Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Zmiany w systemie namelocków (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=146715)

Dwimenor 06-09-2007 10:36

Zmiany w systemie namelocków

Często się zdarza, że imiona nie podpadające pod tibia rules otrzymują tak zwanego namelocka. Czy to z powodu czyjegoś żartu, czy celowego działania. Od teraz, przymusowo zmienione nicki mogą zostać przywrócone do oryginalnej postaci.
Wymagania:
1. Dotyczy to tylko postaci które otrzymały namelocka po 30 Sierpnia br.
2. Poprzednie imię nie może łamać tibia rules
3. Cała procedura odbywa się za pośrednictwem tutorów i ich należy wypytywać o szczegóły.

Naturalnie gracz może pozostać przy swoim nowym nicku, jeżeli mu się podoba. Nie ma przymusu powrotu do starej wersji.

lycha_ziom 06-09-2007 12:52

jest jakas szansa na zmiane nicku bo np. ten mi sie nie podoba?:D

Nari 06-09-2007 13:09

nie tak nie mozna (chyba ale raczej nie mozna)

N_Exequter 06-09-2007 14:24

Ja mam pytanie. Jeżeli robie sobie namelocka (mam powód) to po jakim czasie znika na www.tibia.com pole "Former Names:" i czy da się to jakoś ukryć.

Pozdro. ;)

Maestro91 10-09-2007 17:03

Bezczelność!!

Kolega został poproszony o zmianę nicku.
"His name means "kamilo slayer much" which violates the rule of "name contains part of sentence"

"name containing part of sentence (His name means "kamilo slayer much" which violates the rule of "name contains part of sentence").

A sami pisaliście, że nick można zmienić ale nie trzeba :/. Teraz dostała bana na nick : "Your character is benished becaouse of his/her name."

I kto tu w końcu ma rację? Może mi ktoś wyjaśnić gdzie leży jego błąd??X(

Naturalnie gracz może pozostać przy swoim nowym nicku, jeżeli mu się podoba. Nie ma przymusu powrotu do starej wersji.

raven 10-09-2007 19:18

jak ma bana na ksywe to wystarczy zmienic na nowa -.-

Tomahowken 13-09-2007 18:57

Namelock.

Ja na przykład gram w tibie jedną z postaci ponad 2 lata, gram nią na Azurze. Nie otrzymałem nią namelocka. Ostatnio natomiast stworzyłem postać na Candii, gdyż tam grał mój kumpel. Gość się na mnie wkurzył, bo nie chciałem DAĆ mu łopaty, i dostałem namelocka, chociaż miałem taki sam nick jak na Azurze (tylko że nie of Azura tylko of Candia:P. No, ale jak ktoś sie uprze, to nawet i deleta można dostać.

P.S. Mam pytanie. Za którym razem zmiany nicku po namelock'u następuje kasacja konta? Tzn ile razy mogę otrzymać namelock'a? Bo wiem, iż ostatnio się to zmieniło. . .

Pozdrowienia:)

Player'Galana 15-09-2007 14:18

NameLock

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lycha_ziom (Post 1641500)
jest jakas szansa na zmiane nicku bo np. ten mi sie nie podoba?:D

Jest 70 % że dostaniesz namelocka, wystarczy że gram na twojim świecie i jestem tutem, robie na Ciebie reporta do Gma, reszta odemnie nie zależy.B)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:21.