Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   2 nowe światy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=14786)

$corcerer 20-10-2004 17:04

2 nowe światy

CIPSoft znów zaskoczył nas wieścią, że powstały 2 nowe światy! Są to:

• Fortera, zlokalizowana w USA, z normalnym trybem walki pvp, oraz
  • Lucera, również w USA i również z normalnym trybem walki pvp
Oczywiście w najbliższym czasie tylko posiadacze PACC będą mogli wejść na nowe serwery... Miejmy nadzieję, że limit zostanie zniesiony jak najszybciej.

Widać, że Amerykanie doczekali się nowego serwera z nawiązką :)

Pozdrowienia
Tibia.pl team.

<EDIT>

W Newsie możemy przeczytać też o problemach sieciowych providera CIPSoftu w Brazylii. W związku z tym nowe serwery w tym kraju nie powstaną, aż do momentu, kiedy problemy z siecią zostaną naprawione.

Jakby ktoś jeszcze miał pretensje, to chciałem zauważyć, że ten post pojawił się wcześniej niż news na tibia.com, więc musiałem go stworzyć...

Crusader Ronax 20-10-2004 17:07

Też to miałem właśnie napisać :)
Obecnie siedzi tam dwóch ludzi ze statusem GOD :)
Fajnie, że dodają nowe serwery, bo graczy przybywa coraz więcej i często trudno się zalogować wieczorem, nie mówiąc o expieniu na rooku.

Khan 20-10-2004 17:10

czlowiek juz nie nadąża za tymi nowymi światami co chwilę :D

Ostanio sobie czytałem niusa sprzed paru lat jak to cipy napisali, ze stworzyli nowy swiat, w ktorym moga sobie zyc gracze i nazwali go Nova :D

NORMALY OBYWATEL RP 20-10-2004 17:15

UFF znowu nowe swiaty ale polskiego jescze niezrobili:P szkoda:( :]

Vegefa Ziom 20-10-2004 17:24

Widać, że mimo starodawnej grafiki:p coraz więcej n00bków i newbie przyłącza do tibi... Jeżeli dalej w takim tępie to za kilka miesięcy rekordem będzie około 40 000 graczy naraz, ineteres się kręci;) , a Cipsoft się cieszy. Więc można powiedzieć, że wszyscy szczęśliwi:)

Devoriso 20-10-2004 17:27

I juz mamy czolowke naraize jest to farvez na fortera lvl 3 i Aesg lucera rowniez lvl 3:D POLACY BRAC SERVER W OBROTY:}

JeteKnight 20-10-2004 17:28

Pacc

Dobrze ze na poczatek wchada sami posiadacze pacc poniewarz pomyslcie sobie jest godzina 7 rano wpadacie na pomysł,, wejde na nowy serwer zobacze jak tam jest" nagle pojawia sie komunikat za duzo ludu. A jak najpierw wejdzie pacc potem ( miejmy nadzieje) im sie znudzi i nam odstapią=) :tongue:

Iris on Eternia 20-10-2004 17:58

Huh. Te servery powstały w najmniej oczekiwanym dla mnie momencie ;/

@Kamilek@ 20-10-2004 18:14

Nowy świat

Na Forterce mozna robic postacie na faccu ale nie mozna sie zalogowac bo durzo nOObków juz gra(pisze cos ze rook przepelniony)

CZEKAMY Z UTESKNIENIEM NA POLSKI SERWER

FACC 4ever

Luckq 20-10-2004 18:15

Hmmm...a po jakim czasie na server będą mogli wejsc FACC ?

Ganwille 20-10-2004 18:17

WYPAS!!! WYMIATAMY CHLOPAKI!! JUZ ZAKLADAC POSTACI!! JAK BY CO TO JESTEM POD NICKIEM MASTER GANWILLE NA FORTERZE!!Co prawda jeszcze nie gralem, ale mam nadzieje że jutro da się zalogować! Ale super!

@Kamilek@ 20-10-2004 18:21

Jeszcze jedna sprawa

Na Forterze najlepsi gracze to:Tethtorill, Farvez, Bubbles fanclub i Santori po 4 LVL!!!!gratz

A na Lucerze najlepsi to: Aesg ma az 5lvl to rekord na nowych światach
gratz

A my czekamy na polski serwer
cya

Iris on Eternia 20-10-2004 18:29

Posiadacze Facców na nowe servery będą się mogli dostać za jakies 2-3 tygodnie.

Gz for Aesg ;)

Tyrezjasz 20-10-2004 18:44

B) fajnie juz sie przenosze szkoda tylko ze nawet pacc(an)y nie moga wejsc bo rook przepelniony spoznilem sie z 15 min za probe zalogowania i lypa :p no coz pozdrawiam wszystkich cya aLL on Fortera :baby:

Kurczaczek 20-10-2004 18:54

Fajnie

Ostatnio sobie powiedzialem : znudzila mi sie Pacera, schakowali mi dwa accounty, na pierwszym nowym swiecie ktory powstanie, zaloze postac.....

ALE DLACZEGO TE SERVERY SOM W USA? ;(

No coz, jak co to gram na Forterce, bo Lucera ma gorsza nazwe :D

Iris on Eternia 20-10-2004 19:06

Nowy liden na Lucerze! Mimo że zabiły go waspy, wyprzedzil Aega. Mowa o Farin'ie Stealtheye który jak narazie ma 6 lvl

Hegemmon 20-10-2004 19:21

heh.... kolejny rozwój gry ;) nic tylko się cieszyć :P chyba....
Ciekawe kiedy zatrudnia nowych GM-ow aby na swiatach bylo spokojniej http://www.members.lycos.co.uk/hegemmon/wladza.gif
Cytuj:

ALE DLACZEGO TE SERVERY SOM W USA?
Ponieważ do tej pory w niemczech bylo o dwa serwery wiecej (nie licząc Premii).

Jak tak dalej pujdize to pod koniec przyszlego roku Tibia bedzie miala o jakies 10 serwerow więcej. Ciekawe tylkokiedy postawia serwer w jakims nowymkraju :)

Fox of Desert z Aldory 20-10-2004 19:27

:]

Poszło w ruch 6 lvl na Fortera chyba 3 czy 4 mają już 6 lvl

Master Kejzi 20-10-2004 19:48

kiedy bęndzie jakiś serwer niemiecki?

Pytanie do modków kiedy będzie jakiś serw niemiecki? bo chce iść na nowy ale na amerykańskim lagi X(

Eter 20-10-2004 19:57

Czy wie ktoś od kiedy faccowie będą mogli sie logować na lucerze ??

Bo ja jak chyba większość ludzi .. założyło postać ale problem z logowaniem :D

Dlaczego ktoś powiedział że będzie można wejść dopiero za 2-3 tygodnie ? jeżeli moge wiedzieć skąd masz takie informacje z palca sobie wyssałeś ??

No ciekawa sprawa jak cos to nie wiem jak narazie mam chara na Lucerze .. może przejde na Fortere jak mnie ładnie poprosicie :P Kto jeszcze zamierza grać na nowych światach szukam pala z którym móglbym skillować na mainie znam miejsce bardzo żadko odwiedzane .. w sam raz do skillenia i przy okazji łapania expa .

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:20.