Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Czy denerwują cię boterzy? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=147213)

Duch Niespokojny 10-09-2007 22:21

Czy denerwują cię boterzy?

Cipsoft przeprowadza sondę, na temat stosunku Tibijczyków do graczy używających niedozwolonych programów dla uzyskania nieuczciwej przewagi nad innymi. Jeżeli wystarczająco dużo ludzi zagłosuje przeciwko nim, to może w końcu Cipsoft zacznie coś robić, żeby przeciwdziałać temu zjawisku. Z drugiej strony, oczywiście, wcale nie zdziwi mnie, jeśli się okaże, że większość nie ma nic przeciwko lub wręcz popiera botowanie. Ale wtedy przynajmniej pozbędę się złudzeń, że to się kiedyś może skończyć. Tak czy owak, zachęcam do głosowania.
Dla słabo znających angielski:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez oryginał
What's your reaction when you see a botter?
  • [I'm really annoyed] You think botting destroys the game and you have already thought about quitting Tibia because of players that use cheat tools.
  • [I'm annoyed] You dislike botters and report everyone you see.
  • [I don't really care] You don't really care about botters. When you see botters in game, you ignore them.
  • [I don't mind at all] You don't mind if somebody uses cheat tools to play Tibia, you rather think botting should be allowed.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tłumaczenie
Jaka jest twoja reakcja, gdy widzisz botera?
  • [Bardzo mnie to denerwuje] Uważasz, że używanie botów niszczy grę i rozważałeś już odejście z Tibii z tego powodu.
  • [Denerwuje mnie to] Nie lubisz boterów i zgłaszasz każdego, jakiego napotkasz.
  • [Nie obchodzi mnie to] Nie obchodzą cię boterzy. Gdy widzisz jakiegoś, po prostu go ignorujesz.
  • [W ogóle mi to nie przeszkadza] Nie przeszkadza ci, gdy ktoś używa botów. Raczej uważasz, że powinno to być dozwolone.

http://www.tibia.com/community/?subt...ngtype=polling

Jeśli kiedykolwiek:
-nie mogłeś się zalogować z powodu przepełnionego serwera,
-nie mogłeś znaleźć miejsca do zdobywania doświadczenia swoją postacią, bo wszystkie były zajęte,
-nie mogłeś kupić domku, bo przelicytował cię ktoś, kto codziennie zdobywa kupę forsy dzięki swojej farmie botterów,
-zostałeś zabity, wygoniony z jakiegoś miejsca, zmuszony do płacenia etc. przez kogoś, kto ma wysoki poziom dzięki regularnemu używaniu cavebota,
to zdecydowanie powinieneś zagłosować na pierwszą opcję.

Yugo 10-09-2007 22:43

Lubie boterów którzy ustawiają tak boty że można ich zabić.
Szkoda że nie ma takiej odpowiedzi w sondzie :)

Tuba^^ 10-09-2007 22:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yugo (Post 1647572)
Szkoda że nie ma takiej odpowiedzi w sondzie :)

Hahaha, dobre
Ja nie mam nic przeciwko <lol2>

ripper 10-09-2007 22:57

Nie obchodzi mnie to. I tak tylko pkuję.

Moczymordah 10-09-2007 23:07

Ubóstwiam boterów... szczególnie lubię podawanych na zimno, oplutych przez toady, w kilkunastu potach zmieszanych liną z dobrym lootem ;]

Serious Sam 10-09-2007 23:07

Boterzy? A kto ich lubi :/ Kiedyś, kiedy grałem w tibie botterów nie było, szkoda, że te czasy nie wróca...

lololol 10-09-2007 23:37

uzywam bota i co? ;d. kijem rzeki nie zawrocisz.

Rybzor 10-09-2007 23:55

Cytuj:

[Bardzo mnie to denerwuje] Uważasz, że używanie botów niszczy grę i rozważałeś już odejście z Tibii z tego powodu.
Takie coś zaznaczyłem, w zasadzie mam to gdzieś, bo rzadko spotykam boterów, ale może pomoże to innym, a mnie na pewno nie zaszkodzi ;)

Osobiście nie wierze w to, CipSoft coś z tym zrobi, nawet jakby 95% ludzi zaznaczyło to co ja to i tak będą nas mieli w dupie ^^.

