Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Jak uczciwie zarobic ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=146529)

Childish'Thug 03-09-2007 19:51

Jak uczciwie zarobic ?

Otoz kazdy chcialby sobie zarobic ;] no moze nie kazdy ale kazdy chcialby miec kase, tak czy tak jedno wychodzi na drugie ;p

W tym temacie chcialbym abysmy pisali swoje propozycje zarobkowania(chyba raczej pominmy propozycje typu prostytucja :D)

Moja siostra odo poczatku miala eee zdolnosci do robiania tego czegos przy paznokciach w swoim czasie zrobila kurs jakis zdobienia artystycznego i w domu zakladala te smieszne dlugie paznokcie za co dostawala 50 zl za okolo 2-3 godziny roboty(dla niej przyjemnej) teraz pracuje w jakims salonie i jest na studiach kosmetycznych blablabalba

szwagier dostal propozycje nauki projektowania yy hal targowych czy jakos tak co jest takze dosyc hajsiastym interesem bo za 1 m kw. dostaje sie okolo 5 zeta a zazwyczaj takie chale maja okolo 500 metrow.....

Moim pytaniem jest co jeszcze do paznokci chyba sie nie nadaje :D tego projektowania sciagac bym nie chcial od szwagra... Macie jakies pomysly typu:
1. Zrobic jakis kurs
2. Pracowac w domu
????????????????????

ripper 03-09-2007 19:54

Ja pierdolę, na tym forum o to pytać...
Może zastanów się, do czego masz talent, i spróbuj to wykorzystać w celach zarobkowych. Skąd MY mamy wiedzieć w czym jesteś dobry?

Kulikos 03-09-2007 19:57

Wiesz, ja chodziłem na ulotki i byłem zadowolony, 300zł w tydzień i mi to starcza, dla kogoś innego może to być np. za mało jak na taki czas pracy.
Ale raz kumpel ojca powierzył mi stworzenie strony i dał mi za to 2 dyszki i też byłem szczęśliwy ;p

Shanhaevel 03-09-2007 19:58

Zajmij się badaniami nad kurczeniem się genitaliów niedźwiedzi polarnych w wyniku globalnego ocieplenia. Albo możesz też zająć się wpływem faz księżyca na miesiączkowanie pingwinów cesarskich. Też można.

Wejdz na pracuj.pl albo coś i nie zadawaj więcej głupich pytań...

Erhion 03-09-2007 21:02

Pierwszy milion i tak trzeba ukraść wiec co tu mówić o uczciwym zarabianiu. :D

Tompior 03-09-2007 21:06

Zbieraj fasole :D

Ukryty tekst:
wiadomo o co chodzi :P

Champus 03-09-2007 21:08

;]

ja fjem móśisz isc to babuci i poprosici o pjenc zlotych !!!1111oneone!!

a tak na serio ,hmm... moj kumpel zarabial na pcca pracujac na budowie ^_^

Ashael 03-09-2007 21:09

fasole sux :<

Polecam roznoszenie gazet ^^ Albo McDonald, to według mnie bardziej opłacalne ;]

Champus 03-09-2007 21:11

@up nie lubisz fasoli?!X(

Ashael 03-09-2007 21:12

Na fasole.pl uzbierasz na pacca w ok. 10 miesięcy :<

Yoh Asakura 03-09-2007 21:18

Zapamiętaj sobie - nawet jak oblejesz maturę i będziesz myślał, że nigdzie nie znajdziesz pracy, zawsze otworzą się przed tobą drzwi do kariery ministra.

Ancient900 03-09-2007 22:24

Mam fajny plan, ale nikomu nie mówcie bo będą odgapiać!!!1111
Skończ szkołę i znajdź pracę :)

Chesterkaa 03-09-2007 23:11

zatrudnij sie w tesco, zrob sobie kurs na wozki widlowe i jazda na budowe tam potrafia ponad 1k miesecznie za to wyciagnac.

Glamri 03-09-2007 23:16

Ja jak szukałem pracy na wakacje to chodziłem jak ta menda i wszędzie się pytałem czy nie mają pracy. Wszelkie banki (ulotki), McDonaldy, supermarkety, etc. W końcu znalazłem pracę jako barman w ogródku piwnym nad jeziorem i fajnie było. ; )

Tompior 03-09-2007 23:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glamri (Post 1638990)
Ja jak szukałem pracy na wakacje to chodziłem jak ta menda i wszędzie się pytałem czy nie mają pracy. Wszelkie banki (ulotki), McDonaldy, supermarkety, etc. W końcu znalazłem pracę jako barman w ogródku piwnym nad jeziorem i fajnie było. ; )

To cos slabo szukales w tym mc donaldsie bo akurat w tym roku byla praca na wakacje dla osob niepelnoletnich (z twojego profilu wynika, ze masz 17 lat).
Ja akurat tam pracowalem niecaly miesiac, zarobilem z 750zl (+ dostane zwrot podatku okolo ~~200zl, dodatkowo oplacili mi ksiazeczke sanepidu, ktorej wyrobienie normalnie kosztuje 100-200zl :P + bede mial teraz dodatkowy plusik w CV :) )

Maggic 04-09-2007 00:09

Pograj w bukmachera...łatwo i przyjemnie...

Capality 04-09-2007 00:54

@UP:
... Łatwy i przyjemny sposób na życie

@Topic:
Ulotki roznoś

Ville 04-09-2007 03:22

no raczej nie pytasz sie o prace na wakacje :P (ktore sie juz skonczyly - informacja dla osob niedoinformowanych).
Na wakacje fajnie pojechac np. do Anglii i tam popracowac. Wiadomo jest ciezko ale jak dorwiesz prace to mozna kilka funciakow przywiezc.

Ja np. pracowalem w tamtym roku (nie w te wakacje, niestety w te wakacje nie moglem - przygotowania na wyjazd do usa) u wujka na budowie. Dobrze mi placil, jak to wujek, praca niezbyt ciezka tylko ze przez ponad 12h dziennie. W fajnym towarzystwie mozna wiele zniesc.. Zarobilem tez duzo. Wiec to tez jest sposob - pytaj w rodzinie czy nie potrzebuje mlodocianego pracownika, zawsze bedziesz miec ulgi.

Teraz duzo fast-foodow szuka tez pracownikow, tesca i nietesca... roznoszenie ulotek jak lubisz chodzic (albo ci to nie przeszkadza). Uzyj troche glowki chlopie, bo w doroslym zyciu zawsze bedziesz zakladal temat na forum? "Kocham ja ale nie jestem pewien czy jej sie oswiadczyc... pomozcie ;\"

Childish'Thug 04-09-2007 08:31

@UP

A ile z nia jestes? xDDD

Pramus 04-09-2007 08:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1638684)
Zapamiętaj sobie - nawet jak oblejesz maturę i będziesz myślał, że nigdzie nie znajdziesz pracy, zawsze otworzą się przed tobą drzwi do kariery ministra.

Uuuu no z maturką to bez problemu... Chodz mozna to zrobic juz po objeciu stanowiska :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:38.