![]() |
Samoistna aktualizacja Windowsa - koniec pirackiego oprogramowania ?
Artykuł wzięty ze strony in4.pl
Ukryty tekst:
jak myślicie najwyższy czas się bać ? :D Edit Z tym "baniem się" to oczywiście tak na niepoważnie. |
Już widzę jak moi kumple ustawiają się w kilkumetrowej kolejce po oryginalnego windowsa :P Mogę się założyć że zaraz internauci coś na to wymyślą :D. Ciekawe czy firewall tego nie wykryje?
|
Mi to wisi, mam oryginalnego Windowsa więc mogą mi nagwizdać.
|
Gdyby Microsoftowi naprawdę zależało na tym, aby nikt nie używał nielegalnego Windowsa dawno by na to wpadli. A co z tymi co mają podróbę? Cóż... Pewnie coś wymyślą... :D
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ale jeśli chodzi o zabezpieczenia przed piractwem jako takim, to nawet niezłe. @down: masz rację. Nie doczytałem. |
@up:
Cytuj:
|
linux rox :D :D
|
Dlaczego mamy się bać? Nie mam oryginalnego Windows'a, ale przechodzi wszystkie testy na autentyczność, więc, o co "kaman"? :p
|
Cytuj:
|
A ja się nie boję, bo mam oryginalny Microsoft Windows XP Media Center Edition
(dostałam oprogramowanie do kompa) :). |
mi to tam nie grozi bo nadal jade na win98 xD(pirate of course). zreszta niedlugo wymysla jakas blokade na te wszytkie update'y
|
Eee... Ale skąd te pliki znajdą się na moim kompie, jak aktualizacje mam off? :P
|
Cytuj:
|
- czyścimy.
|
Hm, mam takie pliki, ale przecież one mogą być już na kompie od dawna, a te ściągnięte mają taką samą nazwę... To niby skąd mam wiedzieć, co robić?
|
Zupełnie mi to powiewa, wcześniej czy później użytkownicy wykazujący ponad przeciętne obeznanie z komputerem wyprodukują/wymyśla rozwiązanie i na ten bajer. A microsoft niech dalej wymyśla sposoby na walkę z piractwem rotfl
|
to bede uzywal linuxa.
|
Cytuj:
|
Tak naprawdę Microsoft nie walczy poważnie z piratami, bo mu to wcale nie jest na rękę. Czasem coś poudaje i zrobi lekkie problemy, ale to ma na celu tylko zachęcenie do kupna oryginału a nie zmuszanie do wyboru: oryginalny widnows/linux. Gdyby się naprawdę postarali z zabezpieczeniami to masa ludzi mogłaby zacząć używać linuxa. Spowodowałoby to osłabienie pozycji monopolisty, więc coraz więcej softu zaczęłoby powstawać również na linuxa, no i Windows straciłby jeden z głównych atutów.
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:25. |