Emok 11-09-2007 00:00

Przychodzę noobcharem i zabijam. Kiedyś reportowałem, ale nikt nie reagował. Nigdy...

Ancient900 11-09-2007 00:09

Tam gdzie aktualnie expie aż roi się od boterów 20-80lvl (roty LB ), więc po 2 dniach dałem sobie spokój >.<
Ale tak to nie są aż tak uciążliwi :)

babcia666 11-09-2007 21:08

Bracik ma hunta od 151 levca za lurniecie(tez zakazane, ale trudno) na bottera paru rotuw wiecej, niz bot mógł wytrzymać.
Dzisiaj padłem bo zareportowałem 2 boty 67 lvl...
Botów nie lubie, nie nawidze, ludzi którzy z nich korzystają uważam za nie umiejących grać...
Reportowanie nic nie daje, zabijanie też(zabijesz 1-sam padniesz, po 2 dniach botter się odrobi, a na dodatek pojawi ich się 10x więcej)... szkoda że taka fajna gierca jak tibia już się skończyła.

Martka 11-09-2007 21:21

Cytuj:

[Nie obchodzi mnie to] Nie obchodzą cię boterzy. Gdy widzisz jakiegoś, po prostu go ignorujesz.
Zaznaczyłam tę odpowiedź, bo raportowanie i tak nic nie daje, a jak zabijesz takiego bottera, to później od cie zabije i (el) dupa.

sath_okh 11-09-2007 23:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez marla666 (Post 1648587)
Zaznaczyłam tę odpowiedź, bo raportowanie i tak nic nie daje, a jak zabijesz takiego bottera, to później od cie zabije i (el) dupa.

Dlatego powinienes zaznaczyc pierwsza opcje zeby cipsoft sie wkoncu nimi zajal...

Emok 11-09-2007 23:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez marla666 (Post 1648587)

Nie masz noobcharów?

Czarna_Mamba 12-09-2007 00:43

Boterzy są naprawdę git, czasem nawet przyjemny loot z nich się dostanie.

babcia666 12-09-2007 08:44

Je*ać loot z botterów, zazwyczaj takie chary to mają lvl 70+, czyli wcześniej czy później padniesz, a bot się w 2 dni odrobi expiąc nawet na głupich rotach... sry nie expiąc, a zapuszczając bota na roty.

dartra111 12-09-2007 09:43

Powiem tak... do puty expiłem na rotach w**wiali mnie ale tera chętnie bym sie wybrał potrapowac bota ;]

Andrealfus 12-09-2007 18:36

boterzy... wkur**aja mnie -.- ide druidem na scarbki soula odbic i cos poexpic wchodze a tu? 111ek na bocie... co kolwiek nie napisalem np

Ja = Hi
on = Im not bot

Ja= =o i said "hi"
on = Im not bot

Uther92 12-09-2007 20:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Andrealfus (Post 1649456)

Ja = Hi
on = Im not bot

Ja= =o i said "hi"
on = Im not bot

Hahahhaha...nawet auto respondera sie mu nie chciało skonfigurować xDDDDD

A co do tematu, to mi już wszystko zwisa. Ta gra póki co i tak nie ma przyszłości i bardziej od botterów wkurzają mnie noobki. To tyle co chciałem powiedzieć. Jak cipy zrobią server RPG, to wtedy zmienię zdanie.

Duch Niespokojny 12-09-2007 22:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yugo (Post 1647572)

Niestety takich jest już chyba coraz mniej. Już nawet na głupich trollach czy goblinach na non-pvp nie zostawiają postaci samej sobie, tylko siedzą przy komputerze lub w jego pobliżu, a bota nastawiają z wszelkimi możliwymi alarmami, począwszy od alarmu na wypadek pojawienia się gamemastera czy spadku punktów życia poniżej poziomu krytycznego, aż do ostrzeżeń w przypadku gdy postać nie może się ruszyć albo ktoś za długo przebywa w jej polu widzenia (przynajmniej takie wrażenie odniosłem)...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:48.