![]() |
Igranie z życiem.
Wracasz sobie spokojnie z wyprawy. Nie masz wysokiego lvlu więc nie jesteś orłem w walce. Aż tu nagle z naprzeciwka wyłania się pk! Nie możesz dać loga, bo przed chwilą zabiłeś potwora. Co wtedy robisz??? Dodam, że wokół nie ma nikogo...
|
To zależy gdzie jesteś i czy cię goni, czy sobie przechodzi.
Napisałeś że wychodzi pk a napisałeś że Fight masz z powodu zabitego potwora, czyli że ciebie nie leje |
Mówię do niego 'OMUJ HOW MEKE YOU DIS SCHOOL OMG PLIS SKUL'.
@down: tak, wyrzuć 50 gp, to na pewno Cię nie będzie gonić!11 |
dokładnie mi chodzi że jak mnie zamierza gonić.Nie wierzę, żeby każdy pk przechodził koło ciebie spokojnie. Myślę, że dobrym sposobem jest wyrzucenie trochę pieniędzy, żeby odwrócić jego uwagę i uciec.
|
Cytuj:
btw. to smiesznie wygląda jak ludzie daja loa kiedy przechodze =D |
Cytuj:
-Lejesz go? -Wołasz kumpli i starasz się przeżyć? Wszystko zależy jaki kto ma poziom. Jeśli wybierasz ucieczkę kieruj się do najbliższego miasta, albo miejsca gdzie jest dużo ludzi. PK zazwyczaj tam nie wejdzie bo będzie sie bał rychłej śmierci od innych graczy lub tego że zostanie zauważony. A jak masz ich już na prawdę dość wybierz inny serwer, non-pvp najlepiej. :) |
Zakładam wrotki które zawsze mam w plecaku i uciekam jak najdalej na Refugi, żeby mnie nie zabił.
|
hmmm. dobrze mogę uciec do miasta ale jak miasto jest daleko, a agresor szybszy??? ja typuję wyrzucenie pieniędzy.
|
Jak masz runy to nie bój się ich użyć. Lepiej je zmarnować niż żeby trafiły w jego łapska. Ja wole zawsze walczyć. PK myśli, że może wszystko. Jak natrafi na opór, choćby nikły to już zaczyna wątpić. Lepiej zginąć i chociaż troche skopać mu dupe, niż paść uciekając i dać mu loot + satysfakcje z łatwej ofiary.
|
Cytuj:
Trzeba ZAWSZE nosić 2bp UHów, trochę manasów i poty. Pamiętaj, nigdy sie nie poddawaj choć sytuacja wygląda tragicznie;) PK to tez człowiek i też popełnia błędy i trzeba to wykorzystać :) |
Nie wiem jak wy ale ja mam swój unikalny sposób. Podchodzę do niego i mówię "exevo gran mas vis".
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
kupojesz kilka bp uh/ih i biegniesz do naj blizszego miasta
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Zakladam Axe ringa, zmieniam kanal na ventrilo, wlanczam full atak, wylanczam muzyke i zaczynam go w pi**e lac ; )
|
Gdy nie ma lvlu dużo większego ode mnie, to włączam Winampa, i puszczam Metallica - Die, die my darling, wklepuje 'utani hur' podbiegam i zaczynam go lać, puszczając co jakiś czas exori :P
PS: Zawsze mam przy sobie dużo uh ;p |
1. Exp koło miasta.
2. Opowiedz mu kawał. Może jak się będzie śmiał to zwiejesz. :D 3. Jak widzisz PK spójrz na nick. Jak kojarzy ci się z br to mów, że jesteś br. Jak z polakiem to mów, że jesteś pl itd. :D 4. Powiedz, że dopiero padłeś i nic nie masz. Niektórzy w to wierzą. :O 5. Wciskaj kit, że za tobą jest jakis ziomek na niższym lvlu i żeby go poszedł zabić. Wyrzuć pustego baga/bp i s*******aj krzycząc "Weź mój backpack PLIX". Mam nadzieje, że pomogłem.B) |
Zależy od tego kto to jest. :)
Jeżeli np. to jakiś 10sorc jak sam jesteś 35, to możesz spokojnie olać, nawet jak zacznie atakować. Jeżeli idzie jakiś 25druid ale z summonem a sam nie masz many to radzę uciekać, a najlepiej to dać loga...:p Jeżeli to jest jakiś zawodowiec, złapał Cię poza miastem i w sumie to tlyko kwestia czasu jak Cię zabije to... WALCZ. No chyba, że wiesz, że masz szanse uciec do PZ, to jak najkrótszą drogą pędzisz do niego. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:34. |