![]() |
Powiedz stop zangielszczaniu jezyka polskiego!!
Istna tragedia jak wyslawia sie mlodziez na tym forum :/ Nie wiem dlaczego panuje moda na uzywanie 50% angielskiego i 50 % polskiego :/ No i co najgorsze te 2 jezyki wystepuja w jednym zdaniu, sa polaczone :/ np:
-"next pytanie" -"miałem red hp" -"no coz po tylu dead" Nie wiem jak to nazwac ... :) |
STOP ! :D
Ciekawi mnie tylko jak bys chcial to zwalczyć ? |
Mi też się to nie podoba, ale żadna akcja na to nic nie poradzi.
Zauważ, że nikt 'normalny' nie używa tego języka w 'rlu', a jedynie w grze i na forach takich jak te. Zjawisko mieszania języków, można porównać do równie wkurzającego "xD ;p :D" lub "sk8, w8". Rada: Zaciśnij zęby, i nie zwracaj uwagi. |
trzeba to zwlaczac :D :/ Ja nie wiem czy ludzie wstydza sie j. polskiego, uwazaja angielski za lepszy?
|
Ale ja nei rozumiem 1:
Skoro gramy w tibię, to przecież na bp nie powiemy plecak, bo to śmiesznie brzmi... Każdy ma swoje skróty pisania i niezależnie od tego będzie pisał tak, jak mu wygodnie. A czemu miałbym się wstydzić swojego języka ? Nie rozumiem... A jak już chcecie robić evul akcje, to róbcie takie, które się przydają (np. kaleczenie j. polskiego, 70% tego forum, to dzieci, które nie mogą napisać porządnie słowa nawet nie stwarzającego problemu). Nie podpiszę się pod tym. |
to nie jest zadna akcja :) ten temat mial jedynie przykuc wasza uwage :)
p.s wlasnie dedlem na spiderach spadl mi sword a jakis koles sthiefowal mego loota ;/ |
A mnie dzisiaj w Piszczelu, jak robiłem łup-worek zaatakowało dwóch zabójców graczy i atakowali mnie natychmiastową śmiercią. Myślałem, że umrę (w grze), na szczęście przybiegł mój kolega z płatnym kontem na przyspieszeniu i zabił ich królewską włócznią.
|
@up
buhauhauha :D |
problemem jest nie zangielszczanie jezyka, tylko jego kaleczenie i zdebilanie, np poprzez wpieprzanie "q" i "sh" wszedzie gdzie sie da.
|
Czego się czepiasz? Skoro zapożyczaliśmy z łaciny i greki, to możemy i z angielskiego. Byle poprawnie.
|
Jakie zangielszaczenie? To przecież język slangowy tibii. Skróty (np. wtf, omg, w8) są popularne i uzywanie ich ułatwia kontakt i wyrażenie emocji.
Gorsze jest kaleczenie języka błędami ortograficznymi i wydłużanie końcówek oraz robienie sh zamiast sz czy zastąpywanie w podwójnym f. Głupie jest też spolszczanie słów anigielskich np sweet słit. |
Jakie zangielszaczenie? To przecież język slangowy tibii. Skróty (np. wtf, omg, w8) są popularne i uzywanie ich ułatwia kontakt i wyrażenie emocji.
Gorsze jest kaleczenie języka błędami ortograficznymi i wydłużanie końcówek oraz robienie sh zamiast sz czy zastąpywanie w podwójnym f. Głupie jest też spolszczanie słów anigielskich np sweet słit. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
- czyścimy.
|
Cytuj:
ja mam na mysli sposob wyrazania sie na forum :) |
Powiedz stop głupim akcją.!!!
|
To namawiaj dalej...
Prawda jest, ze jakies 98% tego forum bedzie mialo to w gdzies z czego 2% zauwazy to, ale i tak wroca do poke slow. =p Nie zrozum mnie zle, ale takie akcje nie maja sensu to tak jak bys np. chcial zabrac narkotyki narkomanom, a sukcesu nie widac bo do tego wroca. P.S. Pokemony sa pokemonami, a inteligentni spia. |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:06. |