżeli skończy ci się cap to rób bag looty a w przypadku jeżeli boisz się o swój loot to zanoś do dp lub włącz mc drugiego chara i poprostu nim donoś loot do dp :]

...

P.S Sorry za błędy ortograficzne !

..."

Widze że promujesz nielegalne tricki~ N/C

Poradnik powinienest napisać w dziale propozycji na poradniki.

Jak już coś piszesz np. Poradnik/Artykuł to staraj sie aby miał jak najmniej błędów ortograficznych.

Właśnie widać na twojich screenach że potworki aż same do ciebie przychodzą, spawn jest mały a tam jeszcze dwóch innych knightów skilluje.

Chciałeś zrobić coś fajnego ale troche mało się starałeś. Mogłeś bardziej przemyślec co chcesz napisać.

The Shodow 01-09-2007 13:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Street07 (Post 1634438)
Napisałem że czarna jest tylko wskazówką.... ona się nie tyczy tego poradnika jest to tylko ciekawostka...

Napisales, ze czerwona jest tylko wskazowka, nie czarna, przeczytaj co napisales:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Street07
Podążaj za Czerwoną linią żeby dojść do miejsca skillowania, Zielona Linia wskazuje miejsce w którym możesz sobie dobrze poexpić a czerwona to tak dla informacji (Elf Fortes)

Street07 01-09-2007 15:22

@Stolec

Stolec -> Widze że promujesz nielegalne tricki~ N/C

Ja -> Nie promuje nic takiego, lecz większość ma mc (nie mówie że ja) więc poprostu tak powiedziałem równie dobrze może być to kolega.

Stolec -> Poradnik powinienest napisać w dziale propozycji na poradniki.

Jak już coś piszesz np. Poradnik/Artykuł to staraj sie aby miał jak najmniej błędów ortograficznych.

Ja -> Jeżeli już mi zwracasz uwage że robie błędy ortograficzne a sam je robisz to po co to wogule piszesz?

Stolec -> Właśnie widać na twojich screenach że potworki aż same do ciebie przychodzą, spawn jest mały a tam jeszcze dwóch innych knightów skilluje.

Ja -> Rotwormy dochodzą z dołu a kwiatek stoji poto żeby 3 roty nas nie atakowały ! Morał ? Jeżeli nie byłeś tam i się nie znasz TO SIĘ NIE ODZYWAJ !!

Bernik 01-09-2007 15:46

a mi sie ten poradnik podoba i kropka (brawo!)

Street07 01-09-2007 15:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bernik (Post 1634639)
a mi sie ten poradnik podoba i kropka (brawo!)

Chociaż jeden nie ma zastrzeżeń... Dzięki !

Bernik 01-09-2007 15:58

nie moge miec to swietny poradnik ,tylko ze ja juz nie jestem knightem...

Vil 01-09-2007 16:30

duzo za malo zeby nazwac to poradnikiem.

Street07 01-09-2007 16:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1634712)
duzo za malo zeby nazwac to poradnikiem.

Heh jak pisałem jest to poradnik dla low lvl którzy cały czas piszą gdzie skillować expić... Ponieważ w Venore mieszka dużo takich low lvl to napisałem to co napisałem. Można powiedzieć że jest to przymiarka do napisania lepszego poradnika jak pisałem jest to mój pierwszy poradnik.:baby:

Drexado 01-09-2007 16:58

Mógłbyś trochę więcej miejsc opisać, oczywiście jeśli znasz, bo jak nie to niema po co robić takiego poradnika. Jeśli to twój pierwszy poradnik to całkiem ładnie zrobiony, mi się podoba ;)

Vlad Dracula 01-09-2007 17:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Street07 (Post 1634601)
@Stolec
Stolec -> Poradnik powinienest napisać w dziale propozycji na poradniki.

Ja -> Jeżeli już mi zwracasz uwage że robie błędy ortograficzne a sam je robisz to po co to wogule piszesz?

TO nie jest błąd otrograficzny tylko językowy.
A co do poradnika to jest zbyt krótki,mało estetyczny,mało wyjaśnień i bym mógł jeszcze dużo tu wymieniać.

Street07 01-09-2007 17:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drexado (Post 1634762)
Mógłbyś trochę więcej miejsc opisać, oczywiście jeśli znasz, bo jak nie to niema po co robić takiego poradnika. Jeśli to twój pierwszy poradnik to całkiem ładnie zrobiony, mi się podoba ;)

Oczywiście że znam więcej miejsc.. podałem to najprostsze do wyjaśnienia.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vlad Dracula (Post 1634770)
TO nie jest błąd otrograficzny tylko językowy.
A co do poradnika to jest zbyt krótki,mało estetyczny,mało wyjaśnień i bym mógł jeszcze dużo tu wymieniać.

Polonistą ani Kujonem nie jestem. (Słownik mam ale nie korzystam :p)
A co do poradnika to mnie troche wkurzyłeś. Co miałem więcej napisać o tym miejscu możesz mi powiedzieć ? w jakim sensie mało estetyczny ? mało wyjaśnień ? HaHaHa a czego ja tu nie wyjaśniłem dotyczącego tego miejsca ?X(

Dwarfik 01-09-2007 17:25

Ładny poradnik,przejrzyste ,,dojścia'' do expowisk.10/10
Dam sobie rade na Ef 15 Knightem Skille 49/46,3mlvl?:cup:

Street07 01-09-2007 17:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwarfik (Post 1634808)
Ładny poradnik,przejrzyste ,,dojścia'' do expowisk.10/10
Dam sobie rade na Ef 15 Knightem Skille 49/46,3mlvl?:cup:

Dzięki, raczej nie ;) chodź mógłbyś iść rekreacyjnie zobaczyć na elf scout ale na arcanista już raczej bym nie radził. Żeby expić na elfach bez waste 30 lvl skille 70/70 ? Jakoś tak :) Pozdro ! B)

PijmlekoBedzieszWielki 01-09-2007 20:59

Spoko poradnik ale ja i tak wole Famor Hills:evul:

Vil 01-09-2007 22:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Street07 (Post 1634739)
Można powiedzieć że jest to przymiarka do napisania lepszego poradnika jak pisałem jest to mój pierwszy poradnik.:baby:

mozna powiedziec ze jest to pierwsze 10% czegos co po dodaniu nastepnych 60-70% bedzie mozna zaczac nazywac poradnikiem.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:18.