![]() |
Mundurki.
Witam, chcial bym poinformowac, ze wczoraj w Szczecinskim METRO bylo napisane ze kuratorium nie bedzie sprawdzac szkol i nie bedzie zadnych konsekwencji, wiec rodzice moga sie spokojnie odwolac do tego i po prostu nie kupowac. Moze w innych miastach tez cos takiego bylo?
|
Cytuj:
|
Nie.
Ale póki co, nie ma u mnie tych pedalskich granatowych pulowerów. |
U mnie będą pedalskie granatowe (las... dziewczyny inny kolor) bluzy polarowe i białe T-shirty. A dziewczyny mają drożej o 10 zł, bo mają lepszy materiał :<
|
U mnie nie ma mundurków. ;<
|
U mnie tak samo jak u Svena, ale już mierzyliśmy i będą bodajże za 1 lub 2 tygodnie;/
|
Nastepny który płacze z powodu mundurków,u mnie jest bluza dzinsowa i jest gites.
|
U mnie też nie ma mundurków. Oby były tylko ciemne spodnie (jeansy też) i jaśniejsza bluzka od spodni przynajmniej (bez żółci, czerwieni i zieleni ofc. xD).
|
Nie. I mundurki są, i są zajebiste, jestem z nich jak najbardziej zadowolony.
|
A u mnie szary sweter i pedalskobłękitna koszulka...
|
Ja zamiast mundurkow mam identyfikator =) i ciesze sie ze opuscilem gim juz ;]
|
U mnie sa 2x podkoszulki i jedna bluza , wszystko 89zł ;<
Myślałem, że będzie gorzej, ale jest git, poprostu normalne ubranie :P |
Dobrze ze mnie nie dotyczy ten problem bo juz wysdzedlem z gim :d
|
A u mnie szpilki, krotkie spodniczki i bluzeczki krotkie z glebokimi dekoltami. ;)
|
U mnie też nie ma mundurków. ;(
Może dlatego, że szkołę mam dawno za sobą? ;) |
Jakby przeznaczyć kasę na dofinansowania za mundurki na inny, pożyteczniejszy
cel, jak np. jakiś remont sali gimnastycznej, to wyszłoby to na lepsze i uczniom, i rodzicom i nauczycielom. Osobiście jak chodziłem do podstawówki to bałem się drabinek. Nie ze względu na wysokość, lecz po prostu wystarczył jeden ostrzejszy ruch i już szczebelki leciały w dół, wraz z osobą wiszącą. Piłki były tak starte i tyle razy lepione, że już nie było widać niczego poza jedną, wielką łatą. Sądząc po MEN, ta sytuacja dużo się nie zmieniła. |
A u mnie jest kamizelka... I wygląda jak dwa kawałki szmaty zszyte ze sobą. Nie jak dwa kawałki materiału, tylko szmaty. Ale granatowej. I to kosztuje 60 zł. Do tego identyfikator. Tylko że jeszcze tych szmat nie ma.
|
Wr, gr, aaa. Osobiscie nie mam obowiazku noszenia mundurka bo jestem w liceum, ale jak slysze ze w gimnazjach wkladaja dzieciaki w te smieszne ubranka to mi faja opada. Gdzie tu jest demokracja? Po cholere kazdy ma wygladac tak samo? Gdzie tu logika? Gdzie ten swiat zmierza? Mowia ze ubior nastolatkow tworzy jakies granice, ze biedniejsze dzieci sa poszkodowane widzac modnie ubrane dzieciaki. Na tej zasadzie moze nalezy zabronic szczescia bo nieszczesliwi poczuja sie niezrecznie? Dobra, wyladowalem sie.
|
A u mnie ciemnogranatowa koszulka polo i taka sama, tylko, że z długim rękawem. Nawet okej. : ) Możliwe, że wprowadzą nam jeszcze tarcze z nazwą szkoły.
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:25. |